Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az öledbe hullana egy...

Ha az öledbe hullana egy bizonyos összeg, mit tennél vele? Szétosztanád a családban vagy a saját dolgaidat fizetnéd ki belőle?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel találtunk egy pénztárcát, benne 1000 euróval. Nem volt a tárca mellett se név se iratok. Elfeleztük. (barátnőméket ki akarták rúgni az albérletből, ez az összeg mentette meg őket).

Mi a párommal kifizettük az adósságainkat és a maradékot karikagyűrűre költöttük.

A szüleim ki voltak akadva, hogy miért nem adtunk nekik a pénzből. Mert apu elszórná (vagy drága műszaki cikkre vagy borra költené), anyu meg nem fogadta volna el.

2012. márc. 19. 10:32
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
8%
Atya ég. 2 egyszerű kérdést tett fel a kérdező, ti meg már ott tartotok, hogy a hiteleikről kérdezgetitek. Megáll az eszem. Mégis kinek és mi köze hozzá?
2012. márc. 19. 11:36
 22/49 A kérdező kommentje:

Nem vettünk fel hitelt.

Kilopták a postaládánkból 2 csekkünket meg pár levelet, és ezért lett 40 E ft-nyi tartozásunk.

Persze mi is hibásak vagyunk, hogy megfeledkeztünk a csekkekről.

2012. márc. 19. 11:48
 23/49 A kérdező kommentje:
Digis + telenor-s csekk összesen havonta 19 E ft. Ezt egy hónapig nem fizettük ki, és a kövi hónapban 2x ennyit kellett. Ez volt a "tartozás".
2012. márc. 19. 11:49
 24/49 anonim ***** válasza:
8%
Én pár hónappal ezelött találtam majdnem 1000 eurót meg egy fél doboz cigit. A pénz a cigis dobozban. Adtam belle anyukámnak hogy fizesse ki a tartozásokat,meg vettem magamnak pár ruhát mert már nem tudtammive járni. El is fogyott.
2012. márc. 19. 12:00
 25/49 anonim ***** válasza:
62%
Sok szánalmas hazudozó van itt. Aki talál 1000 eurót az nem keresi meg a gazdáját, hanem elkölti. Nevetségesek, szánalmasak és legfőként irigyek vagytok. Ne akarjátok megmagyarázni, ha találtok csak 50.000 Ft azt visszaadjátok. 100 ból 99 ember nem adná vissza. Úgy látom itt 3 is van. Szánalmas....
2012. márc. 19. 12:03
 26/49 A kérdező kommentje:
Egyetértek az utolsóval.
2012. márc. 19. 12:10
 27/49 anonim ***** válasza:
67%
Igazad van, hogy megtartottátok. Az megint más dolog, ha valakinek adóssága van, ölébe hullik a pénz, és egy részét olyasmire költi, amire egyébként nem telne... Hát ez nekem fura! Én biztosan félreraknám rosszabb időkre, nem költeném el utazásra, drága gyűrűre. Mit ér a 85 ezres gyűrű, ha ismét ugyanott vagyok?
2012. márc. 19. 12:16
 28/49 anonim ***** válasza:
96%

A becsületesség mióta szánalmas?

Na ebből is látszik,hogy mennyi gerinctelen ember van.Engem még úgy neveltek,hogy legyünk akármilyen szegények is,maradjunk tisztességesek.Tudod amikor én találtam meg azt a 70000 forintot,akkor egy percig sem gondolkodtam,hogy mit tegyek.Nekem természetes volt,hogy visszaadjam a pénzt a gazdájának,pedig hidd el,akkoriban nekünk is nagy szükségünk lett volna rá!

Tudod,ha több milliót is találnék azt is visszaadnám,mert nem az enyém.Akkora összegből úgyis kapnék valamicske jutalmat,de ha nem,akkor sem esnék kétségbe,mert tudnám,hogy becsületesen jártam el!

Ha nem hiszed el,az már a te bajod.

2012. márc. 19. 12:22
 29/49 A kérdező kommentje:
Teljesült 2 álmunk is. Igaz, hogy nincs tartalékunk, de nem zavar.
2012. márc. 19. 12:29
 30/49 anonim ***** válasza:
49%

És honnan tudod olyan biztosra, hogy a gazdája megy érte? Ha meg már valaki érdemtelenül költi el, akkor legyek az én, és ne szerezzek egy másik érdemtelennek egy jó napot.

Egyszer pont karácsony előtt mentem a piacra. Az egyik árus utánam jött, hogy ott hagytam a tárcámat. Majdnem szívrohamot kaptam, hiszen amúgy sem volt sok pénzünk, de akkor nálam volt az összes. Ha azt elhagyom.... De megnéztem, és nálam volt. Megkönnyebbülve rebegtem, hogy az nem az enyém. Később meg is bántam. Gondolod, hogy kereste a gazdáját? Hát nem. Tettem 2 lépést, és visszanéztem. Mit látok? A szemem előtt vette ki a pénzt, és a tárcát meg eldobta. Ennyi erővel nekem is jól jött volna, de mindegy. Ennyit a becsületről.

2012. márc. 19. 12:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!