Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A hímsoviniszta férfiak mit...

A hímsoviniszta férfiak mit csinálnak, amikor lányuk születik?

Figyelt kérdés
Őt is lenézik majd, lekezelik, alacsonyabbrendűnek tartják?
2012. márc. 17. 17:16
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
97%

Kedves Kérdező! Ragyogó összefoglalását prezentáltad a hímsovinisztaférfi-jelenségnek. Pontosan erről van szó. Ezeknek az embereknek nem az anyjukkal van konfliktusuk: az apjuktól kapnak - és visznek tovább - egy rettenetes mintát, amelytől még akkor sem tudnak szabadulni, ha egyébként jó, vagy kifejezetten magas az intelligenciájuk.

A lánygyerekeikben életre szóló károkat tehetnek azzal a - minden "rasszizmust" felülmúló - szexista gyűlölettel, amely, paradox módon, a saját gyermek szeretetével is összefér. Én azt hiszem, az volna a legjobb, ha egyetlenegy nő sem adna módon az ilyen férfinak, hogy gyermeke legyen (magyarán: a hímsovinizmus első és egyetlen jelére faképnél hagyná "őnagyságát"). Sajnos, nem így történik - és amikor a szexista megvetés mérgezni kezd, már sokszor késő.

Annak a válaszolónak, aki szerint a hímsoviniszta férfi ugyanazt teszi, mint a feminista nő, ha fia születik, határozottan mondom: NEM. A feminista NEM férfigyűlölő. Nem veti meg, nem degradálja, nem akarja "jogfosztani" a férfit: egyszerűen csak természetesnek tekinti - és elvárja - hogy az elismerje a nők hiánytalan, mindenben vitán felül álló ember-voltát. Így a világra hozott kisfiút örömmel öleli magához, neveli fel (mindkét nem iránt azonos tiszteletben.)

2012. márc. 17. 18:24
 12/44 A kérdező kommentje:

"Hülye kérdésre nem lehet normális választ adni.A gyereke,tehát természetesen szereti mindkettő."

Nem olyan egyértelmű, hogy szereti, meg aztán a szülői szeretetet is többféle képpen lehet definiálni, ugye mindenki a maga módján "szeret", néha többet ártanak vele, mint használnak, mindenesetre köszi, hogy kapásból lehülyézted a kérdésemet, és a saját, nem ideillő válaszodra így akartál mentséget keresni. Olvasd el a többi választ, azokból láthatod, hogy de, lehet normális választ adni. Ha az ember felsül, nem az a megoldás, hogy a másikat kezdi el kritizálni! :))

2012. márc. 17. 18:36
 13/44 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a saját lányát is lenézi, ezzel egy életre mély nyomokat hagyva a leányzóban.
2012. márc. 17. 18:50
 14/44 anonim ***** válasza:
3%

Én is hímsoviniszta vagyok és van párom csak meg kell találni a megfelelő partnert aki lehet irányítani és elfogadja a nők azért vannak ,hogy a férfiakat kiszolgálják.

Egyébként a gyerek kérdésben máshogy gondolkodom én a saját gyerekem nem tudnám lekezelni , megalázni , alacsonyabbrendűnek tartani csak azért mert lány lett.

2012. márc. 17. 19:59
 15/44 anonim ***** válasza:
92%

Bár apukám nem tipikus hímsoviniszta, de szereti a klasszikus felállást: apa dolgozik, sörözik a haverokkal, anyuka gyereket nevel és háztartást vezet. Mindig fiút akart. Erre jöttem én, mint lány :-) Hogy mit csinált? Vitt magával horgászni, focizni, konditerembe, az aug 20.-ai katonai felvonulásra. Imádtam :-)) Most is nagyon jóban vagyunk :-)) Nem lettem leszbikus.

Amikor elmondtam, hogy terhes vagyok és fiút szeretnék, teljesen kiakad: márpedig az ő első unokája kislány lesz! Így is lett :-))) Imádja és kényezteti.

2012. márc. 17. 20:00
 16/44 anonim ***** válasza:
97%

Döbbenetes vagy, 14/14-es. Miért vannak a nők???? Azért, hogy titeket kiszolgáljanak? Hát nem. Próbálj megszabadulni a tévhitedtől, magad alatt vágod a fát vele. Nem lesz igazi társad és párkapcsolatod. Ha neked kiszolgáló személyzet kell, vegyél fel egy házvezetőnőt és fizesd meg.

Ha pedig, Isten őrízz, mégiscsak találnál egy balekot, aztán kislányod is születne, ne beszélj mellé: tönkretennéd a gyereket. Maradj egyedül, az a legjobb: nem roncsolsz senkit - és munkát adsz egy hozzáértő hölgynek (de lehetőleg jeléentsd be.)

2012. márc. 17. 20:05
 17/44 anonim ***** válasza:
2%
A nőt ( vagy ahogy neked tetszik balekot) már megtaláltam , a gyerek kérdést meg had tudjam én. Abszolút úgy gondolom ahogy leírtam fent a saját vérem nem tudnám megalázni, tönkretenni akármit is gondolsz. :)
2012. márc. 17. 20:19
 18/44 anonim ***** válasza:
95%
14-17! Megmosolyogtattál. :) Elképzelted már, hogy a felnőtt kislányodat hajkurássza valami hímsoviniszta kis p@cs? És megpróbálja vele elfogadtatni az apuka által vallott butuska nézeteket?
2012. márc. 17. 20:35
 19/44 anonim ***** válasza:
96%

Apám a legnagyobb hímsoviniszta a világon!

És valóban lesz.arja a lányait, vagyis nővéremet, meg engem.

Nővéremet még csak-csak szereti, mert fiús lány, de engem, komolyan mondom, kutyába se vesz.

Nem vagyok fiús, nem is hasonlítok rá, nem érek a szemében semmit.

Új feleségétől van két fia, két féltestvérem, őket egyszerűen imádja, és elhalmozza mindennel.

Bár lehet, hogy ez nem hímsoviniszta dolog, csak apám simán egy bunkó.

2012. márc. 17. 20:49
 20/44 A kérdező kommentje:

"... és elfogadja a nők azért vannak ,hogy a férfiakat kiszolgálják."

(14-es hozzászóló)

Ha nem kamu, provokáció amit írsz, és tényleg így gondolod, akkor kifejtenéd erről bővebben a véleményedet? Kíváncsi vagyok rá, nem kötekedésből kérdezem. Ha példának veszünk egy házaspárt, akkor ott a nő is és a férfi is csinál valamit, azaz kiszolgálja a másikat (meg saját magát is). Oké, mondhatjuk, hogy a nő ellátja a háztartást, meleg kajával várja a férfit, viszont a férfi gürcöl egész nap, hazaviszi a lóvét, nem csak magára költheti. A szex is kölcsönös, hisz a nőnek is vannak igényei, tehát ő is "használja" a férfit. Így valamilyen szinten mindketten szolgálják a másikat, nem?

2012. márc. 17. 22:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!