Az ismerősöm öngyilkossággal fenyegetőzik. Mit tegyek, hogyan tudnék segíteni rajta?
Barátságnak? Ezt most nem nagyon értem.
Azt nem tudom, hogy mit csinálja, de ezt:
"a világon a legundorítóbb alak,amiért öngyilkossággal mer fenyegetőzni!"
csak akkor mondd meg neki, ha azt akarod, hogy még inkább meg akarja tenni.
"fenyegetozik", tehat zsarolni akar, ily formaban akarja elerni a celjat!
Gyermeteg viselkedesre vall, a sajat elete, joga van azzal azt tenni, amit akar! Ebbe idegen embernek beleavatkozni nem lehet, tehat tanacsot adni tudsz, de ennel tobbet tenni nem lehet.
Szerintem hívd ki a mentőket,akár öngyilkos akar lenni akár nem.Akkor majd minden kiderül.
Muszáj leírnom a saját esetemet,mert nagyon fel tudnak dühíteni az ilyen sz@r emberek.Nekem nem egy "barátnőm" volt,aki ezzel akart zsarolni.Volt olyan,aki hajnalban hívott fel,hogy neki milyen pocsék az élete,bezzeg az enyém milyen jó,és nekem nincs is semmi problémám,csak neki blablabla és ő már nagyon nagyon nagyon komolyan gondolkozik azon,hogy megöli magát.Én meg halálra idegeskedtem magam persze.Ezt nem is egyszer játszotta el.És még él.Ennyi.Volt olyan is,aki előttem karcolgatta a kezét üvegszilánkokkal,persze nem mélyesztette nagyon bele.A barátja is ott volt,én ki akartam szedni a kezéből,de ő mondta,hogy hagyjam,ha ilyen nagylány,akkor tegye meg.Ő is él.Ennyi.Tudod,mi van?Ahogy előttem is írta valaki,az ő élete,ő felel érte,de téged bele akar keverni egy ilyen rossz helyzetbe,hogy aztán a csicskása legyél és úgy rángasson,ahogy akar.Szállj ki ebből,próbálj meg vele minden kapcsolatot megszakítani.Ha tényleg annyira beteg,be fog kerülni a pszichiátriára.Ha meg csak zsarol,én akkor is beutalnám.
Persze nem ismerem a barátnődet,nem tudom,hogy ő is ilyen e,mint amilyenről én meséltem,ez egy elég durva helyzet és ha csak szórakozik,zsarol,akkor ez egy köcsög húzás tőle és akkor annyit sem érdemel,hogy leköpjed.
Sehogy. Aki ezzel zsarol, az olyan játszmákba akar belevonni téged, amiben csakis te lehetsz a vesztes.
Ha meg akar halni, én is azt mondom, hívd ki rá a mentőt. Ez a legjobb, amit tehetsz. Aggódhasz érte, féltheted őt, de magadban! Bármit teszel, abba azonnal belekapszkodik, mert nam hajlandó tudomásul venni a düntésedet: azt, hogy szakítottál vele.
Legjobb volna egyébként, ha te meggyószolnád ezt a kapcsolatot, mert akkor utána magadban végleg le tudod zárni - ami azt is jelenti, hogy nem vagy többé általa érzelmileg zsarolható semmivel.
Durvának tűnik, amit mondok, de igaz: aki meg akar halni, az meg is fog halni, akkor is, ha százan fogják a kezét. Ezért sem tehetsz semmit. Az sem a te hibád volna, ha tényleg megölné magát, ezt gondold át, mert ez a legrosszabb verzió ebben az egész ügyben. De elég valószínű, hogy nem fogja megtenni, nyugi. Te pedig ne dőlj be a zsarolásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!