Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon önző vagyok, mit...

Nagyon önző vagyok, mit tehetnék? El kéne hagynom a párom?

Figyelt kérdés

Mikor a páromat megismertem, tudtam hogy van egy kisfia. Azt hittem nem fog zavarni, hiszen szeretem a gyerekeket. Próbálom megszeretni, de nem megy. Talán közrejátszik, hogy ő sem szeret engem (az anyja azt mondta neki, hogy nem szabad szeretnie).

Amikor találkoztunk, főztem neki finomat, de nem ízlett neki. Vettem neki játékot, tönkretette. Csinálok neki süteményt, neki nem kell. Próbálok játszani vele, elküld, mert csak apával akar játszani.

Közös programnál megjegyzi, hogy én ne legyek ott, menjek haza. Karácsonykor csináltunk hármasban sütit (mézeskalács), pár perc után megunta. Puszit nem ad, nekem nem fogad szót.

Mérges vagyok magamra, szembeköpném magam, mert megérdemelném. De örülök, hogy a gyerek nem velünk él.

Képtelen lennék úgy élni, hogy egy 4 éves gyerekhez kéne igazítanom az életemet.

Mondtam a páromnak, hogy ez így nem megy, inkább elhagyom. Sajnálom, de a gyereket nem tudom elfogadni. 9 hónapig próbálkoztam, de nem megy.

Párom szerint meg tudjuk ezeket oldani, csak idő kell hozzá, legyek türelmes.

Lehetséges, hogy meg fogom szeretni a gyereket?

Vagy mindenkinek jobb lenne, ha lelépnék? Szeretem a párom, a gyerek dolgon kívül nem szokott semmi miatt veszekedés lenni.

22N és 30F

2012. márc. 23. 11:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10 vagyok és "utolsó"nak a hetesre gondoltam :)
2012. márc. 23. 11:37
 12/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zöld kéz.

A gyerek anyja annak örülne, ha a párom örökre eltűnne a gyerek életéből. (facebook-on írta az egyik bejegyzésében)

De a gyt-ra igényt tart, és ha egy nappal is később utalják, már jön a telefon. (a fizetéséből vonják le, páromtól függetlenül, tehát ha nem akarna fizetni akkor is vonnák a 20 E-t)

2012. márc. 23. 11:44
 13/24 anonim ***** válasza:
Ez nem önzőség a részedről szerintem. Ami nem megy,azt nem kell erőltetni.
2012. márc. 23. 12:18
 14/24 anonim ***** válasza:
25%

Anyukának igaza lehet, a gyerek érzi, ha nem szeretik.

Egyébként, ha neked így nem jó, ha nem szereted a párod eléggé ahhoz, hogy megbirkózz ezzel, ha inkább lelépsz, akkor lépj, a te életed, neked kell róla döntened. Nem igazán tudom magam a helyedbe képzelni, az biztos.

2012. márc. 23. 12:37
 15/24 anonim ***** válasza:

Ekkora gyereket nem lehet ellene nevelni, nem is érti, ha szidsz valakit, nem köti össze a személlyel, vagy nem fogja fel. Kipróbálhatják, akik ilyet írnak. Szidják napokon át a gonosz boltosnénit, aki szokott a gyerekhez szólni, kedves. Hiába. Bemész vele a szitkok után a boltba, és ha a boltos néni rámosolyog, hozzá szól, a gyerek ugyanúgy kedves lesz és örül neki. Kb 8 éves kortól működik ez az ellene nevelés, kisebb korban nem. Na meg, dícsérje pl. az az anyuka az apát, aki otthagyta 2-3 gyerekkel, munkanélküliként egy szeretőért,esetleg hitelekkel?! Igen, fiam, látod ezt így kell csinálni, mint apu! Vagy jó ember ám az apukád, csak most akkor menjetek szépen be az intézebe, mert elárverezték a lakást. Nem mindenkiről szabad jót mondani, egy gyereknek is fontos, hogy tudja mit szabad, mit nem, mi jó, mi rossz!Ha tényleg közösen döntöttek, hogy válnak, mert úgy jobb mindenkinek, és mindenki élhető életet kap, nyilván nem fogja egy anya az apát szidni, elvenni a gyerekétől az örömet, szeretetet. De ha az apa egy nagy önző sz.mét állat, vagy alkoholista, nem szabad belőle példaképet csinálni.

Ez a gyerek azt érzi, hogy te nem vagy oda érte. Túl fiatal is vagy szerintem ehhez, talán jobb lenne független embert keresni, akivel tiszta lappal indultok, első és igazi családod lehet.

2012. márc. 23. 12:53
 16/24 A kérdező kommentje:

Anyuka lépett le másik pasihoz, mert neki több pénze volt.

Miből érzi a gyerek? Ha itt van, körülötte forog a világ. Fejre is állhatok, a gyerek akkor se fog szeretni.

Csak apa és csak apa. Ha én csinálom a kakaót, az nem finom azt kiönti. Ha apa csinálja, az a jó.

(Próbáltuk azt, hogy apa csinálja a kakaót a szokásos módon, de én adom a gyereknek. Nem kellett neki.)

2012. márc. 23. 13:24
 17/24 anonim ***** válasza:
33%
Miből érzi a gyerek? Azt írtad, nem szereted. Tényleg bármit megtehetsz, ha nem szereted, érzi. Ha felnő, valószínűleg elveszti ezt a képességét, de amíg gyerek, addig érzi. A gyerekek már csak ilyenek. Előbb érzi, minthogy benned tudatosulna.
2012. márc. 23. 13:26
 18/24 A kérdező kommentje:
Próbálom nem kimutatni, de ez van. :(
2012. márc. 23. 13:58
 19/24 anonim válasza:
ne várd,hogy puszit adjon,mert egy idegen vagy számára,mindegy,hogy mióta ismer.én sem adok puszit apukám barátnőjének.mondjuk az teljesen más tészta.te legalább próbálsz jófej lenni,a lényeg,hogy ezekután ne kezdj el bunkó,esetleg idegesen beszélni hozzá,mert akkor még meg is utál.
2012. márc. 23. 14:53
 20/24 A kérdező kommentje:

Mindig szépen beszéltem vele. A puszi a legkevesebb.

Egyszerűen nem tűr meg sem az ő, sem az apja közelében. :(

2012. márc. 23. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!