Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy készítenél ki egy 30...

Hogy készítenél ki egy 30 éves, , férfit", hogy takarodjon máshova élősködni?

Figyelt kérdés
Tudom durván hangzik de nekem elég volt,hogy azért mert ők ingyen élnek esznek isznak itt Én meg férjem meg mindenért fizetünk.Amint van pénzünk megy a lecsóba mert nem marad semmi!Rokonok meg nem szólnak mert túl birkák hozzá.Ha meg Én teszem a megjegyzést hogy nem egy huszonéves párnak kellene érett embereket eltartani akkor le vagyok baccva.Sajnos költözni még nem tudunk,de nem hinném hogy a nagy családi házból(nagyszülői)nekem kellene egy vadidegen miatt albérletbe kényszerülnöm.

2012. márc. 31. 01:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Vegyél külön hűtőt és rakd be a szobádba.Am oké,hogy élnek meg esznek de az egyéb dolgokat ki fizeti?Pl borotva,dezodor,gyógyszer vagy bármi ami személyes?
2012. márc. 31. 02:09
 12/32 A kérdező kommentje:

Azt persze meg a cigit tudják maguknak állni,de azon kívül semmi mást!Egyikük segélyéből veszik így is ezeket!

02:01 -es mi nem érthető azon hogy évek óta a nyugdíjasokkal mi fizetünk mindet?És miből mennyek így albérletbe?Igen valamilyen szinten szerintem ,,elvárható" hogy mikor munkanélküli lettem sajnálatos mód akkor azért jusson már egy tél kibacott étel ha évek óta fizetek mindenbe nem keveset!Nem hinném,hogy két ember költsége(tál étel,víz, villany),úgy hogy a napból 8 órát ha itthon voltunk abból a 8 ból 5 öt aludtunk havi szinten 100-150 ezer Ft lenne.Ha meg innetől kezdve nem fizetem az adott számlákat meg a közüzemi elmaradás részleteit(mert azért is csak nekem fájon a fejem 22 évesen),akkor Én vagyok a szemét hálátlan dög.Hidd el ,hogy kurv*ra örülnék ha teljesen önnáló családot tudnék alapítani de ez így nem lehetséges,hogy minden pénz arra megy el hogy a szarból kilábaljunk,az adósságból(ami nem akkor keletkezett amikor ideköltöztem hanem előtte),és ne a ház ami a fejünk fölött van legyen széljegyzeteve -elárverezve.Mert azt se kérdi egyik se hogy van -e miből zabálnivalót venni,hogy betudtuk-e fizetni a számlákat...

2012. márc. 31. 02:22
 13/32 anonim ***** válasza:
81%
ez szemét ötlet, de nem tudnád összeugrasztani az unokatesódat ezzel a pasival? pl. ismeretlen számról küldesz neki szerelmes sms-eket, vagy egy barátnőddel felhívatod, és ha a csaj veszi fel, beleszólhat a barátnőd, hogy "Géza ott van? A barátnője vagyok". meg ilyenek...
2012. márc. 31. 02:26
 14/32 A kérdező kommentje:
Utolsó,nem is mondasz rosszat.Valahogy már a törékeny lelkiviláguk se tud meghatni.Bár szemét módnak tartom ,mert tuti kibacott szarul érezné magát.De nem jön rá,hogy a csávó csak az ingyen létért van.Mert nekem senki nem mondja hogy ha szeretek vkit akkor kezet emelek rá.
2012. márc. 31. 02:30
 15/32 anonim ***** válasza:
88%
mi ugyanigy voltunk. tartottuk anyóst apóst sógornőt a "barátját" és a kölyküket. ami pénzt kaptak 120.000 ft kb 5 nap alatt elitták meg felzabàlták. ugy hogy egy csekk sem lett befizetve soha. mi belőlünk éltek egész hònapban bezzeg mikor nyugdíj volt akkor mi rá sem nézhettünk semmire. eljöttünk albérletbe abbòl a pénzből amit ràjuk elba**tunk kifizetjük a lakbért a rezsi pedig jòval kevesebb 2 főre semmint 6ra. miòta eljöttünk azòta se vìz se villany nincs náluk és mindig mondják hogy menjünk vissza. na majd ha megőrülök :) azòta saját magam és a pénzem ura vagyok, hidd el a nyugalom minden pénzt megér...
2012. márc. 31. 06:41
 16/32 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell félni egy vadidegen élősködőtől. Kell vele beszélni, hogy amennyiben nem szál bele a fogyasztása költségeinek kifizetésébe, hagyja el a házatokat. Nem vagy köteles eltartani, főleg ha tudod hogy kihasznál. A nagyszülőkkel is meg kell beszélni természetesen.
2012. márc. 31. 07:07
 17/32 anonim ***** válasza:
92%

Mindenkivel azt tesznek meg, amit hagy.

