Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg rosszul csinálom?...

Tényleg rosszul csinálom? Nincsenek hosszú távú életcéljaim, mert mindent megvehetek, ami kell és nem szeretnék családot? Rokonaim azzal jöttek, hogy jujj de meg fogom bánni.

Figyelt kérdés

Szögezzük le,hogy nem érdekelnek a primitiv irigykedő kommentek,mert nem fájnak.

21/L vagyok.

Igen,apum tolt alám mindent.Már a szüleim sem dolgoznak pár éve.Vannak befektetéseik,jó pár bankszámla,állampapír minden..

A kérdés meg az,hogy tényleg megbánhatom azt,hogy csak utazok,utazok,fotózok,járom a nagyvilágot,pénzt költök szórakozok,hobbizok egész életemben?

Van érettségim és van 430 pontom,de nincs szükségem egyetemre.

Nem akarok családot,miért cseszegetnek vele,hogy magányosan fogok meghalni?Kit érdekel?Vannak barátaim.

2012. márc. 17. 15:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem nem rossz az,amit csinálsz,nem gáz,ha nem dolgozol.Kellenek ilyen emberek is,jó a változatosság:D
2012. márc. 17. 16:19
 12/28 anonim ***** válasza:
53%
Kamu, 3 hónapja már törölve volt ez a kérdés.
2012. márc. 17. 16:20
 13/28 anonim ***** válasza:
95%

Én ezt nem tudnám. A pénz nem boldogít, egyrészt egyszer úgyis elfogy, másrészt ott maradsz idővel a magányoddal együtt. Nekem fontos, hogy tanuljak, diplomát szerezzek, dolgozzak abban a szakmában amit imádok, és még ha kevés pénzt is keresek, de jó a tudat hogy én dolgoztam meg a pénzért. Aztán ha utazgatni akarnék, gyűjtenék rá, és sokkal nagyobb élmény valamit úgy megélni, hogy én szedtem össze rá a pénzt, mint más adta. Mondom én ezt úgy, hogy gazdag szülők gyereke vagyok....

Lehet hogy most családot sem akarsz, később lehet akarni fogsz, legalább egy társat. Egyedül megélni semmit sem jó. Az, meg hogy vannak barátaid, lehet hogy 10-20 év múlva már ők sem lesznek melletted, családosak lesznek, más közegbe fognak járni stb. Persze míg fiatal vagy, élhetsz így, de nem árt egy B terv emellé, és egy reális gondolkodás amivel az életed megalapozhatod. Én nem tudnék csak érettségivel lenni, mert tudásszomjam van, minél többet akarok tanulni, és tudni, engem a pénz nem boldogít, pedig nekem aztán mindenem megvan kicsi korom óta.

22/L

2012. márc. 17. 16:20
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy én szülői segítséget addig fogadok el, míg egyetemre járok, és míg tanulok. A képzéseim olyanok, hogy mellette dolgozni nem tudnék, de diploma után egy fillért sem fogok elfogadni a szülőktől, max nagyon indokolt esetben. Amúgy a te életed, ha így jó neked, hát így jó, nem mindenki egyforma :)

22/L

2012. márc. 17. 16:23
 15/28 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem az egyetlen dolog, amit rosszul csinálsz az az, hogy nem gondolsz a jövőre. Az a pénz, befektetés stb nem biztos, hogy mindig ott lesz, és jó nagyot lehet koppanni, ha az ember hirtelen elszegényedik, mindenféle végzettség nélkül. Ettől függetlenül a többi dolog teljesen rendben van, és érthető is. Aki azt állítja, hogy ha lenne rá pénze nem utazgatna és nem használná ki az hazudik.
2012. márc. 17. 16:25
 16/28 anonim ***** válasza:
78%

Ha van annyi pénzed életed végéig, hogy a "pénz dolgozik helyetted", akkor jól csinálod. Az utazással tágul a látóköröd, járd a világot, örökítsd meg, örülj a lehetőségeknek!

A családkérdés szerintem fontos lesz később, de megértem, ha nem akarsz. Nem Te vagy az első és az utolsó, aki így gondolja.

2012. márc. 17. 16:27
 17/28 .:Laci:. ***** válasza:
85%
én nem vagyok gazdag, nincs kocsim, jogsim, a szüleim nem tolnak alám mindent, küzdök azért amit el akarok érni. de azért adnék neked egy tanácsot amit nem válhat károdra. menj el egy nyelviskolába és kezdj el nyelvet tanulni egy párat, pénzed van rá és a nyelvtudásra mindig szükséged lehet akár 1-1 külföldi út alatt is. vagy ha netán úgy alakulna, hogy komolyabb életcéljaid lesznek és alapítani akarsz egy céget, a külföldi ügyfelekhez jól fog jönni a nyelvtudás hiszen mindenki szeret azzal beszélni akitől veszi a terméket. nem mellesleg én is nyelviskolába járok és sokkal izgalmasabb mint bármelyik másik suli :) sokkal érdekesebbek az emberek, sokkal jobb hangulatban telnek az órák, mint középsuliban vagy egyetemen :) a tanárt lehet tegezni viccelődni vele anélkül, hogy bevágná az 1-est :D
2012. márc. 17. 16:29
 18/28 anonim ***** válasza:
52%
Igen nagyon jól csinálod, költekezel olyan pénzzel, amiért semmit nem tettél, sőt nem is akarsz. Nincsenek céljaid, utazást is meg lehet unni, sőt biztos. Szerintem nemsokára depressziós leszel, mert ennyire céltalanul csak a kisebbség érezheti jól magát. Egy értelmes embernek azért vannak vágyai, amiért szeretne küzdeni.
2012. márc. 17. 16:36
 19/28 anonim ***** válasza:
52%
21 éves vagy, ahogy én is. Nekem mindenért meg kellett küzdenem. Apukám meghalt, anyukám egyedül nevelt minket, csak az alap dolgokra volt pénzünk. Most már meg tudok venni magamnak olyan dolgokat, ruhákat, amikről anno álmodni sem mertem. Ha tehetném én is utazgatnék és szórakoznék. Akár 4-5 év múlva sem késő egyetemre járni. Ha valaki megteheti, miért ne csinálja! Jó neked! :)
2012. márc. 17. 17:42
 20/28 anonim ***** válasza:
70%

Nekem csak az a furcsa,hogy nincsenek ambicióid.Attól hogy tele van pénzzel az ember,általában még vannak vágyai amikben meg akarja valósítani magát a szórakozás,utazgatás mellett.

Az,hogy magányosan fogsz meghalni,abban lehet valami.A barátok lekopnak egy idő uán,50-60 évesen meg a kutyának nem fogsz már kelleni.De ha te ezzel számolsz,és elfogadod,akkor semmi gond. Magas lóról nagyot lehet esni egyébként.

2012. márc. 17. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!