Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vállalnak pluszba az...

Miért vállalnak pluszba az ilyenek még 1 gyereket?

Figyelt kérdés

Volt nemrég a híradóba, vagy a fókuszba, már nem tudom, hogy bemutattak egy átlagos magyar családot, akinek már 1 hónap sincs hátra, és viszik a házukat. Elmondásuk szerint már évek óta nem tudták (vagy rendesen vagy sehogy) fizetni a tartozásaikat.

Néztem a riportot, és megláttam anya kezébe a cigit, apa kezébe egy 30-40 ezres telefont. Ez még úgy nem is nagyon érdekelt, de láttam a MAXIMUM fél éves kis gyereküket az anya ölében....és még volt 3 gyerekük.

Teljesen átlagos család volt (nem roma vagy ilyesmi de ez most NEM téma), de miért olyan felelőtlen valaki, hogy ha tudják hogy már nem tudják kifizetni a tartozásaikat és viszik a házat, akkor még csinálnak egy gyereket, hogy hadd szenvedjen még egy másik ember is ?

(Tudom, semmi közöm hozzá, na de akkor is...ha már a TV-be reménykednek egy kis adományért, akkor azért más is bele akar látni a dolgokba...én nem a szülőket sajnálom, hanem a gyerekeket....)

Ti mit gondoltok az ilyen esetről?

2012. ápr. 1. 08:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Mert olyanok, mint az afrikaiak.

Egyszerűen csak buták.

csak azt tudják, hogy kell szaporodni, de az azzal járó dolgokat már nem

2012. ápr. 1. 09:53
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Undorító. Egyrészt az, hogy este benyomom a híradót, hogy megtudjak vmit a világról és minden áldott este azt látom, hogy bemutatnak egy szegény családot minimum 4 gyerekkel, hogy ők már éheznek. Másrészt az ilyen szülőnek csak 2 nagy pofont adnék, nem segélyt meg adományt. Persze, ha tényleg olyan rosszak a körülmények, akkor a gyerekeket is elvenném. Megmondom őszintén, nekem a könyökömön jön ki a sok segélyért kuncsorgó család 500 gyerekkel. Még, ha adott esetben hirtelen lettek is szegények, azt még úgy ahogy megértem. De aki évek óta tudja jól ,hogy nem tudja fizetni a számlákat, és ezek után még csinál pár gyereket, hát az mélységesen szégyellje el magát. Az ilyen megérdemli a sorsát. Kivéve persze a gyerekeket, itt ők az egyedüli áldozatok.
2012. ápr. 1. 10:04
 13/22 A kérdező kommentje:

Én sem értem, hogy ha ennyi gyereket csináltak a semmire, plusz bagózik az anya, akkor miért kéregetnek a TV-be?

A hitel felvételéhez is 2 ember kell, nem 1....

2012. ápr. 1. 10:10
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal több embernek lenne oka kéregetni. De a normálisabbja nem teszi. Inkább spórol, és meghúzza magát. Szerintem, aki a tv-ben kuncsorog annak már semmi szégyenérzete nincs. Én is szegény vagyok, de ennek nem tenném ki magam.
2012. ápr. 1. 10:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Önzőek az emberek,csak saját magukkal törődnek.Aki egy gyereket szül,az azért,aki meg többet,az azért.Pont azért ritka a boldog család és a normális emberek,mert mindenki csak magára gondol,mindenki magasról tesz a másik emberre.Én is ismerek hasonló családot,szomszédaim voltak.Annyit tudok róluk mondani,hogy hülyék,mint a s.gg.
2012. ápr. 1. 11:01
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont van ilyen példa a családban, párom szülei... 37-38 évesek, van 3 gyerekük, 14-16-19 évesek, rengeteg hitelt vettek fel, volt új autó, nagy kertes ház stb, aztán elkezdték nem fizetni a hiteleket, kikapcsolták náluk a villanyt, gázt, az autó összetört, eladták, kb semmi sem lett azóta se (2, 5 éve) belefizetve, a házat is alig tudják fizetni, kéregetnek, mindig találnak újabb hitel lehetőséget, vagy olyan embert, aki ad nekik (én is 300 ezret adtam, többet nem fogok, hiába sírnak), most nyáron születik még egy gyerekük, de én ilyen anyagi körülmények között biztosan nem vállaltam volna. A ház is lehet, hogy ugrik, akkor a nagyszülőkhoz tudnak megint visszamenni. A párom ezért jött el tőlük 18 évesen, és költözött hozzánk. Dolgozok, közben levelezőn tanulok, a barátnőm diákmunkákra jár nappali suli mellett, kicsit teszünk is félre, szűkosen, de megvagyunk. Lehet, hogy bunkó vagyok, de nem sajnálom őket. Nekik fontosabb a cigi, az lcd monitor, külön gép, internet, kábel tv, mint a kaja, vagy a tartozások visszafizetése. Eléggé megromott velük a kapcsolatunk, amióta eljött a lány, és nem adok pénzt nekik. Nálam legalább nyugodt környezetben tud tanulni, nem kell hallgatni a folyamatos kiabálást, veszekedést.
2012. ápr. 1. 11:21
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek ilyeneket. A férjem szülei.

Hogy miért csinálják ezt? Mert buták...erre nincs szebb szó.

2012. ápr. 1. 13:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azokat tudom sajnálni, ahol az egyikszülő meghal, és a másik hazakényszerül a kisbaba mellé, kénytelen feladni a munkahelyét. Nemrég volt egy eset hogy az anyuka szülés után közvetlenül elhunyt, maradt apici. Na ő megérdemli a segítséget, De az általad példának felhozott családok nem. Én is inkább a két pofon híve vagyok.
2012. ápr. 1. 13:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Legutóbb "szívszorító" történetet olvastam egy családról, akiknek árverezik a házát, és 10 (!) gyerekük van. Őszinte leszek, őket nem tudom sajnálni. Gondolkodni is kéne, nem csak b@szni...
2012. ápr. 1. 18:44
 20/22 anonim ***** válasza:

én csak a gyerekeket sajnálom

ők nem tehetnek semmiről

2012. ápr. 5. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!