Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek? Hosszu, de...

Mihez kezdjek? Hosszu, de szükségem van a tanácsotokra!

Figyelt kérdés
Idén nyáron leszek 17 éves.Kis koromban anyu és apu elváltak,azota anyuval élek,közbe anyunak volt egy hosszu kapcsolata,de annak is vége lett anyu és a mamám viselkedése miatt.Én nem szeretek itthon lenni,mert nagyon rossz a kapcsolatom anyuval.Ezt ugy kell elkébzelni,hogy mindennap ordit rám,minden kis apróság miatt pl ha a poharat rosszul teszem le,elkezd visitozni es abba nem hagyja,haza érek a sulibol lefekszem aludni elkezd ordibálni.Nagyon ritkán csinál nekem ebédet.Olyan dolgokért hibaztat amihez közöm nincs.Azt mondja mindig,hogy ugyse lesz belölem semmi,meg ne tanuljak,ugy is meg bukok,pedig 4es tanuló vagyok.Nem érdeklik a jegyeim,2éve járok közép suliba volt egy pár szülői és abbol csak 1re ment el,azt is ugy,hogy az oszim leszidta.Csak akkor kedves velem,ha boldba kell mennem.Mindig azt mondja mindenkinek,hogy nem segitek neki,pedig eznem igaz!Mindig akarok segiteni neki,de ő nem engedi,mert mindig azt mondja,hogy nem tudom ugy meg csinálni.Akkor,ha 7végén 9ig alszom hallom hogy szid.Az utobbi 3honapba már 2x nekem is jött,elkezdett csupálni meg stb...De a legrosszabb az egészben az,hogy van olyan amikor ordibál,szid a másik percben pedig nevetgél,mintha semmisem történt volna,aztan megint kiakad.Amikor szid akkor a legrosszabb dolgokat mondja pl,h k..va vagyok meg ehhez hasonlók.Ezt 5éve minimum türöm.Apunak mondtam már,de hát ahogy látom nem nagyon érdekli,neki is meg van a saját élete..a mamámék pedig majdnem rosszabbak ,mint anyu.Van baratom ő mondja,hogy költözek hozzá,de tul korai lenne,meg csak lenéznének az emberek,megnagyobb bajt csinálnák szerintem..de nem tudom már tovabb türni se,mert én meg őrülök mellette..ez kész..Szinte mindennap sirok már miatta..Nem szeretem anyut sőt..nemtudom mihez kezdjek tényleg....
2012. febr. 26. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
ezen ne bántódj meg, de anyukádnak nincs valamilyen mentális zavara? nincs valamilyen rokon akihez odaköltözhetnél?
2012. febr. 26. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
nagyon sajnálom a helyzetedet énis pont ugyan ebben a helyzetben voltam az én anyukámmal azota már 21 éves vagyok és van egy kisfiam is de a hejzet még mindig változatlan énis inkább a barátomhoz költöztem csak azt tudom tanácsolni h teis költözz a barátodhoz azzal ne foglalkozz h ki mit mond rolad vagy h lenéznek mert ök nem élik át a hejzetedet azért mongyák de tudod mindenkinek van hol söprögetnie ugyhogy csajszi fel a fejjel és költözz a barátodhoz vagy ha hozzá nem akarsz akkor egy barátnödhöz
2012. febr. 26. 13:03
 3/9 anonim ***** válasza:
sztem nem baj ha barátodhoz mégy
2012. febr. 26. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Szegéééény :((((((((((((((((((.Nagyon sajnállak!! Ne értsd félre, de szerintem keress m eg egy pszichológust, akinek ezeket elmondod, és ő majd jótanácsokat ad neked.Ha a barátnődhöz költöznél, az sztem tök klassz lenne, de értem miért nem akarsz.De azért gobdolkodj el rajta,ha ott szeretnének akkor az jó, nem?
2012. febr. 26. 13:06
 5/9 A kérdező kommentje:
csak attol félek,hogy,ha oda akarok költözni nem engedné és agyon verne,meg jönnének a mamámék és kirángatnának onnan:(
2012. febr. 26. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát igen, úgy nézki, anyukád megzakkant.Szerintem először megkellene próbálnod rábeszélni pszihiáterre, és úgy tekinteni rá, mint betegre, mert ez már annak néz ki. Próbáld nem magadra venni, ez súlyos depresszió,stressz miatti félig-meddig megőrülés szerintem. Ha a kezelés nem megy, muszáj lesz költöznöd valahová.Apu sajátkis életébe nem férsz bele? Mellesleg valószínű apud saját kis élete miatt jutott ide anyu :S. Sajnállak, de egy próbát tegyél, hátha kezelhető!
2012. febr. 26. 13:11
 7/9 anonim ***** válasza:
17éves,idegenektől sem várható el,eltartsák.Ez a költözés azért nem igy működik.Próbálj meg újra apuddal beszélni.Ha nem megy,menj a gyámügyre.Ha anyud alkalmatlan jelölnek ki gyámot mig be nem töltöd a 18at.
2012. febr. 26. 13:15
 8/9 shivababa válasza:

szia.

