Családi veszekedés egy kislány miadt?
...vagyis mostmár nem tudom.
Ne balhézzatok!
1. Egy ennyi idős gyerek elvileg nem való temetésre, gyakorlatilag mégis el lehet vinni (én is láttam már ilyen kicsi gyerekeket temetésen), hogy nem fogja fel, miről van szó, abban nem lennék biztos, de abban biztos vagyok, hogy ha nem foglalkoznak vele, akkor egy idő után ha még nem álmos, elkezd unatkozni, és valamivel fel akarja hívni magára a figyelmet, itt is ez történt, és itt nem csak az anyukája a hibás, hanem a többi jelenlévő is, hogy egyiküknek se volt annyi esze, hogy egy ilyen kicsi gyerekkel akár csak egy kis idő erejéig is, de foglalkozzon, lekösse a figyelmét (ahol temetésen voltam és volt kicsi gyerek, ott valaki a felnőttek közül mindig volt, aki foglalkozott vele, nem csak a szülő, aki szintén biztos szeretne beszélgetni, ha már meg van hívva, és emiatt nem is volt probléma). Ha a gyerekkel nem foglalkoznak, talál magának szórakozást, itt is ez történt.
2. Anyukád biztos ramaty lelkiállapotban volt, de nem kellett volna így kikelnie magából, tehát a módszerében bunkó volt, még akkor is, ha részben igaza volt (neki se jutott eszébe ugyanis lekötni a kicsit).
3. Az, hogy ki kivel milyen kapcsolatban áll, nem tartozik ide és semmi köze a gyereknek hozzá, mert a gyerek még pici, nem tehet a többiek egymáshoz való hozzáállásáról.
Ez az én véleményem.
Nem értek egyet.
1. Kisgyerek NEM való sem temetésre, sem halotti torra. Egyrészt nem válik javára, másrészt, zavarhat a jelenléte másokat.
2. A szülőnek ismernie kell a saját gyerekét, és nem szabadna terhelnie (pláne egy gyászoló családot!!!) a saját gyermeke neveletlenségéből adódó kellemetlenségekkel.
3. A kérdező édesanyja semmiképp nem volt bunkó, hanem gyászolt, ami eleve egy nagyon mély pszichés állapotba taszította, és valaki képes még azzal terhelni, hogy egy hisztis, neveletlen gyermeket odavisz, és a végén úgy állítja be, mintha az lenne a bunkó, aki végül megunta a gyerek rosszalkodását.
Szó sincs róla, egyáltalán nem volt bunkóság anyukádtól! Akármit is mondott nekik, szerintem még túl finom és udvarias is volt ahhoz képest, amit történt. Ha jól értem, a kislány anyukájának semmi rokoni kapcsolata nem volt a nagybátyáddal (gondolom, nem viselte meg a halála annyira, mint anyukádat) és elvárta volna, hogy az elhunyt testvére abajgassa az ő visítozó gyerekét??
17:50-es! Te tényleg komolyan mondtad, hogy a kérdező anyukájának kellett volna "lefoglalni" azt a gyereket? Ugye soha nem veszítetted még el egyetlen rokonodat se? Kívánom, minél később tapasztald meg, de hidd el, az embernek ilyenkor nem az az egyetlen gondolata, hogy kinek a viselkedni nem tudó kisgyerekét tudná babusgatni...
18:01 - Elveszítettem már sokakat, és vannak a környezetemben kicsi gyerekek is, úgyhogy 2 oldalról vizsgáltam a kérdést, plusz egész pici koromtól kezdve vittek temetésemre, mivel sokat nyaraltam nagyanyáméknál, nagyanyám kántor, és volt, hogy nem lett volna kire hagynia, hát vitt magával, mindig volt, aki foglalkozott velem, így panasz sose volt rám, és senki nem mondta, hogy kicsi gyerek nem való temetésre. A lepontozást annak veszem, hogy igazam van abban, hogy a gyerekre bárki odafigyelhetett volna az anyukán kívül még. De úgy tűnik, hogy itt is érvényes volt az, hogy "jó magyar szokás szerint" nem foglalkoznak a másikkal. Nálunk baráti körben ez a másik xarban hagyása (akár gyerekről akár másról van szó) nem szokás, és így ilyen problémák sincsenek soha, hogy egy gyerek parádét csinál, mert mindig van, aki foglalkozzon vele a szülő mellett, akár egy temetésen, akár máshol.
Úgyhogy lepontozásotokkal köszönöm a megtiszteltetést, és engem igazoltatok.
Az én lányom 2,5 éves volt, amikor apósom meghalt. Velünk volt a temetésen és a halotti toron is. Előtte 2 órát autóztunk, hogy odaérjünk a temetésre. Mégsem csinált cirkuszt, nem randalírozott.
Egy 2-2,5 éves gyereknek annyit már megtaníthatott volna az anyja, hogy ne köpködje az ételt, és nem ugrálunk vendégségben az ágyon.
Anyukádat pedig tisztelet és köszönet illeti, hogy megrendezte a halotti tort, holott, ha jól vettem ki a leírtakból, a tesvérének volt gyereke (aki késve ment a halotti torra és az ő kisgyereke csinálta a fesztivált)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!