Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos anyósom kérése?

Jogos anyósom kérése?

Figyelt kérdés

Rádumált, hogy egy hétvégére (pénteken viszi, vasárnap hozza délelőtt) elviszi a kislányunkat.

Erre ma délelőtt felhív, hogy ha lejött, adjak neki ötezer forintot, hogy ezt-azt tudjon a gyereknek venni.

Hát csak néztem egy nagyot, megkérdeztem ezt mire fel gondolja: "Hát te is napi ötért vigyázol két gyerekre!"

Még azt megérteném hogy az utazását álljam, szívesen tenném, de az hogy ő el akarja vinni a gyereket és még ezért fizessek, már nem veszi a be a gyomrom. Megkaptam, hogy smucig vagyok, rámcsukta a telefont.

2012. márc. 19. 15:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is vannak unokáim, de egyiket sem hoztam el több napra 3 éves kora előtt. Ez az egyik dolog. A másik: ha nem ettem volna egy hétig, akkor sem kértem volna pénzt a lányomtól, hogy vásárolhassak nekik. Sajnálatos, hogy ilyen "nagymamák" is vannak.....
2012. márc. 19. 15:29
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
valszeg nem a gyerekre költötte volna, hanem magára, csak így akart lenyúlni téged
2012. márc. 19. 15:33
 13/25 A kérdező kommentje:

A kislányom az a fajta, aki el tud aludni máshol, sajnos ezt meg kellett tapasztalnom, mikor eltörtem a lábam. Én otthon feküdtem gipsszel a lányunk meg anyukáméknál. Ha a férjem éjszakás volt, ott is aludt.

Anyóssal is jól elvan. Nekem is megvolt mindkét nagyim szerettem őket, és náluk lenni.

2012. márc. 19. 15:33
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak pénz kell neki,és szemtől szembe nem mert kérni,ezért kitalálta hogy a gyerekre kell!

Amúgy meg szégyellje el magát!!! A nagyszülők adni szoktak az unokának,nem kérni! Fizetni a bébiszitternek szokás.

2012. márc. 19. 15:43
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon durva!

Az én anyukám is elszokta még anno vinni (már kamasz a fiam,így már magától megy) a fiamat pár napra vidékre magukhoz,de soha nem kért pénzt,pedig elég szerényen éltek/élnek.Ahogy írta itt egy nagymama,hogy inkább éhezne,csak megvegye az unokáknak amit szeretnének,úgy az én édesanyám is ilyen.Régen is ilyen volt.Most is ilyen.Pl hétvégén is ott volt a fiam náluk és mondta,hogy a papa és a mama állandóan kérdezgette,hogy nem-e kíván valamit.

Szóval ebből az egészből csak azt akartam kihozni,hogy nem igazi nagymama az anyósod.Persze,az más lenne,ha pl nem lenne otthon alapvető élelmiszere és arra kérné a pénzt,gondolom arra adnál,de itt másról van a szó.

Én azt tanácsolom,se pénzt,se kislányt ne adj neki.

2012. márc. 19. 15:44
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Pofátlan. Én egyrészt egy másfél évest nem engednék el, csak végszükség esetén, de te érzed.

Ha mégis úgy alakulna, hogy elviszi, (de ezek után nálam sürgősen felejtős lenne), akkor adnék a leányzó mellé szalámit, kenyeret, joghurtot, banánt, szóval amit eszik, hogy tessék. Költeni nem kell rá, mama.

2012. márc. 19. 15:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos. Ha ő akarja elvinni, mert ugye az unokájával akar lenni, akkor az nem pénz kérdése. Ha meg pénzt akar keresni gyerekre való felügyelettel, azt ne családon belül rendezze.
2012. márc. 19. 15:56
 18/25 anonim ***** válasza:
98%

1,Én biztos nem adnám oda a másfél éves gyerekemet ott aludni(bár az enyémek akkor még nagyon ragaszkodtak hozzám,igaz a "kicsi"6 éves és most is)2,Ha véletlenül mégis,mert szükséges valami miatt,akkor,ha valamivel akarja"kényeztetni" a gyereket,azt finanszírozza ő,ha meg nincs neki otthon mit adni enni,akkor maradjanak nálatok és vigyázzon ott a gyerekre.3,Te gondolom idegen gyerekekre vigyázol napi 5.000-ért.

Az utazásért egy 1,5 éves gyereknél nem kell fizetni,csak regisztrációs jegyet váltani(ami ingyen van)Nem nagymama az ilyen,én soha nem adnám oda a gyerekemet(a kutyámat se),hogy elvigye és még ott is aludjon nála.

2012. márc. 19. 15:58
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig úgy engedtem a gyereket anyuékhoz (mert anyósnak nem adom oda még egy darabig, az tuti) hogy minden össze volt neki csomagolva, nem kellett neki ezt-azt venni. Illetve előtte egyeztettem anyámmal is,hogy van-e náluk pelus meg törlőkendő. (nyilván mondjuk havi egy ottalvásért nem vetetek meg vele egy csomag pelenkát)

Ettől függetlenül anyu is szokott neki vásárolni, vagy ha valamit elfelejt, azt küldjük a gyerekkel. De pénzt sosem kért!Megkockáztatom, ő fizetne, csakhogy vele lehessen az unoka.

Egyébként kb 20 hónapos volt a fiam, amikor ottalvós volt anyuéknál, én meg a tesót szültem a kórházban, előtte nem vihették el egy egész hétvégére.

2012. márc. 19. 16:05
 20/25 anonim ***** válasza:
97%
Így áll a saját unokájához?Siralmas, őszintén szólva.Kíváncsi vagyok, a párod mit szól ehhez, de gondolom nála is kicsapta a biztosítékot.Nem kell aggódnod, a válaszokból is kitűnik,hogy teljes mértékben igazad van, de sajnálom,hogy ilyen a "kedves" mama.
2012. márc. 19. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!