Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi veszekedés egy kislány...

Családi veszekedés egy kislány miadt?

Figyelt kérdés
Meghalt a nagybátyám vagyis anyukám testvére,tegnap volt a temetés és utána a rokonok eljőttek hozánk ahogy ilyenkor szokás egy halotti torra.Itt most a lényeg az hogy volt ott egy kislány is aki az én unokabátyám gyereke volt.olyan 2-2-fél éves lehetett és ugye mint a gyerekek az elején elvolt aztán már nem maradt az anyukája nem birt vele, ha nem engette menni őssze-vissza a lakásban,akkor visitott szétkőpkőtte a süteményt stb Tudni kell hogy az én anyukám nem birja a gyerek zsivajt+kivolt borulva és hát amikor már a kislány bement a szobájába is és az ágyon ugrált akkor az anyukának azt mondta hogy vigye onnan haza a gyereket és a rokonok előtt leszégyenitette.Az unokaátyám később érkezett oda és amikor a lány elpanaszolta hogy mi tőrtént akkor ő is őssze vesszet anyukámmal és mindenki ideges volt.Szeretett volna a család egy kicsit beszélgetni a 81-éves nagyapámmal de nem tudtak ( aki a családjátol sokáig távol élt mivel elhagyta 6-gyerekét egy másik nőért aki már mostanra persze púp a hátán és most őragségére visszafordult a családhoz.) Szerintettek bunkoság volt anyukámtol hogy kizavarta a rokonokat,mi a véleményetek az egészről?
2009. jún. 13. 15:07
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
72%

Roviden: szerintem igen, bunkosag volt ezt csinalni a rokonokkal, bar igaz, hogy az anyja megfekezhette volna kicsit a gyereket az esemeny apropojara valo tekintettel. De leven maga is edesanya, biztos tudja, hogy egy ket eves gyerektol nem lehet elvarni, hogy csendben, egy helyben uljon. Ha meg nem mentek volna el, akkor biztos az lett volna az anyukad baja.

Szerintem fel kene oket hivnia, es bocsanatot kerni, hivatkozni a rossz lelkiallapotra (gyasz), es hogy lenyegeben nem akart o bunko lenni. Szerintem megbocsat a masik fel.

2009. jún. 13. 15:14
 2/34 anonim ***** válasza:
68%

Bunkósságnak az volt, de mind2 fél hibás. Tudom , hogy néha nehéz elviselni egy gyereket, de a tor azért lenne, hogy a halottról szóljon. Ezt érdemelte a rokonod, hogy a torán összevesszen a család? Még inkább kéne támogatni egymást. Viszont az anyát se értem. Oké, hogy a lánya a nagybátyádnak, de egy két éves nem fogja fel mi történik, emlékezni se fog rá, nem kellett volna elvinni, "nem való oda"...

Leginkább anyudnak, de ha a másik félben is van ami, akkor ő is elnézést kérhetne...

Részvétem !

2009. jún. 13. 15:23
 3/34 anonim ***** válasza:
71%

Anyukád nem bírja a gyerekzsivajt? Hát akkor hogyan nevelt fel téged? Bezárt egy kockába? No mindegy...

Egy ilyen pici gyerektől nem lehet elvárni, hogy felnőttként viselkedjen, mert nem az! Elmagyarázni lehet, hogy mi történt, de nem fogja megérteni, vagy ha meg is érti, gyorsan túl fog lépni rajta, mert csak egy gyerek. És igen, unatkozik, és utána bizony jön a hiszti. Anyukádnak meg kellett volna értenie ezt, és nem legorombítani a gyerek anyját. Vagy ha már ennyire zavarta, csendben, félrevonulva is megmondhatta volna emberi hangnemben a magáét.

Anyudnak kellene bocsánatot kérnie.

