Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vállalnak pluszba az...

Miért vállalnak pluszba az ilyenek még 1 gyereket?

Figyelt kérdés

Volt nemrég a híradóba, vagy a fókuszba, már nem tudom, hogy bemutattak egy átlagos magyar családot, akinek már 1 hónap sincs hátra, és viszik a házukat. Elmondásuk szerint már évek óta nem tudták (vagy rendesen vagy sehogy) fizetni a tartozásaikat.

Néztem a riportot, és megláttam anya kezébe a cigit, apa kezébe egy 30-40 ezres telefont. Ez még úgy nem is nagyon érdekelt, de láttam a MAXIMUM fél éves kis gyereküket az anya ölében....és még volt 3 gyerekük.

Teljesen átlagos család volt (nem roma vagy ilyesmi de ez most NEM téma), de miért olyan felelőtlen valaki, hogy ha tudják hogy már nem tudják kifizetni a tartozásaikat és viszik a házat, akkor még csinálnak egy gyereket, hogy hadd szenvedjen még egy másik ember is ?

(Tudom, semmi közöm hozzá, na de akkor is...ha már a TV-be reménykednek egy kis adományért, akkor azért más is bele akar látni a dolgokba...én nem a szülőket sajnálom, hanem a gyerekeket....)

Ti mit gondoltok az ilyen esetről?

2012. ápr. 1. 08:36
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Jah és apa-anya dolgozik, csak annyi hitelt meg kölcsönt vettek fel (banktól, rokonoktól stb) hogy már képtelenek visszafizetni.
2012. ápr. 1. 08:42
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogyan irtad is, hogy ezek az emberek felelotlenul felvallalnak dolgokat, mint gyermekszules, vagy hitelek felvetele.
2012. ápr. 1. 08:44
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
Mert a latszatra mennek az ilyen emberek.
2012. ápr. 1. 08:45
 4/22 -pandy- ***** válasza:
55%

Amíg nem volt válság és a svájci pénzre 2%-ot mondtak évente és nem heti 10%-ot én is merészebb voltam. Vettem autót,azóta a számok miatt bánom,hogy nem vártam fél évet.

De nekem megoldódóban vannak a dolgok,SZERENCSÉRE!

Sajnos ezt nem mindenki mondhatja el magáról.

2012. ápr. 1. 08:50
 5/22 anonim ***** válasza:
92%

Gyerekkoromban azt gondoltam, a felnőttek okosak. Tudják, mit kell tenniük, és mindent meg is tesznek a normális életért. Spórolnak, ha kevés a bevétel, nem vállalnak gyereket, ha nincs meg minden feltétel hozzá.

Láttam én, hogy sok butus osztálytársam van, nem feltétlenül a tanulásban rossz, hanem az élethez buta.

Teltek az évek, és látom, hogy a butusok nem kis része megragadt azon a szinten, látom, hogy a 40 éves rokonom adósságba veri magát, és megtartja a gyereket, annak ellenére, hogy 0 Ft a bevételük, és az élettára(férfi) nem hajlandó dolgozni.

Látom, hogy a szülők nyakára szülnek, látom, hogy ezt újra megteszik, mikor már lejárna a gyes, csak dolgozni ne kelljen visszamenni. Látom, hogy nem értenek a párkapcsolathoz és a gyerekneveléshez, egyszóval abszolút alkalmatlanok mindkettőre. Családok jönnek létre, majd hullnak szét egyéni érdekek miatt.

Ezek a "felnőttek", és ők "vállalnak" gyereket. Itt a hiba.

Természetesen tisztelet a kivételnek - habár a kivétel már pont nem mer gyereket vállalni és fél, hogy rossz kapcsolata lesz. Ugyanis mindenütt ezt hallani. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy mindig az elrettentő példa a leghangosabb(akinek arra sincs esze, hogy csendben maradjon, ha már magának és a gyerekeinek(!) okozott nyomort.)

19

2012. ápr. 1. 08:53
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
Felelőtlenek és optimisták. Úgy gondolkodnak: meglátod, hamarosan jobb lesz.Biztos nem fog még feljebb menni az árfolyam, és ebben szentülhisznek.Kockázatot vállaltak, belebuktak. Ezzel a stratégiával máskor meg nyerni lehet, ők így jártak.
2012. ápr. 1. 08:55
 7/22 anonim ***** válasza:
98%
Mert ostobák. Azt mondják, hogy majd az isten megsegít, meg csak nem halunk éhen, ahol háromnak jut, ott jut a negyediknek is, stb stb... Rám is ki vannak akadva az emberek, mikor háborgok ezekért és amiért nem tudom sajnálni őket. Hát ez van, én nem sajnálom. Én csak egy gyereket merek bevállalni, pedig jó munkahely, saját lakás, saját autó, semmi hitel, de sose lehet tudni. Ezek meg csak potyogtatják a világra a kölykeiket és sírnak a Tvbe az adományokért meg segélyekért. Nem kéne kapjanak semmit, akkor lehet meggondolnák, hogy hány gyereket csináljanak( a romák úgyszintén)
2012. ápr. 1. 09:14
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok, eszebejutott még valami. Az ilyen esetekben általában nem tervezett a gyerek, viszont számos esetről hallani, hogy még csak nem is védekeznek, 'majd lesz valami'.

2-3 doboz cigi árából 24 db óvszert lehet venni, ami azt jelenti, hogy ha figyelembevesszük a piros betűs ünnepeket, akkor is egy hónap minden napjára biztosítva van a teherbeesés-mentes keksz. Átgondolandó.

2012. ápr. 1. 09:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom sajnálni őket,pedig nagy a szociális érzékenységem.

Egészen addig sajnáltam is őket,amíg meg nem láttam a cigarettát...Itt elborult az agyam...Nem tudom mennyibe kerül egy doboz cigi,de úgy 600-700 forintra tippelem.Szóval abból a pénzből már lehetne venni ennivalót,vagy ha kiszorzom 30-al az 18-21000 forint között van,havi szinten.Úgy gondolom,hogy akinek 4 gyereke van és nincs pénze a megélhetésre és az alapvető dolgokra az ne engedje már magának azt a luxust,hogy elbagózik ennyit egy hónapban.

Felelőtlen,logikátlan "szülők",akik úgy vannak vele,hogy több gyerek=több családi pótlék,juttatás és kedvezmény.

2012. ápr. 1. 09:34
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

amikor meglátok egy ilyen cigányt, már meg sem lepődök, mindenesetre dühít.

amikor egy magyart látok meg, akkor még szégyenlem is magam...

ostobák, felelőtlenek, önzők. az a legrosszabb, h bele sem gondolnak, h a gyerekkel bacnak ki a leginkább.

utálom az ilyen segélyért kuncsorgó prolikat. van egy pár ismerősöm, aki simán rászorulna a segélyre, de inkább nem eszik egy hétig, csak ki legyen fizetve a rezsi meg a lakástörlesztő.

2012. ápr. 1. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!