Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költözzünk vagy sem?

Költözzünk vagy sem?

Figyelt kérdés

Párommal kitaláltuk, hogy pestről leköltözünk egy kis vidéki telekre, miután júliusban megszületett a babánk.

30-40 km-re leszünk csak, mégis úgy érzem, hogy nem tudom megtenni, pedig szeretném...

Világ életemben panelszökevény voltam :) meg tudom majd szokni vajon?

telkünkre szoktunk lejárni, de az mégis más hétvégenként egyet egyet ott aludni mint ott is lakni nem?

tanácsokat és bátorítást szeretnék kérni :)

köszönöm

2012. márc. 26. 13:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Kedves A140L

igen pont ettől félek hogy menekülök a panelból, de ha nem lesz jó? Esetleg nem tudok beilleszkedni?

mondjuk mindenkivel megtalálom a közös hangot ezzel nincs gond...csak nehogy az legyen, hogy idősebbek vannak ott(ami tuti mert mindenhol vannak) :) és majd nem fogadnak el mert fiatalok vagyunk?

meg hát a változás mindig nehéz és a változtatás is...

viszont igazatok van akik azt írták hogy imádni fogom azzal nincs is baj, sógornőmék is leköltöztek vidékre de olyan rosszindulatú szomszédjuk van az egyik oldalt, hogy megkeseríti az életüket :(

2012. márc. 26. 14:09
 12/23 A kérdező kommentje:

Kedves 10. válaszoló

saját cégünk van autó van bejárás megoldható nem is ezzel lenne a gond...

a többit előbb írtam az előző hozzászólásomban :)

és köszönöm hogy írtál te is :)

2012. márc. 26. 14:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a beilleszkedéstől nem kell félni, sőt beilleszkedésre sincs igazán szükség.

Most már én is falun lakom de nem töröm össze magam, hogy bárki befogadjon vagy ilyesmi. Minden szomszéd éldegél magában és kész. Nincs egymáshoz átjárás vagy ilyesmi.

Ha az utcán meglátom akkor köszönök de semmi több.

2012. márc. 26. 14:15
 14/23 anonim ***** válasza:
71%

Pont azért költöztem vidékre, hogy ne kelljen idegeneket elviselni! :D

Valljuk be egy panelben muszáj másokhoz "hozzászokni" hiszen egymás szájában élnek a lakók...

2012. márc. 26. 14:17
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell szokni, utána már jó lesz. Eleinte furcsa, én sokáig (1.5-2 év) nagyon elszigetelten éreztem magam. Most már nem szeretnék városban lakni, innen olyan bezártságérzetem lenne tőle.
2012. márc. 26. 14:32
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a gyermeketek szempontjából sokkal jobb a magánház, de azért nem árt néhány dolgot megfontolni. Lesz-e annyi pénzetek, hogy egy normális házat vegyetek ? Ha csak olyanra telik, amit folyton renoválni kell és közben benne lakni egy kicsi gyerekkel, hát az nagyon kényelmetlen.

A másik dolog, hogy sokkal több lesz a dolgod. Ha azt akarod, hogy szép legyen a ház és a környezete, akkor is csinálnod kell a kertet, ha nincs hozzá kedved.

Ha elromlik valami, nektek kell utána szaladgálni, a havat lapátolni, rengeteg olyan apró kiadás van, amit benyel egy magánház és szinte észre sem veszed.

Ha nagyobb lesz a gyerkőc, vinni kell majd munka mellett óvodába, suliba, ezt jól meg kell szervezni, mivel nem olyan egyszerű, mint a városban.

Ezen túlmenően ezerszer jobb, mint a panel, de az biztos, hogy más életforma.

2012. márc. 26. 14:36
 17/23 A kérdező kommentje:

ez mind igaz.

És mi van azzal a ténnyel, hogy nem mindig láthatóm majd azokat akik fent vannak (család, barátok stb...)

Mert nem leszünk akkor se mint most sem elengedve pénzzel, nem fogok tudni majd minden héten felmászkálni mondjuk anyumékhoz vagy akárkihez...

remélem érthető :) néha túl bonyolítom a kérdést

viszont mindig is minden vágyam egy saját kis házikó, saját kis birtokkal ♥

2012. márc. 26. 14:37
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig a barátok, a család, a szüleid besegítettek a gyermeketek körüli teendőkbe, vagy csak egyszerűen vigyáztak rá, amíg ti elmentetek egy moziba, vagy vacsorázni, hát ez a helyzet nehezebb lesz, az biztos. Leginkább saját magatokra számíthattok.

Viszont a házat saját ízlésed szerint alakítgathatod, nem szól bele senki. A kicsi úgy és akkor kiabál, zajong, amikor akarja, vagy amikor Ti akarjátok.:) Sokkal szabadabb életforma.

2012. márc. 26. 14:44
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

"viszont mindig is minden vágyam egy saját kis házikó, saját kis birtokkal ♥"

Nagyon sok ember vágyik rá. Hidd el!

Kompromisszumos megoldást kell hoznod. Lesz saját ház kerttel de ingázni kell, lesz saját ház kerttel de távolabb kerülnek a rokonok, lesz saját ház...

2012. márc. 26. 14:45
 20/23 A kérdező kommentje:

értem ...

hát nehéz lesz de remélem minden rendben fog menni...mindenesetre nagyon köszönöm nektek a biztató szavakat:)

és minden jót kívánok nektek :)

köszi még1x

2012. márc. 26. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!