Családi veszekedés egy kislány miadt?
Roviden: szerintem igen, bunkosag volt ezt csinalni a rokonokkal, bar igaz, hogy az anyja megfekezhette volna kicsit a gyereket az esemeny apropojara valo tekintettel. De leven maga is edesanya, biztos tudja, hogy egy ket eves gyerektol nem lehet elvarni, hogy csendben, egy helyben uljon. Ha meg nem mentek volna el, akkor biztos az lett volna az anyukad baja.
Szerintem fel kene oket hivnia, es bocsanatot kerni, hivatkozni a rossz lelkiallapotra (gyasz), es hogy lenyegeben nem akart o bunko lenni. Szerintem megbocsat a masik fel.
Bunkósságnak az volt, de mind2 fél hibás. Tudom , hogy néha nehéz elviselni egy gyereket, de a tor azért lenne, hogy a halottról szóljon. Ezt érdemelte a rokonod, hogy a torán összevesszen a család? Még inkább kéne támogatni egymást. Viszont az anyát se értem. Oké, hogy a lánya a nagybátyádnak, de egy két éves nem fogja fel mi történik, emlékezni se fog rá, nem kellett volna elvinni, "nem való oda"...
Leginkább anyudnak, de ha a másik félben is van ami, akkor ő is elnézést kérhetne...
Részvétem !
Anyukád nem bírja a gyerekzsivajt? Hát akkor hogyan nevelt fel téged? Bezárt egy kockába? No mindegy...
Egy ilyen pici gyerektől nem lehet elvárni, hogy felnőttként viselkedjen, mert nem az! Elmagyarázni lehet, hogy mi történt, de nem fogja megérteni, vagy ha meg is érti, gyorsan túl fog lépni rajta, mert csak egy gyerek. És igen, unatkozik, és utána bizony jön a hiszti. Anyukádnak meg kellett volna értenie ezt, és nem legorombítani a gyerek anyját. Vagy ha már ennyire zavarta, csendben, félrevonulva is megmondhatta volna emberi hangnemben a magáét.
Anyudnak kellene bocsánatot kérnie.
Eleve nem kellett volna a kislányt elvinni a halotti torra, semmi keresnivalója ott egy gyereknek.
Én megértem Anyukád reakcióját, a testvérét gyászolta, és ki lehetett borulva nagyon. Gondolom, más körülmények között jobban bírja a gyerekzsivajt.
Hogy kizavarta.... nem tudom, mennyire lehetett durva, de nem mondanám bunkóságnak, mert a kislány anyukájának kellett volna felismerni, hogy a gyerekét vigye el onnan, mikor látja, hogy mennyire rossz.
Hát én nem tudom... mi gyereket eleve nem viszünk ilyen "eseményekre", nem oda való.
Ha kerti mulatságon történik ez a sztori, akkor azt mondom, hogy anyukád tényleg jogtalanul kelt ki magából, de így....:(
Először is leszögezem , nem érdekel a lepontozás.
Én úgy gondolom nem volt bunkóság anyukádtól. Valóban, a gyerek nem felnőtt, nem is lehet tőle elvárni.
De könyörgöm, ott volt az anyja. Nem tudta fegyelmezni a kislányt, hogy még otthon sem ugrálunk az ágyon, nemhogy egy idegen helyen, egy idegen helyen bemegyünk másnak a hálószobájába és ott ugrálunk az ágyon??? És az anyja nem szedte le onnan? Nem tudom van e olyan ember, aki ezért nem szólt volna?
A hangnemet pedig a gyász megmagyarázza. Pont egy hisztis kislányra van ilyenkor ugye szükség.
Másik. Mit keres egy kétéves kisgyerek a halotti toron? Ez nem babazsúr. Ha nincs kire bízni, akkor az anyukája maradjon otthon vele.
Nagyon át tudom érezni a helyzetet, én is rendszeresen részese vagyok ennek. Itthon dolgozom, itthon van az irodám, az ügyfelek néha csak úgy tudnak jönni, hogy hozzák a kisgyereket is. Volt már rá példa, hogy kisgyerek ment összevissza a lakásba, pakolt le a polcokról, borította le a nagy keservesen összeszedett irataimat, hát ne csodálkozzon , hogy én is ledorongolom. Nekem az az alap, hogy ha a gyerekemet elviszem valahová, akkor arra is figyelek, hogy ha pár méterrel arrébb megy, nem hogy még más hálószobájába bemegy és ott randalírozik. Ha anyud úgy gondolja kérjen bocsánatot, de ugyanezt a másik fél is megteheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!