Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A hímsoviniszta férfiak mit...

A hímsoviniszta férfiak mit csinálnak, amikor lányuk születik?

Figyelt kérdés
Őt is lenézik majd, lekezelik, alacsonyabbrendűnek tartják?
2012. márc. 17. 17:16
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok a "hímsovinisztát", ha talált magának egy papucsot az ő dolga. Kettőn áll. Bár én nem igen nevezném NŐ-nek (inkább valami szerencsétlen nőkezdemény, v. nőutánzat). De ha neki megfelel legyen boldog vele. :-)
2012. márc. 25. 12:03
 32/44 anonim ***** válasza:
95%
Sőt. Belegondoltam hogy mi van ha kamu az egész? Lehet egy kiskölyök is (aki otthon lakik és anyuci fizeti a netét is azért ír ilyesmit). Neten mindenki azt írkál amit akar. :-)
2012. márc. 25. 12:05
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
"parancsok teljesítése" Ha parancsokat teljesít akkor talán nem is nő. Hanem katona. :D
2012. márc. 25. 18:37
 34/44 A kérdező kommentje:
Ja. :)) Vagy valami számítógép. :))
2012. márc. 26. 10:01
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Édesapám is soviniszta.

A bátyám az isten, aki még mindig otthon van, 32 éves létére.

Ronda viccei voltak, felém is, a nőiességet egyszerűen megtagadta tőlem.

A húgomnál megváltozott. Igaz, csak azután, miután egyszer megbántott engem is és a húgomat is, én meg úgy leosztottam, hogy attól koldult.

Az első unoka is lány, az én kis szívem, őt imádja.

2012. márc. 28. 08:59
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 35-ös: határozott és karakteres embger vagy. Gratulálok.

Egy hímsoviniszta apa irtózatos károkat tud tenni, szóval és tettel egyaránt. Kisgyermek korától hátrasorolja, ledegradálja, sértegeti a lánygyerekét, még ha az kiváló képességű is, a fiú testvért (testvéreket) messze túlszárnyalva. Ha pedig egy kislány nem születetten erős jellemű, aminek folytán lassan, de biztosan, kifejlődik benne a tudatos önvédelem és ellenállás, már kamasz korára sérül: önbizalmát, önértékelését, ambícióit veszti, visszahúzódik, kapcsolatokat nem mer/nem tud kötni..bizonytalan lesz, kishitű, öngyűlölő - esetleg tragikusabban is meghasonlik.

A hímsovinizmus tehát mindenütt felháborító és veszélyes: családban, munkahelyen, médiában, a társadalom teljes egészében.

2012. márc. 28. 09:59
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Fonokom ilyen. Kedvenc mondása, hogy a noket nem az eszuk miatt tartjuk. O azért a finomabb változata. Nem veri a noket, csak semmibe sem nézi oket, sem a munkájukat. Van 2 lánya, oket szereti, de a feleségének kuss a neve.
2012. márc. 28. 10:12
 38/44 anonim válasza:

Teljesen új vagyok itt, most regisztráltam, de annyira megérintett a téma, hogy muszáj voltam regisztrálni és kifejteni a véleményem.

Elolvastam mindent itt és arra jutottam hogy a nők egy hatalmas tévhitben élnek. Elmondhatom magamról ( sajnos! ) hogy valamilyen szinten én is hímsoviniszta vagyok, aminek egyáltalán nem örülök, igen.

Határozottan hiszem hogy nem az itt leírt okok teszik a férfiakat azzá, apa, anya stb hanem az, amit az élet során megtapasztaltak.

Fiatal korom ellenére elmondhatom magamról hogy viszonylag sok párkapcsolatom volt: 3 éves, 1 éves, de ugyanúgy számtalan pár hetes is. Ezekből a tapasztalatokból épült fel bennem azért egy kép.

Ez egy férfinél azért alakul ki ( legalábbis nálam ) mert sorozatosan csalódik a nőkben.

Lehet mondani hogy biztos bennem volt a hiba, nos én mindig is büszke voltam a hűségességemre és megadtam minden szeretetet ami tőlem tellett. ( Nem anyagi dolgokra értem )

Sajnos a kedvességnek szinte kivétel nélkül mindig az lett a vége hogy megcsaltak, érzelmileg kihasználtak, átvertek. Jelenleg boldog párkapcsolatban élek a párommal közel 1 éve, de a sok negatív dolgot amit nem mástól hallottam, hanem saját bőrömön tapasztaltam, nem tudom elfelejteni.

Illetve a facebook-on nap mint nap újabb megerősítést kapok arról hogy valós az, amit érzek. Ugye nem kell bemutatnom, hány lány vár a szőke bmw-s hercegre kereszttel a nyakában, kitett mellel, bugyiban a tükör előtt pózolva közben azt hangsúlyozva hogy ő más mint a többi és nem a pénzre, külsőségekre megy, hanem az emberi értékek az elsődlegesek számára. Mondanom sem kell hogy természetesen ez nagyon nincs így. :D

Igen, ezek a dolgok voltak azok amik hozzájárultak ahhoz hogy én is ezzé váltam. Természetesen ettől függetlenül nem ítélek el senkit, utálkozok stb, de van bennem egyfajta csalódás a másik nemmel szemben, amit sajnálok, de nem én okoztam, hanem a másik nem maga.

2013. jan. 9. 18:37
 39/44 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ha rossz tapasztalataid vannak, arról nem tehetsz, de gondolom a kivételeket nem nézed le, nem vagy róluk rossz véleménnyel. Én főleg az olyan férfiakra gondoltam, akik nem a nőkkel való érintkezés után alkotnak véleményt, hanem fordítva, a már kialakult véleményt húzzák rá az összes nőre, és ha látják (hisz látniuk kell), hogy egy adott nőre az nem illik, akkor is rá akarják húzni, az értékeit el nem ismerve (megtagadva, elhazudva tőle). És nem is annyira a gyűlölködőkre gondolok, hanem az olyanokra, akik egyfajta felsőbbrendűség tudatban "megmosolyogják" a nőket, konkrétan bohócot próbálnak csinálni belőlük. Egyébként normális lányok is akadnak jószámmal, csak őket nem annyira veszed észre, mivel nem mutogatják magukat a facebook-on. Az ilyen "rendes" lányok viszont gondolhatják azt a férfiakról, hogy tessék, ez kell nekik, a tükör előtt pózolós cicababák, mert a férfiak, azok ilyenek, és lám, a cicababák képeit ezerszer többen lájkolták, mint az övékét, hát, ilyenek ezek a férfiak... :) szóval egyik nem részéről sem jó általánosítani.
2013. jan. 9. 21:51
 40/44 anonim ***** válasza:
Attól még lehet szeretni vkit,hogy lenézed.A kettő nem függ össze.
2014. márc. 11. 03:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!