Van itt olyan, aki próbálkozott öngyilkossággal, de túlélte, és ma már boldog, hogy él?
Adalék: egyszer valaki ezt írta itt a GYK-n (azóta sem találom a lányt, törölték azt a kérdést sajnos):
"Háromszor próbálkoztam öngyilkossággal 21 éves koromban. Eredménye: Mindig sikerült megmenteni, de tolószékes lettem (magasról ugrottam, meghaltam volna, de valamiért mégsem), és a sok gyógyszertől amit egyszer bevettem a gondolkodásommal, emlékezőképességemmel gondok vannak. Negyedjére túl akartam adagolni magamnak azt amit Janis Joplin is túladagolt magának. Eredmény. Nem haltam meg, 2 év rehab. Most boldogabb vagyok mint valaha, és eszembe sem jutna meghalni, pedig se járni se normálisan élni nem tudok. De van pasim, vele élek, és reményeim szerint csak nagyon nagyon sokára fogok meghalni."
szerintem az emberek jelentős része a környezete miatt szeretne meghalni, mert boldogtalan abban.
aki meg akar halni, az nem más mint elmenekülés, majd nem kell törődnöm ezzel, de szerintem aki el jut addig, hogy meg akarjon halni, annak már nem sok veszíteni valója van, az pedig inkább azon gondolkodjon el, hogy nem mint menekvés, de mint megoldás ami nem mindig elfogadott, hogy el hagyja azt a környezetet. érdemes olykor ezem is elgondolkodni. a halál az majd jön úgy is, addig is élni kell , de más utat járni. tapasztalatból mondom. új út, új élet , más lehetőségek, stb. persze a megvalósítás nem egyszerű, de megoldható. kiszakadni abból a környezetből amiről nem tehet az ember, hogy olyan.
Azon múlik, hogy milyen szerencsés.
Pl. hogy jut-e számára elegendő öröm az életben.
Milyen vágyai vannak, ezeket meg tudja-e valósítani.
Az, hogy divat manapság a gondolkosámódot tartják fontosnak, csak az igazság elfedése. Vannak szerencsés emberek, akik megkapják a sorstól azt, ami kell nekik, és vannak, akiknek nincs reményük. Így elkeseredettek lesznek, és ha nincs elég örömük az életben, akkor jobbnak látják, ha nem is élnek, mert akkor legalább megmenekülnek a rossztól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!