A szülők tényleg a saját gyereküket látják a legszebbnek?
Én ezt nem tudom elhinni. Oké, hogy a sajátjukat szeretik a legjobban, de nem hiszem el, hogy a csúnyább gyerekek(rothadó fogak, szemüveges, kövér, kancsi, stb) szülei nem látják, hogy mennyivel szebb más gyereke. Egyszerűen nem hiszem el.
23/N
vannak nagyon idióta, ronda szemüvegek, a kérdező biztos arra gondolt. de most egy 3-4 éves gyereknek felesleges százezer forintos, hiperszuper szemüveget venni ha futkos az oviban, leverik, leesik, fél év alatt kinövi a kancsalságot stb.
arra jó egy olyan kerek szemüveg is, ami tized annyiba kerül és ilyen korban még úgysem keres párt valaki hogy ebből hátránya legyen. :D
én az elhízott gyerekeket tartom csúnyának. ebben a korban ez a szülő hibája! ilyenkor még ő szabályozza mennyit egyen a gyerek és ha látja hogy bizony túl jó húsban van, nem kellene neki ennyit enni adni!
az ilyen hibák meg, hogy elálló fül, csak később műthetőek.
rohadó fogat alapból nem engedném hogy legyen neki. nem tömném cukros üdítőkkel, vizet kapna és minden evés után megsikáltatnám a fogait, ha nem tudná egyedül, akkor segítenék.
a vonásiaról pedig valaki nem tehet, de azt hiszem én reálisan látnám milyen.
a párom nem kimondottan helyes, sokan csúnyának mondanák. ésszel ezt tudom, de szívvel gyöngyörűnek tartom. így van a gyerekkel is. nem fogom szépségversenyre vinni ha kapafogú, nagyorrú, elálló fülű, bozótszemölkdökű lenne de ettől még imádnám, mert az enyém lenne. a belső szépsége érdekelne, mert aki jó ember, annak az arcára is kiül ez és fordítva.
csak akkor lennék kétségbeesve, ha kívűl-belül csúnya lenne, dehát csaknem :D
Én a 13-as válaszolóval értek egyet. Sokszor azért látunk valakit nagyon szépnek, mert szeretjük. Ezt tapasztaltam már baráti kapcsolatokon is, szerintem a gyereknél is így van.
Nyilván minden szülő a saját gyerekét szereti a legjobban, ezért ő szépnek látja akkor is, ha esetleg annyira nem szép az a gyerek. Biztos látják, ha más kislány/kisfiú szebb, de akkor is van egy elfogultság a saját gyerek felé.
Nem feltétlenül.
Tény, hogy akit szeretünk, azt szépnek látjuk.
(Nekem is vannak gyerekeim és szépek, de láttam már náluk szebbet is - és?)
Itt is megint eltévedtünk a külsőségek erdejében.
Miért fontos, hogy valaki -egy gyerek- szép legyen? Egy fejlődésben lévő szervezet, nézd csak meg a pillangókat!
Szerinted ha egy gyerek nem annyira figyelemfelkeltően szép, akkor már értéktelen és nem lehet, nem érdemes szeretni???
Na, azért ne essünk túlzásba, ezt nem mondta a Kérdező!
Ne adjunk a szájába olyasmit, ami nem szerepelt a kérdésben. Nem mondta, hogy nem lehet szeretni azt a gyereket, aki nem olyan szép, csak azt kérdezte, hogy a szülők észreveszik-e!
Ha nem veszitek rossz néven a párhuzamot: nekem kutyáim vannak (nem lehet gyerekem), kimondhatatlanul szeretem őket. Vannak nagyok, kicsik, vegyesen.
Mind síntértelepi, vagy autóúton talált ebek. És ők a legszebb kutyák a világon, NEKEM.
Rengeteg csuda fajtiszta kutyót látok nap, mint nap, akik gyönyörűek, maradéktalanul teljesítik a fajtakövetelményeket, úgy áll a lába, olyan szögben, addig ér a füle, tökéletes a szőre, stb. Szépek.
De ha ránézek az enyéimre, olyan mérhetetlen szeretet fog el, hogy nem is tudom értékelni a "szépség-csúnyaság" fogalmát, egyszerűen ők ŐK. Így tökéletesek, nem szeretném, hogy másmilyenek legyenek se kívül, se belül.:)
Utolsó, szerintem nálad a pont! :) Ha szeretünk valakit/valamit, kb. ezt érezzük, mint amit leírtál. Ő az aki, ezért szeretjük. Mindegy, hogy van szebb vagy sem, vagy mennyire tökéletes, szeretjük szívünk minden szeretetével, mert Ő, Ő a miénk. :)
(Szerintem a szülői szereteten kívül marad a külsőségek fertője...)
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!