Miért vállalnak az emberek gyereket?
Nem bántásból és mások sértegetésére szánom a kérdést,de érdekel a dolog.
TE miért akarsz gyereket vállalni? Fajfenntartás? Elvárják tőled? Nem akarsz dolgozni? Legyen aki eltart öregkorodban? Ne legyél magányos? Tovább vigye a neved/céged/örökséged? A férjeddel/feleségeddel rendbehozni a már rossz kapcsolatotokat? Vagy csak pusztán biológia?
Én csak azért kérdezem,mert én is szeretnék gyereket és őszinte legyek egyszerűen nem tudom a kérdésre a választ. Érdekelne a ti véleményetek!
nemrég szültem és fogalmam sincs, hogy miért
imádom szeretem a gyerekem és valóban csoda egy icipici baba születése
az összes indok, amit felsoroltál, nagyon rossz.
talán azért, mert szeretném megtapasztalni, hogy milyen is ez, biztos vagyok benne, hogy sok örömöt hogy majd az életünkbe, és olyan dolgokban lehet majd részünk amikben gyerek nélkül nem lehetne. (tudom, rosszakban is:)
Nagyon sokáig nem akartam gyereket. Miért? Ezekre utólag kaptam választ. Mert nem volt olyan párom, szerelmem, akinek szültem volna. Aztán megismertem a páromat és annyira úgy éreztük, hogy kettőnkből szeretnénk egy közös gyermeket.
Amikor az utcán megláttam egy babát elsírtam magam, annyira szerettem volna, annyira vágytam rá és a párom is nagyon.
Szóval az egymás iránt érzett szerelemből, vágyból.
Én így megfogalmazni nem tudom hogy miért szültem.
Talán mert úgy éreztem itt az ideje.Talán mert szerettem volna ha a lányom vagy fiam rám hasonlítson.Talán mert azt szerettem volna ha a gyermekemnek többet,jobbat tudok adni mint amit én kaptam..Talán mert úgy éreztem,hogy a gyerekem által tovább élek én is..Ha egyszer neki is lesz gyereke akkor a génjeiben ott leszek én is..
Nagymamám mondott egy szép mondatot.
"Az ember csak akkor halt meg igazán amikor már nem emlékezünk/nem beszélünk róla"
Talán ez is közre játszott.hogy sokáig emlékezzen rám,még ha csak annyira hogy" Ő az én üknagyanyám"..
Rabindranath Tagore válasza:
- Honnan jöttem? – kérdezte édesanyját a gyerek. – Hol szedtél fel engem?
Az anya keblére vonta magzatát, majd könnyes mosollyal szólt:
- Szívemben rejtőzködtél, kedvesem, mint örök vágy.
és miért vállalják a gyermekek a leszületést ide?
"A gyermek tökéletesen szabad volt a növekvő hold kicsi országában.
Nagy oka van, hogy feladta szabadságát."
:))
Mert imádom azt az érzést, amit az anyaság nyújt. Ezzel nem ér fel semmi.
Attól a perctől hogy tudom, a szívem alatt hordom, az élete, az egész sorsa tőlem függ. Én vagyok érte felelős. A szerelmünk gyümölcse, akire olyannyira régen vártunk. A gyermekünkkel együtt leszünk egy igazi nagybetűs CSALÁD, a szó minden értelmében.
Gondoskodni róla, nevelni, szeretni, az élet rögös útjain is segíteni, megmutatni neki a világot, de közben úgy nőljön fel hogy tudja mi, a szülei mindig biztos pont, támaszok leszünk az életében.
A te érveid nem állják meg a helyüket. Egy igazi szülő, egy anya ilyen kérdéseket meg sem fogalmaz magában mint te. Soha nem jutottak ezek eszembe, és elképedve olvasom a kérédeid.
15:54-es vagyok!
Helyesbítek:
érveid=kérdéseid
kérdédeid=kérdéseid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!