Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a férjem,...

Hogyan vegyem rá a férjem, hogy kibéküljön az anyjával? Vagy szerintetek is megbocsájthatatlan, amit tett?

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk házasok, 6 hónaposak az iker fiaink. Nehezen jöttek össze, ráadásul veszélyeztetett terhes voltam. Ez volt az, ami nagyon bökte anyósom csőrét. Félidős lehettem, amikor elmentünk hozzájuk és minden szarért engem ugrasztott. A férjem leállította, mire olyat mondott, hogy ő már előre tudta, hogy ennek a házasságnak rossz vége lesz, minek vett el egy olyan nőt, aki rendesen még teherbe esni sem tud, aztán meg eljátssza a beteget; ő az 5 gyerekével összesen nem volt ennyit itthon stb. Valahogy az is benne volt, hogy egy lusta ingyenélő r.banc vagyok.

Azóta nem beszéltünk velük. Férjemen keresztül többször próbálkoztak, de ő nem akarja, hogy lássa a gyerekeket.

2012. márc. 26. 17:39
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Minek kell egymást lepontozgatni?

Nagyon köszönöm a válaszokat, ezek szerint én gondolom rosszul :-(

2012. márc. 26. 19:12
 22/28 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem nem gondolod rosszul.Te csak magadból ki indulva,szeretnéd ha a gyerekeid tudnák mi az mama papa.Neked volt tudod milyen az.Az életbe azért hibázunk jó párszor.Hiszen miden ki emberből van.Lehet anyósnak ez volt a tanuló pénz és a világ legjobb mamája lesz.De az is lehet nem.Ha nincs esélye nem is tudja be bizonyitani.Azért egy anyának az sem mindegy ám nem áll szóba vele a fia.Tudod a férfi a fej,az asszony a nyak,de az fej úgy is arra mozog amerre a nyak akarja.És az jó lesz ha a mama ragaszkodik igenis lássa az unokát harcoltok egymás ellen?Ugy vedd rá mondd el neki a mamáddal való élményeidet,és szeretnéd ha a Te gyerekeid sem maradnának ki abból legyen mamájuk.Ennél nagyobb hibákat is megbocsájtottak már....
2012. márc. 26. 20:02
 23/28 anonim ***** válasza:
78%

Engem a sógornőm ribancozott le, mikor terhes voltam a másodikkal-azóta egyik gyereket sem látta, a férjem sem akar velük találkozni, néha véletlenül "összefutnak" vele, azért próbálják úgy kimagyarázni, hogy nem is úgy gondolták, meg ilyesmik.

De szerinted mégis a ribancozást hogy lehet még másképp gondolni?

Örülj neki, hogy megszabadultál tőle. Én azért nem engedem a sógornőmhöz a gyerekeimet (mert anyósom azért forszírozná, hogy jóban legyünk) mert aki az anyjáról így beszél, az a gyereknek sem lesz barátja.

Én nem akarom, hogy a kicsijeim úgy nőjenek fel, hogy a nagynénjük csúnyán beszéljen rólam.

Figyelj, csodás nyaralások a nagyinál...nem biztos, hogy ennél a nőnél jól éreznék magukat a fiúk. Az én nagyim gyűlölte anyámat és az öcsémet. Nem voltam náluk sokat, pont azért. Nekem nagyon fájt, ahogy róluk beszéltek, és nem akarom, hogy a gyerekem is ilyen helyzetbe kerüljön.

Egyébként gratulálok a férjedhez, hihetetlen, hogy egy férfi ennyire kiáll a családja mellett. Légy rá nagyon büszke!

2012. márc. 26. 20:03
 24/28 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon rendes a férjedtől, hogy melletted áll, de szerintem a mama megérdemelne még egy esélyt. A gyerekek érdekében, mert ő az egyetlen nagyanyjuk (és gondolom így a papától is meg vannak fosztva, aki végképp nem tehet semmiről). Végül is ha máskor nem volt veled bunkó, akkor gondoljatok arra, hogy egy rossz napja mindenkinek lehet... szerintem az motoszkált benne, hogy amikor babát vártál, akkor ébredt rá, hogy öregszik (főleg ha a férjed a kisebb gyerekei közül való) és az 5 gyerek felemlegetésével azt próbálta érzékeltetni, hogy nem haszontalan még ő sem. Nagyon bunkó volt, amit mondott, egy nagyon alázatos bocsánatkérést elvárnék tőle a helyetekben, de végleg kizárni az unokái életéből, az kegyetlen lenne.
2012. márc. 27. 20:42
 25/28 anonim ***** válasza:

Én a 22-essel és a 24essel értek egyet.

az a legnagyobb baj a világgal, hogy mindenki utálkozik, besértődik, büszke tovább lépni sérelmeken és ez így nem jó.

Én is úgy nőttem fel, hogy anyám és a nagyanyám nem beszéltek, mert az egyik megsértette a másikat és innentől kezdve öri hari volt. Nagy élmény volt, hog ymit ne mondjak. De a büszkeség miatt igazából nincs is családom. A keresztszülőkkel sem bezséltünk, a másik nagyanyám is bevolt sértődve valamin és 10 évis szó szerint felénk sem nézett én meg mint gyerek csak azt láttam, hogy nekem se nagyanyám, se keresztszüleim, se nagy családi összejöveletek, mint máskor, de nálunk van büszkeség... meg sértettség. Én ezt gyerekesnek tartom. És ráadásul a világ nem lesz jobb tőle.

A férjed kiállt melletted, és ez jó. Amúgy ha megbánták, akkor valahogy tényleg arra kéne rávezetni őket, hogy ők krjenek bocsánatot, de ha nem, nem kéne életetek végéig haragosdit játszani, mert én szerintem az nem vezet semmi jóra.

2012. máj. 30. 16:40
 26/28 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azóta, kérdező?
2015. márc. 10. 19:22
 27/28 anonim ***** válasza:
Igen mi a helyzet?
2015. márc. 10. 22:37
 28/28 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet azota?

Bekules, vagy tavoltartas azota is?

Negy ev telt el...

2016. febr. 7. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!