Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ennyire rettege...

Normális, hogy ennyire rettegek a reakciójától?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok és nemrég kiderült,hogy gyereket várok.Ez nem is lenne gond,mert a párommal mindketten nagyon örülünk neki,emellett az anyagi háttér is adott,mert mindketten dolgozunk,van saját jövedelmünk.Most fejeztük be a lakásfelújítást,tehát pont jó időben jött a gyerekáldás is.Az egyetlen probléma,hogy nem tudom,hogy mondjam el édesapámnak.Ő egy nagyon régimódi ember és biztos vagyok benne,hogy nem fogja jó szemmel nézni,hogy jön a baba,pedig még nem vagyunk házasok a párommal.Tudom,hogy nem igazán van joga beleszólni a dologba,hiszen a párommal képesek leszünk eltartani a születendő babát,nem várjuk,hogy a nagyszülők pénzeljenek bennünket.Azt is tudom,hogy ez a döntés kizárólag rám és a páromra tartozik,de mégis nagyon aggódom,hogy mi lesz édesapám reagciója.Ismerem,hogy milyen nehéz természetű és biztos vagyok benne,hogy talál majd valamit,amibe bele tud kötni!Igazából nem sok vizet zavar a véleménye,de azért nem szeretnék emiatt haragot,vagy veszekedést.Mit gondoltok,hogyan adjuk elő neki a dolgot?
2012. márc. 30. 16:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Akkor mond el neki,mikor Édesanyád és a párod is ott lesz! Akkor talán nem mer rosszul reagálni!
2012. márc. 30. 17:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja és én is Gratulálok:))))
2012. márc. 30. 17:12
 13/16 anonim ***** válasza:

Talán mondhatnád neki azt, hogy "unokád lesz", nem pedig azt, hogy terhes vagy, hátha ezen is múlik:)

Egyébként erről jut eszembe, hogy amikor anyukám felhívta a szüleit, hogy terhes, a papám vette fel a telefont. Örömmel újságolta hogy "unokátok lesz!!" erre a papám "ugye az öcséd barátnője terhes?!" :D

2012. márc. 30. 18:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mintha az én édesapámról írtad volna. Ha egyszer babát fogok várni ugyanezek a félelemeim vannak. Valahogy úgy érzem nála, hogy én vagyok még mindig a pici lánya és nekem nem lehet gyerekem. Tudom butaság de így érzem, hogy ő így érzi. Ami kicsit vicces, mert 27 éves vagyok. Sok sikert!

2012. márc. 30. 20:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Telefonon. Ha cirkuszt csinál, leteszed és kész.
2012. márc. 30. 20:17
 16/16 A kérdező kommentje:

Tegnap este megmondtuk neki!Szerencsére nem reagált rosszul!Sőt még örült is neki.Anyuméknak már van 3 unokájuk és azért is féltem kicsit,mert a testvéremnél,mindhárom alkalommal elég rosszul reagélt,de szerencsére nálam nem így lett.

Annyit kérdezett,hogy akkor akarunk lagzit is?Mert neki feltett szándéka,hogy ő fogja fizetni nekünk a lagzit(mivel a testvéremnél is így volt).Tudom,hogy most hirtelen nem lenne annyi pénze,hogy lagzit csináljunk,ezért azt mondtuk,hogy igen,akarunk majd egyszer,de nem sürgős a dolog és ha lesz is valamikor akkor is csak szűk családi körben!Így végre mindannyian megnyugodtunk!:)

Köszönöm szépen a gratulációkat!

2012. márc. 31. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!