Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az öledbe hullana egy...

Ha az öledbe hullana egy bizonyos összeg, mit tennél vele? Szétosztanád a családban vagy a saját dolgaidat fizetnéd ki belőle?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel találtunk egy pénztárcát, benne 1000 euróval. Nem volt a tárca mellett se név se iratok. Elfeleztük. (barátnőméket ki akarták rúgni az albérletből, ez az összeg mentette meg őket).

Mi a párommal kifizettük az adósságainkat és a maradékot karikagyűrűre költöttük.

A szüleim ki voltak akadva, hogy miért nem adtunk nekik a pénzből. Mert apu elszórná (vagy drága műszaki cikkre vagy borra költené), anyu meg nem fogadta volna el.

2012. márc. 19. 10:32
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Nekem is furcsa volt, elhihetitek.
2012. márc. 19. 14:17
 42/49 anonim ***** válasza:
Én eddig "csak" 6000 forintot találtam az utcán de nem volt benne semmiféle irat így megtartottam. Viszont utcán talált telefont már adtam vissza egy kis utánajárással a gazdájának, bár úgy nézett rám mintha én loptam volna el.
2012. márc. 19. 15:39
 43/49 anonim ***** válasza:
Nem volt semmilyen irat a pénztárcában :)
2012. márc. 19. 15:40
 44/49 anonim ***** válasza:
Valóban furcsa, hogy egymás után többször talál pénzt, de én elhiszem, mert velem is megtörtént. Igaz nem ekkora összegek. Egyszer Budapesten késő este egy nem túl forgalmas részen egy zebrán volt előttem egy összehajtogatott 10 ezres, valószínűleg zsebből eshetett ki, de mivel embert sem láttam, és nem tárcában volt, nem tudtam volna visszaadni senkinek. Rá két hétre egy 20 ezrest találtam egy aluljáróban, és ezekre kb. fél évvel a Balatonon egy vékony arany bokaláncot. Azóta véget ért a szerencse-szériám. Amúgy jól tettétek, hogy magatokra költöttétek, és olyan dolgokra, amik nektek fontosak. Én is ezt tettem volna a helyetekben. Apukád keresse meg (vagy találja :) ) a műszakicikkes hóbortjára valót. 22/L
2012. márc. 19. 15:58
 45/49 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy önző vagyok, de 500 euró nem akkora összeg, hogy mindenképpen kelljen belőle adni minden rokonnak, főleg ha van mire (úgy értem, értelmes dologra) költeni. Sztem ebben az esetben én szüleimnek eszébe nem jutna elkunyerálni, mert pl. én el szeretnék költözni otthonról, arra gyűjtök. Azért az adósságok kifizetése meg a gyűrű (ha már volt eljegyzés, és tervezitek az esküvőt) elég fontos. Nem ruhákra, CDkre stb. szórtátok el egyben. Rossz hallani/olvasni, hogy ezt sajnálja tőled apukád csak azért, mert szte úgy illene, hogy adj belőle nekik.
2012. márc. 19. 17:20
 46/49 anonim ***** válasza:
32%

Jogtalan elsajátítás: a vétségnek minősülő jogtalan elsajátítást az követi el, aki a talált

idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette

nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgoz

eltulajdonítja vagy vissza nem adja.

2012. márc. 20. 13:57
 47/49 anonim ***** válasza:

ilyen nincs :P

az ember nem talál egy pénztárcát csak úgy, ha talál is, max pár ezer van benne, nem 1000 euró lol...

2012. márc. 20. 14:56
 48/49 A kérdező kommentje:
Mi találtunk. :)
2012. márc. 21. 11:32
 49/49 anonim ***** válasza:
Nézd már! Törölték a válaszom. Szánalmas... :D
2012. márc. 21. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!