Szülők szerintetek melyik a jobb?
Ma összevesztem a szüleimmel,mert hogy hazajöttem(pénteken) és miután kajáltam meg meg csináltam 1 óra alatt a kerti tenni valókat,akkor leültem a gép elé és emiatt olyan balhé lett,hogy csak na!Hogy én mindig a gép elött ülök,soha nem megyek sehova,nem foglalkozok semmi mással...akkor a szemükbe vágtam,hogy oké olyan leszek minta többi velem egy idős kamasz,megyek bulizni egész hétvégén,piálok,cigizek,dugok,drogozok,káromkodok majd össze vissza(itthon nemszoktam)...akkor be küldtek a pics@ba a szobámba,anyám még pofán is akart verni.Szülők szerintetek melyik a jobb,hogy ha hétvégente inkább gépezek vagy ha elmegyek egy buliba és jól beb@szok?
14/f
Nekem nincs még gyerekem, de inkább legyen olyan fiam, mint te, nem pedig egy bulizós arc... Ismerőseim közül aki tiniként kockult, azokból jól menő informatikus lett* (a szociális lemaradását behozta egyetemen), aki meg bulizós volt, az meg most dobozokat pakol a teszkóban.
* kivéve egyet, akiből szektás lett, de nem ez az általános :D
Kedves ÖSSZES válaszadó!
A válaszokra nem válaszolunk, csak a kérdező kérdésére, ez nem fórum! Minősíteni a kis jelekkel a bal alsó sarokban lehet, illetve ajánlani a moderátorok figyelmébe! Kérem tartsátok tiszteletben a gyik szabályzatát!
Kedves kérdező!
Mivel 14 éves vagy, így jogosan borulnak ki amiatt, hogy felemeled a hangod ellenük, illetve a gép előtt ülsz sokat és "kockulsz".
Ne feledd, a szülő a szerint neveli a gyerekét, amilyen a gyermekkora volt, illetve sok tényező ezt befolyásolja, amit itt nem sorolnék fel mert elég nagy témakör.
A szülők nem azt várják el, hogy menjél el drogozni és szexuális életet élni, hanem hogy ne a számítógép előtt ülj egyfolytában.
Példának okáért járj sportolni, táncolni, zenélni, vagy csak mászkálni a haverokkal illetve a lányokkal. Azaz egy barátnő, még ha nem is éltek nemi életet, akkor is jól jönne neked. Nem minden 14 éves gyerek olyan, mint aminek te leírtad, csak azok, akiket a szülő elkényeztet vagy éppenhogy nagyon elfeled.(De ez már pszichológia, eltér a témától) Mivel a szülőket kérdezted, de én még jelenleg nem vagyok az, de majd egyszer az leszek, ezért a válaszom figyelmen kívül hagyhatod ha gondolod, bár elég sok tapasztalatom van a szülő-gyerek kapcsolatok terén.
Valószínűnek tartom, hogy szeretsz gépezni. Viszont a szüleidet meg érdekli a tv2/rtl klub híradó műsorai. Azokból leszűrve azt kapták meg, hogy a sok gépezés rossz dolog. Ők, mivel a gyerekük vagy, féltenek és éppen ezért nem akarják hogy ott ülj. Tehát köss velük egy kompromisszumot, illetve ülj le velük beszélgetni. Kérdezd meg, mit akarnak/várnak el tőled, illetve mond el, hogy te mit szeretnél. Mert ha teljesíted azt amit elvárnak, akkor szabadságodban azt csinálsz amit akarsz. Elvárásuk nem csak a sulival lehet, lehet mással is. Amúgy tudom ajánlani az olvasást, a testmozgást és még sok-sok olyan dolgot, amiben a későbbiekben pozitív hatást hozhat neked. Műveltség, testi kinézet stb, majd jól fog jönni ha a barátnőkeresésről lesz szó pár év után. Vagy esetleg a kis, háziállat. Nagyon jó időtöltés és testi-lelki nyugalmat is ad.
Szóval összefoglalva a választ, egyik se jó, amit te leírtál.
"Szülők szerintetek melyik a jobb,hogy ha hétvégente inkább gépezek vagy ha elmegyek egy buliba és jól beb@szok?" kérdezted. Mivel odaraktál egy inkább szót, ezért jobb a gépezés, mint a második opció, de ha kicsit módosítod a kérdést a szüleid és magad felé is, akkor több a választási lehetőség. Jön a nyár, járj el úszni, bringázni, vagy amit szeretsz.
Remélem kielégítően hosszú a válaszom, ha mégsem, írj pm(privát üzi)-t és válaszolok.
- Blueskin -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!