Ismerősöm öngyilkossággal fenyegetőzik, mit tegyek?
Nem szeretnék belemenni a részletekbe, a lényeg, hogy belém szeretett, de az érzelmeit képtelen vagyok viszonozni. Három öngyilkossági kísérlete volt 1 év alatt, mindig megmentették. Folyamatosan fenyeget, hogy nem tud nélkülem élni és amikor erőszakkal próbálom eltolni akkor valóban be is veszi a teljes patikát amit otthon talál. Már teljesen kikészít, az összes közös ismerősünk engem gyűlöl amiért nem viszonzom az érzelmeit pedig ő mindent megtenne értem, de képtelen vagyok rá, nem tehetek róla. Jó pár alkalommal megsajnáltam illetve megijedtem a fenyegetéseitől és találkoztam is vele. Tudom, hogy ez a legrosszabb amit tehettem, de most tanácstalan vagyok. A kórházból mindig kiengedték saját felelősségre már másnap. Tudom, hogy ha ismét ellököm akkor azonnal megkísérli újra az öngyilkosságot, ráadásul egyre hatásosabb módszereket próbál, legutóbb már a gyógyszer mellé vagdosta is magát.
A helyzet annyira kikészített, hogy már engem is pszichiáter kezel, antidepresszánst szedek.
Amit megtettem: RENGETEGET beszéltem vele, legalább 50-szer, nagyon hosszan, elmondtam őszintén mindent. Próbáltam vele kedves lenni, próbáltam vele erőszakos lenni, próbáltam állat lenni, próbáltam könyörögni, mindhiába. Mindig csak azt ismételgeti, hogy nem tud nélkülem élni.
Mit tehetnék? Adjatok tanácsot kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!