2009. jún. 13. 15:27
 4/34 A kérdező kommentje:
kőszi a választ.Amugy én is igy gondolom bunkoság vot de állitolag mindenkit zavart a kislány,nem tudtak beszélgetni és a lány egyedul volt ott a gyerekel az apa csak 1-ora mulva az eset után ért oda-ki tudja miért?mintha nem is akart volna részt venni,és utána amikor már mindenki készult már haza menni akkor jelenik meg.Ezért is mérges volt az anyukám hogy az ő gyerekét nem kőteles elviselni mert ők neki senkijuk ő meg aki családtag az meg nincs sehol.
2009. jún. 13. 15:31
 5/34 A kérdező kommentje:
Egyébként az emlitett unokabátyám édesapja halt meg szoval az ő kislánya miadt volt a cirkusz
2009. jún. 13. 15:37
 6/34 anonim ***** válasza:
90%

Eleve nem kellett volna a kislányt elvinni a halotti torra, semmi keresnivalója ott egy gyereknek.

Én megértem Anyukád reakcióját, a testvérét gyászolta, és ki lehetett borulva nagyon. Gondolom, más körülmények között jobban bírja a gyerekzsivajt.

Hogy kizavarta.... nem tudom, mennyire lehetett durva, de nem mondanám bunkóságnak, mert a kislány anyukájának kellett volna felismerni, hogy a gyerekét vigye el onnan, mikor látja, hogy mennyire rossz.

2009. jún. 13. 15:38
 7/34 anonim ***** válasza:
60%
Apropó anyud véleménye: ha már a csaj hozzáment a rokonotokhoz, viseli a család nevét, szült neki egy gyereket akkor már őis rokon. Miféle elmeháborodott felfogás ez hogy őt nem kell elviselni? Akkor minek hívták meg őket? Hogy a férje hol volt az a másik kérdés de nyilván oka volt a késésre. És milyen jogon rendezkedett pont anyud hogy majd ő helyreteszi a csajt? Ha állítólag mást is zavart. Inkább a gyerekkel foglalkozott volna valamelyik kedves rokon. Sok a kérdés....
2009. jún. 13. 15:46
 8/34 anonim ***** válasza:
93%

Hát én nem tudom... mi gyereket eleve nem viszünk ilyen "eseményekre", nem oda való.

Ha kerti mulatságon történik ez a sztori, akkor azt mondom, hogy anyukád tényleg jogtalanul kelt ki magából, de így....:(

2009. jún. 13. 15:50
 9/34 anonim ***** válasza:
93%

Először is leszögezem , nem érdekel a lepontozás.

Én úgy gondolom nem volt bunkóság anyukádtól. Valóban, a gyerek nem felnőtt, nem is lehet tőle elvárni.

De könyörgöm, ott volt az anyja. Nem tudta fegyelmezni a kislányt, hogy még otthon sem ugrálunk az ágyon, nemhogy egy idegen helyen, egy idegen helyen bemegyünk másnak a hálószobájába és ott ugrálunk az ágyon??? És az anyja nem szedte le onnan? Nem tudom van e olyan ember, aki ezért nem szólt volna?

A hangnemet pedig a gyász megmagyarázza. Pont egy hisztis kislányra van ilyenkor ugye szükség.

Másik. Mit keres egy kétéves kisgyerek a halotti toron? Ez nem babazsúr. Ha nincs kire bízni, akkor az anyukája maradjon otthon vele.

Nagyon át tudom érezni a helyzetet, én is rendszeresen részese vagyok ennek. Itthon dolgozom, itthon van az irodám, az ügyfelek néha csak úgy tudnak jönni, hogy hozzák a kisgyereket is. Volt már rá példa, hogy kisgyerek ment összevissza a lakásba, pakolt le a polcokról, borította le a nagy keservesen összeszedett irataimat, hát ne csodálkozzon , hogy én is ledorongolom. Nekem az az alap, hogy ha a gyerekemet elviszem valahová, akkor arra is figyelek, hogy ha pár méterrel arrébb megy, nem hogy még más hálószobájába bemegy és ott randalírozik. Ha anyud úgy gondolja kérjen bocsánatot, de ugyanezt a másik fél is megteheti.

2009. jún. 13. 15:52
 10/34 anonim ***** válasza:
95%
A 15:46-os válaszoló kommentjéhez csak annyit mondanék, hogy ez elég általános ebben az országban, hogy valami sok embert zavar, de csak egy személy meri kinyitni a száját, és akkor őt ki lehet kiáltani bűnbaknak, meg bunkónak....
2009. jún. 13. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!