Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az öledbe hullana egy...

Ha az öledbe hullana egy bizonyos összeg, mit tennél vele? Szétosztanád a családban vagy a saját dolgaidat fizetnéd ki belőle?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel találtunk egy pénztárcát, benne 1000 euróval. Nem volt a tárca mellett se név se iratok. Elfeleztük. (barátnőméket ki akarták rúgni az albérletből, ez az összeg mentette meg őket).

Mi a párommal kifizettük az adósságainkat és a maradékot karikagyűrűre költöttük.

A szüleim ki voltak akadva, hogy miért nem adtunk nekik a pénzből. Mert apu elszórná (vagy drága műszaki cikkre vagy borra költené), anyu meg nem fogadta volna el.

2012. márc. 19. 10:32
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
ti mindig találtok pénzt?hol laktok akkor én is oda költözök hátha nekem is szerencsém lessz!
2012. márc. 19. 10:49
 12/49 A kérdező kommentje:

Azóta nincs ilyen szerencsénk de nem is baj, legalább tartozások nincsenek.

A gyűrűt nem tudtuk eltitkolni, és azt tudták hogy nem telne ilyen "drága" (85E ft) gyűrűre.

2012. márc. 19. 10:51
 13/49 anonim ***** válasza:
24%
Adósságaitok voltak, tehát mindig is lesznek, mert rosszul osztjátok be a pénzt. Erre ti 85 ezerért gyűrűt vettetek, meg nyaralgatni mentetek. Nem vagytok normálisak. Esetleg a pénzt vissza is juttathattátok volna a gazdájának. Ez nálam lopás.
2012. márc. 19. 10:54
 14/49 A kérdező kommentje:
Megnéztük a tárcát, nem volt benne irat. Valaki szerencsétlen volt és elvesztette, mi meg szerencsések és megtaláltuk.
2012. márc. 19. 10:56
 15/49 anonim ***** válasza:
53%
szer is találtatok a pároddal és mind a kétszer nagyobb összeget és mind a kétszer semmi irat semmisem volt benne...
2012. márc. 19. 11:05
 16/49 A kérdező kommentje:

Mi pénztárcát találtunk, párom borítékot.

Mellesleg ha én hagynék el 5 ezer ft-t benne a név+ lakcím, 95% az esély rá, hogy nem kapnám vissza.

2012. márc. 19. 11:10
 17/49 anonim ***** válasza:
48%
de ti nem 5 ezer forintot találtatok . azért kicsit más.. és én ezt őszintén nem hiszem el . van benne valami furcsa hogy csak egyszer találtatok pénz és az egész életetek jó lett. gondolom holnap találsz 1 millió forintot egy bőröndbe és megvan az esküvő...
2012. márc. 19. 11:16
 18/49 anonim ***** válasza:
96%

Lehet,hogy az a pénz valakinek a hiteltörlesztője,vagy az éppen frissen felvett hitele volt,amire szüksége lett volna,hogy ne rakják ki a lakásból vagy,hogy a kocsiját ne vigye el a bank...

Én egyszer (kb másfél éve) találtam 70.000 forintot,egy helyijáratos buszon.Gyanús volt,hogy ilyen kerek összeg,kötegben van az előttem lévő üres szék alatt.Felvettem,eltettem.Leszálltam a helyi rádiónál,becsengettem,elmondtam,hogy mit és hol találtam,hányas buszon.Bemondták többször is,más fél óra múlva meg lett a gazdája.Felhívtak a rádióból,(elkérték a számom) hogy legyek szíves délután háromra bemenni,mert akkor mennek a pénzért.Amikor megláttam,hogy egy szegény,középkorú hölgyé,(aki ezt a pénzt a elmaradt számlákra kapta kölcsön valakitől) akkor tudtam,hogy jól döntöttem.Szegény megért hálálkodni.

Tudod nálam is nagy szükség lett volna a pénzre,de a becsületem nem engedte,hogy eltegyem.Nem tudnék nyugodtan aludni,hiszen a fejemben motoszkálna,hogy lehet,emiatt ment tönkre egy család.

Azt hozzáteszem,hogy már találtam százast a tesconál,sőt egy eurost is,azok tulajdonosát nem kerestettem,nem lett volna értelme.

2012. márc. 19. 11:23
 19/49 anonim ***** válasza:
82%

Ha így hullana az ölembe, megpróbálnám megkeresni a gazdáját.

Az, hogy az "első adagot" elköltöttétek, még úgy-ahogy rendben van. De hogy másodszor sem raktatok félre semmit; na ez kicsit durva.

Amúgy ha albérletben laktok, mire vettetek fel hitelt?

2012. márc. 19. 11:27
 20/49 anonim ***** válasza:
Senkinek nem szólnék semmit. Mélyen hallgatnék róla, és rendezném a saját soraimat, amennyire tudnám. Ha nem is futná mindre, az sem lenne baj. Bár nekem most csak 50 ezer Ft-ni tartozásom van, az meg semmi perc alatt rendeződni fog. 2 hónapon belül rendezem talált pénz nélkül is.
2012. márc. 19. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!