Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg beleszólásuk van abba...

Tényleg beleszólásuk van abba hogy milyen iskolába kell mennem?

Figyelt kérdés
Jövöre leszek 8.-os,és fogok felvételezni. A szüleimtől szeptember óta mást nem hallok csak azt h ide kell majd jelentkeznem,meg ide. természetesen mindketten más iskolát mondanak. Mivel elváltak,folyamatosan mondják h ha ez az iskola benn lesz akkor nem irom alá a papírt. Engem meg se hallgatnak,csak azt mondják h ők jobban tudják. Már nagyon idegesít a dolog,arra gondoltam direkt megbukok
2012. ápr. 1. 16:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Bizony, beleszólásuk van és mindkettőnek alá kell írni. Észérvekkel kellene őket meggyőzni.
2012. ápr. 1. 16:17
 2/23 A kérdező kommentje:
és nem lehet őket valahogy kikerülni? Eszükbe se jut engem meghallgatni h mit szeretnék
2012. ápr. 1. 16:21
 3/23 anonim ***** válasza:
87%

miért koppintanák? eszedbe sem jut hogy neki is az a gondja? mellesleg válaszolni vagy az oldalon akkor válaszolj, és itt legalább az általános utáni iskoláról kérdez nem egyetemről szóval még a válasz sem lesz ugyanaz.

Amúgy, van beleszólásuk hisz nekik kell aláírni a papírt, elég önző és bunkó dolog így vitatkozni főleg hogy az hogy te mit akarsz nem is számít. Mond el nekik hogy ha nem egyeznek meg vagy nem veszik figyelembe hogy mit akarsz akkor direktbe megbuksz és ne csak fenyegetőzésnek vegyék, erre hátha megjön az eszük.

2012. ápr. 1. 16:32
 4/23 anonim válasza:
94%
Én most vagyok 10.-es, és a szüleim nem engedték, hogy kereskedelmi iskolába, menjek (Marketing szak), mert nincs jövője. Most gépésznek tanulok. Akkor nem értettem őket, de mostmár hálás vagyok nekik, hogy nem hagyták, hogy elcsesszem az életem. :)
2012. ápr. 1. 16:35
 5/23 A kérdező kommentje:

Nekem anyám gimit akar,apám szakmunkást hegesztőt akar.

Én viszont pék cukrász szeretnék majd lenni4

2012. ápr. 1. 16:38
 6/23 A kérdező kommentje:
ha nem tudom meg győzi őket,akkor az igazgatótól kapok felmentést vajon h ne irhassák alá a papíromat? ők mg csak megjelölni sem akarják azt amit én akarok
2012. ápr. 1. 16:39
 7/23 anonim ***** válasza:
sajnos nincs ilyen kitétel. Marad a kommunikáció. Tudom, hogy nehéz menet lesz, de minél inkább felnősz... tudatosul benned, hogy a ez a nehézség még milyen könnyű is volt.
2012. ápr. 1. 16:42
 8/23 anonim ***** válasza:
Igen, de amúgy a felvételin lazán ki lehet játszani. Én amikor írtam még nem tudtam, hogy ha felvesznek az első helyre akkor a másodiktól végig azt küldik, ki hogy nem vesznek fel ezért azt a sulit ahova menni akartam a legvégére írtam. Aztán ahogy be adtam a lapot megtudtam ezt egy héten belül és az első helyre volt személyes elbeszélgetés oda nem mentem el a második meg egy elég erős suli volt ahhoz meg túl gyenge felvételit írtam így oda vettek ahova akartam.
2012. ápr. 1. 16:49
 9/23 anonim ***** válasza:
56%

Én idén voltam 8.-os.

Előtte nekünk is rengeteg vitánk volt, hogy hova menjek tovább... Aztán rájöttem, hogy hülye lennék elmenni szakközépbe, mert pont a családunkban volt egy lány, aki elment informatikai szakközépbe, és nem szerette, illetve nem bírta, óriási csalódás volt számára, pedig azt hitte, hogy jó buli lesz. Én vegyipariba szerettem volna menni, aztán rájöttem, hogy elég nekem biológia kémia tagozatos gimnázium, mert ez érdekel, menet közben meg eldől, hogy mi lesz :)

Az a másik baj a szakközépiskolával, hogy gyakorlatilag nem ér semmit... Vagy is ér, de mindenből csak egy kicsi. Se érettségire nem készít fel jól, se a szakmából.Van asztalos ismerősöm, ő technikumra járt, de a szakközepesek nagyrészt rosszul érettségiztek, illetve nem értettek a szakmához(kb ugyan annyi tudással rendelkeztek, mint akik gimibe jártak), mert heti 4 gyakorlati órájuk volt, míg technikumon 5napból 3nap.

Ha jó tanuló vagy, semmiképp se menj szakmunkásba. Szerintem érettségizz le a gimiben, aztán majd kiderül, hogy mi lesz belőled, mert még változni fogsz nézetileg is, és nehogy életed legnagyobb baklövését kövesd el. Ha meg még akkor is pék-cukrász szeretnél lenni, akkor mész annak :)

Remélem tudtam neked segíteni!

15L

2012. ápr. 1. 16:50
 10/23 .:Laci:. ***** válasza:
hát egy pár éve amikor még én jelentkeztem, ha jól emlékszem 5 iskolát lehetett megjelölni. csináld azt, hogy elő 3-ba azt amit te akarsz utolsó 2-nek meg azt amit ők akarnak. úgy is aszerint vesznek fel, hogy mit jelöltél meg elsőnek mert te azt szeretnéd a leginkább. így ki tudod kerülni őket, de mivel ott van a lapon az is amit ők mondtak, alá fogják írni
2012. ápr. 1. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!