Tényleg beleszólásuk van abba hogy milyen iskolába kell mennem?
miért koppintanák? eszedbe sem jut hogy neki is az a gondja? mellesleg válaszolni vagy az oldalon akkor válaszolj, és itt legalább az általános utáni iskoláról kérdez nem egyetemről szóval még a válasz sem lesz ugyanaz.
Amúgy, van beleszólásuk hisz nekik kell aláírni a papírt, elég önző és bunkó dolog így vitatkozni főleg hogy az hogy te mit akarsz nem is számít. Mond el nekik hogy ha nem egyeznek meg vagy nem veszik figyelembe hogy mit akarsz akkor direktbe megbuksz és ne csak fenyegetőzésnek vegyék, erre hátha megjön az eszük.
Nekem anyám gimit akar,apám szakmunkást hegesztőt akar.
Én viszont pék cukrász szeretnék majd lenni4
Én idén voltam 8.-os.
Előtte nekünk is rengeteg vitánk volt, hogy hova menjek tovább... Aztán rájöttem, hogy hülye lennék elmenni szakközépbe, mert pont a családunkban volt egy lány, aki elment informatikai szakközépbe, és nem szerette, illetve nem bírta, óriási csalódás volt számára, pedig azt hitte, hogy jó buli lesz. Én vegyipariba szerettem volna menni, aztán rájöttem, hogy elég nekem biológia kémia tagozatos gimnázium, mert ez érdekel, menet közben meg eldől, hogy mi lesz :)
Az a másik baj a szakközépiskolával, hogy gyakorlatilag nem ér semmit... Vagy is ér, de mindenből csak egy kicsi. Se érettségire nem készít fel jól, se a szakmából.Van asztalos ismerősöm, ő technikumra járt, de a szakközepesek nagyrészt rosszul érettségiztek, illetve nem értettek a szakmához(kb ugyan annyi tudással rendelkeztek, mint akik gimibe jártak), mert heti 4 gyakorlati órájuk volt, míg technikumon 5napból 3nap.
Ha jó tanuló vagy, semmiképp se menj szakmunkásba. Szerintem érettségizz le a gimiben, aztán majd kiderül, hogy mi lesz belőled, mert még változni fogsz nézetileg is, és nehogy életed legnagyobb baklövését kövesd el. Ha meg még akkor is pék-cukrász szeretnél lenni, akkor mész annak :)
Remélem tudtam neked segíteni!
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!