Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megcsalás. Mit tegyek: hallgas...

Megcsalás. Mit tegyek: hallgassak vagy sem?

Figyelt kérdés

Párom megcsalt (4 éve vagyunk együtt, de letagadta a csajnak, azt mondta már csak ex vagyok), gyerekek vannak (egy pici és egy kicsi), megbocsátottam(azzal a feltétellel h minden kapcsolatot megszakít vele). Csaj elutazott pár hónapra külföldre.Észrevettem azonban,h leveleznek még, a csaj szereti,a párom hol így, hol úgy, de érzelmekkel viseltetik iránta.

Csapjak az asztalra, vagy inkább hallgassak, mondván: ha akar, úgyis felveszi vele a kapcsolatot, csak óvatosabban és nem fogok róla tudni.

Ti mit tennétek? ( én nem tudtam még dönteni, mert mindkettő mellett szól érv, ugyanakkor ne nézzen már hülyének)

2009. jún. 12. 14:36
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos én nem értem ezeket a dolgokat, lehet hogy azért mert még nincs gyerekem. Szóval azt, hogy miért mondjátok mindannyian, hogy a gyerekek sínylik meg, ha elválnak, elváltok. Attól még az apukájuk marad, sőt, ha nem laktok messze, naponta eljárhat értük az oviba, ha majd járnak, vagy különórára, vagy a pasinál is alhatnak amennyit tetszik. Nem külföldre vinnéd őket, nem?

Én azt hiszem, hogy csak úgy tudnék baráti kapcsolatban maradni ezzel a pasival, ha lelépnék, mihamarabb, a szüleimhez például, mert ők tudnak a gyerekek ellátásában segíteni (vigyázni, etetni.. mikor mi) és akkor neked is lehet elkezdeni úgymond "ismerkedni". Szerintem sokkal nyugisabb lenne, mint nézni a pasi képét aki már nyilvánvalóan nem szeret igazán, vagy lehet hogy pillanatnyilag nem szeret, vagy bizonytalan, akármi. Attól hogy megcsalt, nem kell vele rosszban lenni. Azt írod hogy úgy érzed a te hibád is, vagyis tudod mi lehet az oka. Rendben, akkor mindketten hibáztatok, de én akkor is külön mennék, aztán később bármi lehet. Ja igen, és a barátnőt is hülyére vette ugyebár, hiszen nem mondta meg neki hogy ő családos apuka.

Figyelj, még ha azt mondja, hogy megszakítja a kapcsolatot a nővel, nem azért teszi mert tényleg lezárta, hanem mert kényszerítve van. Bármikor lehet ugyanaz vagy másik nő. Ennek nincs sok értelme. Szerintem csak úgy érdemes vele megint szerelmi kapcsolatot kezdeni, ha ő tesz érte, és bebizonyítja hogy szeret téged és nemcsak a gyerekek miatt. Ez meg csak úgy megy, ha külön vagytok, szerintem.

És tapasztalatom szerint attól hogy te elkezdesz az ő kedvében járni, az ő kedvét keresni, semmi nem javul meg. Akkor veheted komolyan hogy szeret téged, ha ő ugrál körül téged.

2009. jún. 12. 15:48
 22/45 anonim ***** válasza:
49%

a 15:48-as vagyok.

Itt írta előttem valaki, hogy kérdezd meg tőle mik a tervei veletek. Hát én nem kérdezném meg, mert mégis mit lehet várni, mit mond? azt úgyse mondja hogy elhagy, mert tuti nem. Max azt mondja hogy nem tudja, vagy hogy sose hagy el. Ez lehet igaz is. Ő úgyse fog lelépni, csak éppen érzelmileg nem lehet rá számítani, csak fizikailag. Ez jó lenne neked? Mert nekem nem.

Annyit tehetsz, hogy magadban eldöntöd, külön mész-e. Amikor döntöttél, eléállsz és megmondod. Én azt mondanám, hogy drágám sajnálom, hogy így alakult, biztos én is hibáztam, de te megcsaltál, és ezért inkább elköltözöm. Elbizonytalanodtam, hogy jó-e nekem ez a házasság. Olyan férfit szeretnék magam mellett, aki oda van értem, és szeret. Rajtad ezt nem érzem, ezért legyünk inkább barátok. A gyerekeket természetesen akkor látod amikor akarod, szívesen látunk. El is hozhatnád őket gyakran. Ha mégis úgy alakul később, és meggyőződtél arról, hogy valójában engem szeretsz, akkor esetleg elkezdjük elölről, hátha jobb lesz. De mindkettőnknek kének szabadság, hogy szabadon dönthessünk.

Ennyi

2009. jún. 12. 15:56
 23/45 A kérdező kommentje:

Ez a különválás - x időre - jó ötletnek tűnik, egy bibi lehet a dologban, ha közben hazajön a csaj. Akkor gyanítom h erősen befolyásolva lesz abba az irányba. Velünk meg nem lesz nap mint nap, akkor sejthető, h merre megy majd.

Bár akkor annyit is ért ez az egész.

A leülősdin, megbeszélősdin már rég túl vagyunk, a várhatót mondta: minket szeret, velünk akar élni, dehogyis volt akármi is a csajjal( a levelezés nem ezt támasztja alá), sohatöbbé és egyáltalán.És mennyire és engem és decsodálatosvagyok.

_Nagyon_ hihető volt a leveleik után....

Ha itt a levelezésükön nem bukik le, és itthon lenne a csaj, nem hiszem h valaha is rájöttem volna, annyira jól kamuzik és olyan sokat dolgozik.(Sajnos.)