pontosan tudom, min mész keresztül. anyám akkor csinálta velem ezt, amikor faterom lelépett, és bátyám sem bírta már otthon tovább a légkört. engem mindig azzal bántott, amiről tudta, hogy a legjobban fáj: a testvéremmel. túl vagyok már ideg-összeroppanáson is. amit mindenképp tarts észben: emiatt senki sem fog téged lenézni, vagy megítélni, ha segítségért fordulsz valakihez. és semmiképp nem te tehetsz róla. az egyetlen, aki ez ellen tehetne, az anyukád, akinek ez így nagyon kényelmes, sok jót ne várj tőle.

én is gondolkoztam azon, hogy az akkori barátomhoz költözzek, de tényleg nem lett volna jó a gondolat. amikor anyám megtudta, én is mindenféle Qrva és egyéb voltam, zsarolt az öngyilkossággal és nem is keveset ivott. neki a lelki terror a fegyvere...

Amíg nem tudsz otthonról ellépni, addig nem lesz könnyebb. viszont 17 éves vagy. nem tudom, helyben jársz-e suliba, de ha nem, kérhetsz kollégiumot. vagy a továbbtanulásnál gondolkozz el ennek a lehetőségén. anyagi támogatást max apukádtól remélhetsz erre majd, ezt borítékolom, de ennyit szerintem megdumálhatsz vele.

a barátnőhöz költözésnél azt kell végiggondolnod, hogy nem biztos, hogy a szülei el tudnak tartani, önálló jövedelmed pedig feltételezem, hogy nincs, mivel tanulsz. amit abba ne hagyj, mert ebbe kapaszkodva tudsz majd igazából megoldást találni önerőből a helyzetedből.

szóval nem lesz könnyű. én a továbbtanulást sajna a közelbe választottam, ezért sokáig tartott, hogy leléphessek. 20 éves koromtól dolgozom, 22 évesen sikerült elköltöznöm, a cégem által adott szolgálati lakásba, a kérvényen az indokom az otthoni helyzet volt. Ha a továbbtanulásnál megkérem a kollégiumot /amit jó tanulmányi eredménynél támogatnak is!!!/ hamarabb szabadulhattam volna, szóval tanulj nagyon és ha van ilyen lehetőséged, élj vele.

a különéléssel idővel rendeződik majd a kapcsolatotok. nem álomkapcsolat lesz, de élhető. ha idegesít, magára hagyhatod, nem kell majd hallgatnod a gonoszkodást. ezt idővel ő is felfogja majd, nem lesz annyira szemét /már bocsi a kifejezésért/.

a gyámügyet is felkeresheted persze, nekem ehhez sosem volt bátorságom - sajnos. meg figyelembe kellett vennem, hogy anyám köztiszteletben álló személy...

amit még megpróbálhatsz - ha van rá lehetőséged - hogy anyádat összehozd valakivel. én próbáltam, nekem nm ment, de ha nem lenne magányos anyukád, akkor megkeseredett se lenne, ergo nem te kapnád a bánatának eredményét a nyakadba...

de amit komolyan kérek tőled: sose magadat okold azért, ami történik. és merj beszélni ismerőssel, baráttal, apukáddal, osztályfőnökkel, valakivel, akiben megbízol, sőt, minél több emberrel arról, ami nálatok zajlik. ugyanis, ha te is magadba fojtod, mert szégyelled - amire, mint később magamnál is rájöttem - semmi okod, elég komoly problémáid lesznek. nem csak mentális, de fizikai problémák, betegségek is.

fel a fejjel, ha nekem is sikerült, neked is tuti menni fog! És biztos vagyok benne, hogy hamarabb, mint nekem!

ha gondolod, nyugodtan írj sima e-mailt is, ha másban nem is tudok segíteni, de meghallgatlak szívesen, kivesézzük a dolgokat.

Kitartás, mert te vagy az erősebb!

2012. febr. 26. 14:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonlóan sz.r volt a helyzetem.De én úgy éltem túl,hogy csak aludni jártam haza.Nem mondom,hogy így nem sérülhetsz,de nekem ez a javaslatom.Ráadásul ott a barátod.Becsüld meg,el se hinnéd,mennyire fontos tud lenni egy ilyen pocsék helyzetben az,hogy van melletted valaki:)Szerintem senki nem nézne le,hogyha elköltöznél.Sőt,lehet,hogy azt kéne tenned,ahogy 18 leszel,vagy ha tudsz,még előbb is.
2012. febr. 26. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!