Miért vállalnak pluszba az ilyenek még 1 gyereket?
Volt nemrég a híradóba, vagy a fókuszba, már nem tudom, hogy bemutattak egy átlagos magyar családot, akinek már 1 hónap sincs hátra, és viszik a házukat. Elmondásuk szerint már évek óta nem tudták (vagy rendesen vagy sehogy) fizetni a tartozásaikat.
Néztem a riportot, és megláttam anya kezébe a cigit, apa kezébe egy 30-40 ezres telefont. Ez még úgy nem is nagyon érdekelt, de láttam a MAXIMUM fél éves kis gyereküket az anya ölében....és még volt 3 gyerekük.
Teljesen átlagos család volt (nem roma vagy ilyesmi de ez most NEM téma), de miért olyan felelőtlen valaki, hogy ha tudják hogy már nem tudják kifizetni a tartozásaikat és viszik a házat, akkor még csinálnak egy gyereket, hogy hadd szenvedjen még egy másik ember is ?
(Tudom, semmi közöm hozzá, na de akkor is...ha már a TV-be reménykednek egy kis adományért, akkor azért más is bele akar látni a dolgokba...én nem a szülőket sajnálom, hanem a gyerekeket....)
Ti mit gondoltok az ilyen esetről?
Amíg nem volt válság és a svájci pénzre 2%-ot mondtak évente és nem heti 10%-ot én is merészebb voltam. Vettem autót,azóta a számok miatt bánom,hogy nem vártam fél évet.
De nekem megoldódóban vannak a dolgok,SZERENCSÉRE!
Sajnos ezt nem mindenki mondhatja el magáról.
Gyerekkoromban azt gondoltam, a felnőttek okosak. Tudják, mit kell tenniük, és mindent meg is tesznek a normális életért. Spórolnak, ha kevés a bevétel, nem vállalnak gyereket, ha nincs meg minden feltétel hozzá.
Láttam én, hogy sok butus osztálytársam van, nem feltétlenül a tanulásban rossz, hanem az élethez buta.
Teltek az évek, és látom, hogy a butusok nem kis része megragadt azon a szinten, látom, hogy a 40 éves rokonom adósságba veri magát, és megtartja a gyereket, annak ellenére, hogy 0 Ft a bevételük, és az élettára(férfi) nem hajlandó dolgozni.
Látom, hogy a szülők nyakára szülnek, látom, hogy ezt újra megteszik, mikor már lejárna a gyes, csak dolgozni ne kelljen visszamenni. Látom, hogy nem értenek a párkapcsolathoz és a gyerekneveléshez, egyszóval abszolút alkalmatlanok mindkettőre. Családok jönnek létre, majd hullnak szét egyéni érdekek miatt.
Ezek a "felnőttek", és ők "vállalnak" gyereket. Itt a hiba.
Természetesen tisztelet a kivételnek - habár a kivétel már pont nem mer gyereket vállalni és fél, hogy rossz kapcsolata lesz. Ugyanis mindenütt ezt hallani. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy mindig az elrettentő példa a leghangosabb(akinek arra sincs esze, hogy csendben maradjon, ha már magának és a gyerekeinek(!) okozott nyomort.)
19
5. vagyok, eszebejutott még valami. Az ilyen esetekben általában nem tervezett a gyerek, viszont számos esetről hallani, hogy még csak nem is védekeznek, 'majd lesz valami'.
2-3 doboz cigi árából 24 db óvszert lehet venni, ami azt jelenti, hogy ha figyelembevesszük a piros betűs ünnepeket, akkor is egy hónap minden napjára biztosítva van a teherbeesés-mentes keksz. Átgondolandó.
Én sem tudom sajnálni őket,pedig nagy a szociális érzékenységem.
Egészen addig sajnáltam is őket,amíg meg nem láttam a cigarettát...Itt elborult az agyam...Nem tudom mennyibe kerül egy doboz cigi,de úgy 600-700 forintra tippelem.Szóval abból a pénzből már lehetne venni ennivalót,vagy ha kiszorzom 30-al az 18-21000 forint között van,havi szinten.Úgy gondolom,hogy akinek 4 gyereke van és nincs pénze a megélhetésre és az alapvető dolgokra az ne engedje már magának azt a luxust,hogy elbagózik ennyit egy hónapban.
Felelőtlen,logikátlan "szülők",akik úgy vannak vele,hogy több gyerek=több családi pótlék,juttatás és kedvezmény.
amikor meglátok egy ilyen cigányt, már meg sem lepődök, mindenesetre dühít.
amikor egy magyart látok meg, akkor még szégyenlem is magam...
ostobák, felelőtlenek, önzők. az a legrosszabb, h bele sem gondolnak, h a gyerekkel bacnak ki a leginkább.
utálom az ilyen segélyért kuncsorgó prolikat. van egy pár ismerősöm, aki simán rászorulna a segélyre, de inkább nem eszik egy hétig, csak ki legyen fizetve a rezsi meg a lakástörlesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!