Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vállalnak az emberek...

Miért vállalnak az emberek gyereket?

Figyelt kérdés

Nem bántásból és mások sértegetésére szánom a kérdést,de érdekel a dolog.

TE miért akarsz gyereket vállalni? Fajfenntartás? Elvárják tőled? Nem akarsz dolgozni? Legyen aki eltart öregkorodban? Ne legyél magányos? Tovább vigye a neved/céged/örökséged? A férjeddel/feleségeddel rendbehozni a már rossz kapcsolatotokat? Vagy csak pusztán biológia?

Én csak azért kérdezem,mert én is szeretnék gyereket és őszinte legyek egyszerűen nem tudom a kérdésre a választ. Érdekelne a ti véleményetek!

2011. nov. 19. 15:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem az emberek ahogy felnőnek szülőnek vannak teremtve. Nem mondom, hogy nincsenek kivételek, de valahogy ez az emberhez tartozik.

Csak úgy, mint a kisgyerek rosszcsont, vagy csak úgy mint enni inni kell, hogy fent maradjunk. Valahol akkor a fajfenntartás, de nem erre gondolva csináljuk mégsem, hanem belénk van kódolva hogy úgy mondjam.

2011. nov. 19. 16:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eljön az a pillanat egy nő életében amikor elkezd erősen vágyni egy gyerekre és még akkor is, ha minden észérv ez ellen szólna. Pl nincs még lakás stb. Azt nem mondom, hogy felelőtlenül azonnal be is kell vállalni, csak azt mondom, hogy a vágy jelenik meg és nem az érvek meg az okok.
2011. nov. 19. 16:22
 13/19 anonim ***** válasza:

Mert nő vagyok, és egyszercsak bekattantam, hogy NEKEM KELL GYEREK, GYEREK NÉLKÜL SZ.RT SEM ÉR AZ ÉLETEM.

Amiket felsoroltál, hülyeség. Azért ne szülj!

2011. nov. 19. 16:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Azért nem tudod megfogalmazni miért,mert ezt repdrodukciós ösztönnek hivják,nem észérvek irányitják a dolgot.

Az mindenestre nagyon rossz szerintem,ha valaki más nyomására szül,vagy azért,hogy legyen aki eltartsa öreg korában.Meg is mondom miért,mert ilyen szellemben fogja nevelni a gyereket,gyakorlatilag egy rabszolgát nevel,önző indokokkal,hogy az majd eltartsa öregségében.

Persze azért vagyunk emberek,mert tudunk ésszerüen gondolkozni az ösztöneink mellett,és ez kell is.a tudatos családtervezés fontos,szóval azért mérlegelni kell eljött e már az ideje,adottak e a megfelelő körülmények,az ember felkészült ,megérett -e már a gyereknevelésre pszichésen is.

2011. nov. 19. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:
a fent felsorolt indokok közül egyik sem. én nem akarok gyereket, hanem ha eljön az ideje, egyszerűen rábízom a sorsra a dolgokat. szeretnék gyereket, de mindenféle görcsös akarás és "indíték" nélkül...
2011. nov. 19. 18:01
 16/19 A kérdező kommentje:
Várjatok egy kicsit. Amiket felsoroltak azok csak indokok amiket Csernus(Ki nevel a végén?) könyvéből olvastam ki h többnyire ilyen okok is vannak. Meg persze,itt gyakorin is olvastam hasonlókat. Én nem ilyen okokból szeretnék gyereket vállalni,ezt ne rám vonatkoztassátok. Hagyjátok ki az én részemet ebből. Én csak felsoroltak a többnyire lehetséges indítékokat:D Bocsi ha érthetetlen volt a kérdés.
2011. nov. 19. 18:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs.

Én nem akarok és ezt tökéletesen meg is tudom magyarázni.

Bennem nincs anyai ösztön, nem is lesz ezt borítékolom. Szóval ebben a témában én süket és vak vagyok, viszont tényleg érdekes. A nemet meg tudom magyarázni, az igent nem, szerintem senki sem képes erre.

2011. nov. 19. 22:12
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
Nálam ez úgy történt, hogy 30 éves koromig még a gyereksírás is idegesített. A keresztlányaim 2 óra alatt borzalmasan lefárasztottak, csak úgy menekültem tölük.. úgyhogy azt gondoltam, belölem bizony nem lenne jó anya..!Aztán mit ad Isten, 32 éves fele kezdtem járni, és már nem kötött úgy le semmi, sem a baráti kör, utazgatás, a nagy szabadság, hobbik...mind "unalmassá" válltak számomra, ehelyett el kezdett kattogni az agyam..mint egy óra..igen a biológiai óram kezdett szólongatni, és kezdtem epekedni a gyerekekért...Mivel párom is megvolt hozzá, hallgattam a belsö hangokra.. és azóta 3 gyerekes boldog anyuka vagyok (soha senki ki nem nézte volna belölem), és úgy érzem jól is csinálom, az eddigi életemben a legértelmesebb, legcsodálatosabb dolog ami történhetett velem.
2011. nov. 20. 08:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Gyereket vállalni , nevelni rossz . Mégis legtöbbünk megteszi . Ki érti ezt ?
2011. nov. 27. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!