Legközelebb el kell őket paterolni pár órára valahová (ha elmennek ismerősökhöz, kirándulni, vagy valaki meghívja őket egy kis kocsmázásra, az megoldható, nem kerül sokba, és egy kis összefogással könnyen kivitelezhető).

Mire hazaérnek, tegyétek minden cuccukat dobozokban és szatyrokban az ajtó elé, cseréljetek zárat, hogy ne tudjon bemenni, és kényszerkijelentést kérjetek, ha a lakcímkártyán oda vannak bejelentve.

Ennyi.

A másik lehetőség, hogy ha albérletbe mentek. Ha mindketten kerestek, könnyebb, mint még két felnőttet is eltartani.

Aztán ha véget ért a jóvilág, hamar szétmennek az unokatesódék is.

Ezért nem jó, ha több generáció, meg távolabbi rokonok élnek egy fedél alatt. Csak a baj és konfliktus van belőle...

2012. márc. 31. 08:36
 18/32 A kérdező kommentje:

Itt mindig a fagyi nyal vissza,mert ha nem veszek kaját akkor nincs mit enni.Ha nem fizetem be a csekkeket akkor csak gyűlik ,kikapcsolják és se áram,se fürdés,se semmi munkakeresési lehetőség(net,gép miatt).

Nem is az unokatesóm nekem a problémám mert eddig visszahúzódó volt és nem volt vele ,,probléma",mert régen legalább el jött segített bevásárolni,hazacigölni stb.De amióta ez az igen gyökér emberrel együtt van...Nah azóta rá se lehet ismerni.És szerintük az teljesen elég,hogy az emberke csak a saját szarjait veszi meg...értsd:cigi,tusfürdő,kávé...

2012. márc. 31. 11:48
 19/32 anonim ***** válasza:
54%

"Igen valamilyen szinten szerintem ,,elvárható" hogy mikor munkanélküli lettem sajnálatos mód akkor azért jusson már egy tél kibacott étel ha évek óta fizetek mindenbe nem keveset"

vs.

"Este 11 után osonnak a konyhába és zabálnak amit találnak!"

Nehezen érthető, amit írsz, tele van fogalmazási hibával, de ami a lényeg, hogy ti egy nagycsaládban éltek, ahol aki bajban van, azt kisegítitek. Amikor ti vagytok bajban, akkor természetesnek veszitek a segítséget, amikor más, akkor élősködő. Ha ez nem tetszik, költözzetek albérletbe. Ha nem tudjátok kifizetni az albérletet, akkor nem hiszem el az egész sztorit.

2012. márc. 31. 12:29
 20/32 A kérdező kommentje:

Ember miért van hogy más érti amit írok de Te nem?

A bajban lévőség nálad egyenlő azzal,hogy eszük ágában nincs munkát keresni 1,5-2 éve?Igen természetesnek veszem a magam esetemben ,hogy jusson egy tányér étel nekem meg a férjemnek ha épp pár hétig vagy hónapig nincs munkám/munkánk,mert évek óta(!) szinte csak mi fizetünk mindent!Újítunk a házon saját zsebből és saját két kezünk munkájával!

Számodra nem lennének élősködők,úgy hogy elvárják 1.5-2 éve hogy kaja mindig legyen,munkát nem keresnek,ha beajánlom valahova akkor kijelenti,hogy márpedig Ő nem hajlandó 80-100 nettóért megmozdulni és főleg nem fog fizikai munkát végezni?

Albérlet: Nem nem tudnánk fizetni ,hanem így nem tudjuk hogy nincs miből félretennünk mert 2 ingyenélő embert is el kell tartanunk,két nyugdíjas mellett kettőnknek.Minimális az a nyugdíj amit kapnak.Így meg vagy befizetjük a számlát és eszünk.Vagy semmibe se adunk 2 hónapig és ráadásba még le is lécelünk...

2012. márc. 31. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!