Költözzünk? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
21 éves pár vagyunk, 3 éve együtt, jegyesek vagyunk, jövőre esküvő.
A helyzet a következő. Még mind a ketten tanulunk, én kb. 45-50ft ösztöndíjat kapok, párom 15-20ezret, plusz egy adósságot részletekben fizetnek vissza, az plusz havi 15E ft. Lenne lehetőségünk elköltözni egy kicsi, egyszobás lakrészbe. Itt leírtam az előzményeket, hogy milyen a lakás:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__268653..
Jelenleg az én szüleimnél lakunk, de ki nem állhatom apámat, mindenbe beleszól, de hogy el tudjátok képzelni, mondok példát.
Tegnap párom kb. este 8kor vitte ki a szemetet, mert ma reggel jött a kukásautó. Mozgásérzékelős lámpánk van a ház sarkán, ami felkapcsolt. Erre elkezdett pattogni, hogy le fogja szedni a lámpát, meg hogy minek ilyenkor kell a szemetet kihordani... Másik eset, úgyszintén tegnap: mikor fürdök beviszem a telefonom, hallgatok rajta zenét, de halkan. Tegnap véletlen ott felejtettem a mosdókagylón, és megkértem páromat csörgessen meg mert nem találom. Erre hallom hogy ordít anyámnak "hogy az idióta lányod itt hagyta ezt a szart". És ezek napi szintű dolgok. Párom szerint is tiszta idegbeteg.
Szóval én már nagyon szeretnék megszabadulni otthonról.
Nekem májusig van suli, utána tudnék dolgozni, meg vizsgaidőszak lesz, csak egy gyakorlati félévem van már vissza. Párom júniusban végez, valószínű fel is veszik oda, ahol gyakorlaton van. Ha nem vennék fel, akkor megyünk külföldre, munka tutira lesz ha kimegyünk.
A kérdés pedig, hogy Ti elköltöznétek-e így? Június-júliusba mindenképp elmennénk, de szeretném előrehozni.
Egy ilyen pici lakrésznek a rezsije nem lenne sok, mondjuk fizetnénk 40et rá összesen. Én ugye minimum 50E-et kapok, plusz párom 15E, plusz a 15E tartozás-rendezés, az minimum 80E Ft. Ebből ha 40et kifizetünk, még úgy is marad 40. Ez telefonszámlára (kb. 10E a kettőnké), laptopom részletére és kondibérletre (ez a kettő megint csak 10E) lenne. Enni így is pároméknál szoktunk, de mondjuk maradna napi 670ft. És ez ugye a legrosszabb eset. Legjobb esetben napi 850ft körül. De enni pároméknál szoktunk így is, meg ők mindig vágnak disznót, szóval szalámit, sonkát, szalonnát biztosan kapnánk is. Másnapi kajára a zsemlét szintén az anyukája veszi.
Szerintetek reális amit akarok, el lehet erre a pénzre költözni? Van ahol egész családok élnek még kevesebb pénzből, nem igaz?
Köszi hogy elolvastátok és segítetek!
Ha együtt laktok külön, nem csak az élelmiszerrel kell ám számolni.
Tisztítószerek: mosópor, öblítő,mosogatószer, felmosószer, bútorápoló, wc fertőtlenítő, ablaktisztító, kád tisztítására valami.
Tisztálkodószerek:
sampon
balzsam
tusürdő
szappan
testápoló
betét
tampon
fogkrém
borotva+hab
wc papír, papír zsepkendő, szalvéta
ez nem 2 fillér...
Ahogy írja az előttem lévő is, nem úgy van h csak kaja, és vígan megélünk. Csak egy példa: mi 7végén vásároltunk be mosószert, mosogatószert, fogkrémet, tusfürdőt, kukás zacsikat, alufóliát stb. ez mellé még jött a kaja. Hát szépen kerekedett a 10 ezer felé a vége. És ez egy vásárlás volt.
Nyílván ezeket nem kell mindennap megvenni, de akkor is. És akkor még ha netán beteg leszel, gyógyszert kell venni, vagy csak elromlik vmi a lakásban, azt meg kell javíttatni ha nem tudjátok saját kezűleg megcsinálni. Nem voltatok még szórakozni (és nem csak a bulira gondolok).
Sztem amíg nincs stabil munkátok, addig felesleges ebbe belevágni.
Napi 700-800 forint megélhetésre?
Ne viccelj...
Egy fillér félretett pénzetek se lesz, miből vesztek ruhát, vagy esetleg gyógyszert, ha lebetegedtek?
Nem, ennyiből nem lehet megélni. És arra sem érdemes alapozni, hogy úgyis a párodnál esztek.. Kell, hogy nálatok is legyen néha kaja.
Megértem, hogy fontos a kondibérlet, mert én is kiizzadom minden hónapban, mert kell a mozgás a testi-lelki békémhez, de ne már az elsődleges szükségletek helyett vegyétek azt meg.
Aki 40ezerből él, és még moziba is megy belőle, mesélje már el részletesen hogyan csinálja, mert manapság pont ezen megy a vita, hogy meg lehet-e ennyiből élni, vagy nem.
Mit reggeliztek, ebédeltek, vacsoráztok?
Milyen körülmények között laktok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!