Mit tehetnék ebben a helyzetben, mi lehet a megoldás?
A szüleimmel és a 20 éves öcsémmel élek, akiket már nem bírok elviselni. Mindig az a jó, amit ők csinálnak, úgy érzem, teher vagyok nekik. Kaptam tőlük ajándékba egy cicát, úgy, hogy nem kérdeztek meg, szeretnék-e. Szeretem a cicámat, gondoskodok róla, mindent megkap tőlem, csak az a baj, hogy én vagyok a legkevesebbet vele, hétköznap munka, hétvégén pedig a párom szüleinél vagyunk általában. Nem tudunk összeköltözni, mert nincs elég pénzünk. Viszont már idegroncs vagyok anyámék miatt, a cicát nem akarom velük egyedül hagyni, őt meg nem vihetném magammal a párom szüleihez. Matt helyzet. Nem tudom, mit csináljak.
25 l
Keress a cicádnak egy új gazdit!
Kérd meg őket, hogy engedjék meg, hogy esetenként meglátogasd. Ha tudod, hogy jó helyen van, te is hamarabb nyugszol meg, és könnyebben is tudod szervezni az életedet!
Talán tényleg jó ötlet lenne odaadni a cicát egy szerető, hozzáértő gazdinak. (Bár sajnos annyi a gazdátlan cica, hogy nehéz örökbefogadót találni)
Bár én nem tudom elképzelni, hogy összeköltözés miatt megváljak a cicámtól, de Te azt írod, hogy úgy kaptad, és nem kérted.
Esetleg nem lehet megoldani, hogy mégis a párod szüleihez elvidd, amíg nem tudtok külön menni ketten?
Nem tudom kertes házban laksz-e és hogy egyáltalán te életkörülményeidben megoldható-e, de nem gondoltál még arra, hogy a cicád megtanítsd az önetető használatára?
Persze ehhez az kell, hogy a szüleid megértsék hogy akkor ők nem piszkálnak hozzá, és nem etetik a cicát maradékkal, egyszerűen nekik annyi dolguk lenne hogy békén hagyják. Kutyás vagyok,tehát fogalmam sincs mire lehet egy cicát tanítani de szerintem van olyan intelligens egy macska, hogy meg tudd tanítani a használatára. Nézz utána neten, és mérd fel hogy megoldható-e. Szerintem hosszútávon nem rossz ötlet, és ahogy tudom a macskák elég önálló állatok, és nem függnek annyira a gazditól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!