Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bocsánatot nyerhet egy kapcsol...

Bocsánatot nyerhet egy kapcsolatban elcsattant pofon?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti de beleférhet?

2012. márc. 31. 00:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
73%

igen, meg kell beszélni. De ha vlami ott tart, hogy már pofon lenne belőle, ott már nincs miről beszélni. Ott már túl vannak a beszéd időszakán.

OKé, nálad belefér. Akkor üss, vagy viseld.

De a pofon után hidd el hiába beszél nél, mert megint lesz valami amit az egyit "provokálásnak" érez és amásik üt.

2012. márc. 31. 09:41
 12/26 anonim ***** válasza:
33%

Mindenki megérdemel egy második esélyt, főleg hogy itt még csak nem is megcsalásról vagy véresre verésről van szó.

Becsüljük, meg ha van egy párunk, aki szeret.

Hibázni meg mindenki hibázik (ezt jó lenne nem elfelejteni).

2012. márc. 31. 09:43
 13/26 anonim ***** válasza:
73%
Felejtsd, szerintem hiba maradni egy ilyen kapcsolatban. Majd amásodik után is "felejtessz"? Sőt megmagyarázod magadnak, hogy te voltál a hibás, mert provokáltál? Sőt a gyerek is azért kapott pofont mert megérdemelte?
2012. márc. 31. 09:52
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem, és igen.

Ez tök szituációfüggő. Ha az egyik folyton lealázza a párját, ordibál vele, semmibe veszi, szerelem nuku, csak arra "tartja", h az igényeit kiszolgálja, vagy olyat mond (szándékosan), ami durva, bántó (pl. halott rokonok szidása, ilyesmi) akkor előbb-utóbb elcsattanhat, és ebben az esetben jogos is, akárki adja akárkinek.

Ha ok nélküli, pl. felhúzom magam valami fasságon, és asztalba rúgás helyett leb.szok egyet a másiknak, akkor nem megbocsátható.

2012. márc. 31. 09:54
 15/26 anonim ***** válasza:
77%

Én a volt barátnőmet vágtam szájon 15 évesen, miután lek.rvázta a (halott) anyumat. Jogos volt, és többet a szájára sem vette. De bárki szidni meri azokat, akiket szeretek, az számolhat eggyel.

23L

2012. márc. 31. 09:56
 16/26 anonim ***** válasza:
80%
Én nő vagyok de én is kevertem már le pofont 5 év alatt egyszer mikor a párom valami vita végén azt mondta hogy anyád. Mégse rohant el, és nem léptem le, mert baromság amit az egyik kommentelő ír hogy le kell lépni egyből. A pofon jogos volt de attól még szerettük/szeretjük egymást.
2012. márc. 31. 10:14
 17/26 anonim ***** válasza:

Nálam nem. Pedig van egy 6 hónapos lányunk, de akkor sem.

Talán ha tényleg tök részeg lennék, szidnám az anyját... esetleg.

2012. márc. 31. 11:45
 18/26 anonim ***** válasza:
nem. akár a nő ütött, akár a férfi.
2012. márc. 31. 14:25
 19/26 anonim ***** válasza:
A helyzettől függ, pl ha egy főnökösködő férfi csak azért üti meg a barátnőjét mert az nem fogad szót akkor abból a kapcsolatból menekülni kell. De ha egy hisztérikás nő a haját tépve ordibál csapkolodzik, vagy elveri a férje összes keresetétt giccses holmikra, esetleg kiderül hogy szeretőt tart, vagy folyton ordibál a férfival akkor lehet hogy megkéne gondolni hogy miért is kapta azt a pofont.
2012. márc. 31. 16:08
 20/26 anonim ***** válasza:
58%

Sztem nem, persze extrém esetektől eltekintve... de úgy vagyok vele, hogy az itt felvázolt "kivételek" nagy részében sincs... ha a másik fél egy hisztigép stb., akkor az már fennállt egy ideje. Ilyenkor nem magunkban kell felhalmozni a dühünket, hanem kilépni a kapcsolatból.

De ha az addig ilyen jeleket nem mutató fél elkezd nagyon mocskos módon beszélni a másikkal, vagy a férfi meg akarja erőszakolni a nőt egy veszekedés után (megjegyzem még egyszer, olyan esetben, amikor előtte ilyesmi nem fordult elő), akkor úgy-ahogy megértem. De akkor is csak akkor, ha utána a megpofozó fél rögtön utána szakít is, nem "hunyászkodik meg" sem anyagi, sem kapcsolatfüggőségi okból. Mert ahol pofonra kerül sor, az nálam pl. már súlyos probléma, mert értelmes ember pitibb dolgokat nem erőszakkal old meg.

2012. márc. 31. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!