2009. jún. 12. 16:03
 24/45 anonim ***** válasza:
89%

Látszatházasság? Semmi pénzért ne menj bele. A gyerekek pedig megérzik, és ami még rosszabb: átveszik a mintát. Ugye nem akarnád, hogy a fiad így bánjon majd a barátnőjével, ahogy veled a férjed? Én nagyon hidegen, de ultimátumot adnék neki: ez nem egy éjszaka, amit még esetleg el tudnék nézni, hanem módszeres megcsalás, tele hazugsággal. Megbeszéli, hogy hogyan tovább? Mit beszél meg, könyörgöm? Azt beszélheti meg, hogy többet nem találkoznak. Gerinctelen egy alak lehet, ne haragudj...

15:48-as: egyetértek veled.

2009. jún. 12. 16:03
 25/45 A kérdező kommentje:

Isten őrizz, hogy a fiam ilyen egy kamuházi legyen!

A csajt pedig már rég nem sajnálom, h ő is át lett verve. Anno, mikor kiborult a bili, írtam neki, hogy együtt vagyunk,mégha a mélyen tisztelt párom nem is ezt állítja, és itt lakom, nem csak hétvégente vagyok itt a gyerekek miatt.

Akkor jött egy csöpögős válasz, hogy ha ő ezt tudja, sohasem rombolna szét egy kisgyermekes családot, stb., stb.

Na, azóta is bombázza a "páromat" még-szeretsz-levelekkel. Ennyit róla - bár alapállapotban valóban nem a 3. fél a hibás.

2009. jún. 12. 16:09
 26/45 anonim ***** válasza:
52%

15.29. vagyok megint

na, itt a különbség kettőnk esete között: nekem amikor kiborult a dolog, nem mondott ilyeneket, hanem hogy a másikat szereti, és vele akar élni...na ehhez mit szólsz???akkor ti jobb helyzetben vagytok!

aztán mégis együtt vagyunk

szerintem tudja ő is, hogy mi a jó neki, és hogy hol a jövő, de az titkos kapcsolat aaannnnnyira izgalmas, grrrr, lenne pár szavam a férjedhez!!!!

azzal a k..rvával nem beszéltél még?

2009. jún. 12. 16:11
 27/45 A kérdező kommentje:

Nekem már csak 15:29-es maradsz :)

Szóval: én is drukkolok Nektek, hogy helyrejöjjön a kapcsolat, bár azért azt gondolom ( valahol olvastam egy frappáns megfogalmazást), a ti (és a mi) kapcsolatunk aranyfonalán, ha újra is kötjük, ami szétszakadt, azért mindig érződni fog az a csomó.

2009. jún. 12. 16:12
 28/45 A kérdező kommentje:
15.29. Na, aaaz, gyönyörű! Becsüllek, hogy kitartasz, még így is.
2009. jún. 12. 16:17
 29/45 anonim ***** válasza:
64%

15.29. vagyok :)))

már meg is kaptam a választ a kérdésemre, mikor még el sem olvastad :))) szóval írtál a nőnek.

az aranyfonállal kapcs. tökéletesen igazad van! nincs olyan óra, hogy ne gondolnék erre a dologra, és minden, de tényleg minden éjjel ezzel álmodok!!! valami örökre eltűnt, meghalt, a tiszta, őszinte, különleges kapcsolatunk a múlté.

de most nem rólam van szó, bocs.

írd majd meg, hogy mi lett!

2009. jún. 12. 16:17
 30/45 anonim ***** válasza:
94%

A 15:48-as vagyok megint.

Van egy barátnőm, akinek kint dolgozott a vőlegénye. A csaj azt vette észre, hogy valahogy nem telefonálnak (skype) annyit mint korábban, és elkezdett "nyomozni" Csúnya dolog, de megfejtette a pasi email jelszavát, és hát persze egyből megtudta, hogy a vőlegény összejött egy szülinapi bulin valami csajjal, és olyan okat írogatott, hogy igen, van valakije itthon, de már nincs semmi, meg a másik mennyire tetszik neki... De persze egyenesen nem mondta a barátnőm szemébe. A barátnőm ezért szakított vele, és megmondta, hogy megtudta mi a helyzet. Azóta már máshoz férjhez ment és babájuk van, és jó kapcsolatuk.

Ez csak onnan jutott eszembe, hogy vajon hogyan láttad az emaileket :) Vagyis elmondtad, hogy láttad, és onnan tudod a dolgot?

Nézd, a férjed bizonytalan, még akkor is ha nem mondja. Ez teljesen nyilvánvaló. Ha egy lakásban maradtok, akkor mindig ezt fogja érezni, hogy csúnyán fogalmazva "nem választhat" gondolom érted mit mondok. Hogy neked szerelemmel tartozik. De ha nem undok módon lépsz le, hanem barátként bánsz vele, akkor megadod neki a szabadságot, és akkor hidd el nem fog kelleni neki a nő. Hiába jön haza a barátnő. Ha úgy érzed, hogy egyébként jó volt a kapcsolatotok, és szexuálisan és érzelmileg is egymás párjai voltatok, akkor ő is rá fog erre ébredni. Szerintem. Attól hogy elköltözöl, még lehet együtt programot csinálni a kicsikkel. Ha meg nem jön rá, hogy szeret téged, akkor eleve halott ügy.

Nem tudom te mennyire vagy szerelmes, vagy nyitott új kapcsolatokra. De barátkozni lehet mással is. Olyasmit csinálj ami téged boldoggá tesz. Kicsit kimozdulni. Aztán ha jön valaki, nem kell elutasítani :) Szerintem ha elhívna valaki téged randira, vacsizni, akkor aztán enné a penész a férjedet! :)

2009. jún. 12. 16:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!