Most én vagyok az érzéketlen, aki nem törődik, és nem szereti az édesanyját?
Anyum egy iskola kantinjában dolgozik, és hát sokszor megesik, hogy lakodalmat, keresztelőt, meg ilyeneket is bonyolítanak le ott.
A tegnap, március 15. alkalmából éjjeli 1 óráig bent kellett maradniuk.
Este 8 órakor felhívott anyum, hogy adjak valami ételt mamának, mert ugyebár későn jön haza. (mamám már elég rég nálunk lakik). Én bementem mamához, hogy megkérdezzem mit akar enni, hogy vigyem be (eltörött a lába, és most nem tud sokat járkálni).
Erre mama megkérdezte, hogy hol van anyum, amire én részletesen elmondtam neki a történteket. Erre mamám, mint aki hisztirohamot kapott, elkezdett sírni, hogy miért nem mondom meg hol van anyu. Miért nem hívom fel, hogy mondjam meg jöjjön haza, meg hogy bíztos valami történt vele és nem mondom el.
Úgy viselkedett, mint egy őrűlt, és nem volt hajlandó megérteni, hogy hol van anyu. Nem értem, hogy miért viselkedik folyton így mama minden miatt.
Öhm... viccen kívül, egy kérdés: Mamád nem beteg? Mármint, hogy így reagált.
Ha ez a helyzet nem áll fenn, akkor szerintem csak az lehet, hogy túlaggódja.
Nem, nem vagy érzéketlen. Semmi köze a te érzelmeidnek ahhoz, hogy a nagymamád véndégére kissé gyerekesen viselkedik.
A nagyid hisztis, átment gyerekbe - van ilyen. A paranoia öregkorban gyakorta előfordul: ilyenkor szokták azt hinni, hogy megmérgezik őket, hogy "úgyis biztos" hazudnak nekik, hogy eltitkálák előlük az igazságot, ez is normális, különönsen olyan embernél, aki egyébként is hajlamos volt fiatalon is minden apróságon felkapni a vizet.
Ne aggódj és ne váldold magadat. Édesanyádnak kéne megértőbbnek lennie veled és ezeket a félelmeket, önvádatak neki megbeszélnie veled - bármennyit is dolgozik.
Egyébként azért viselkedik így a nagyid, mert megöregedett, és ez valószínűleg nagyon nem tetszik neki. Ez nem a te hibád. Nyugodj meg.
Szerintem meg normális családban ezt úgy intéznék, hogy anyuci bemegy a mamához, hogy kedves mama, holnap éjjel későn jövök haza, a kislány ad vacsorát, ne aggódj, dolgozom.
Az éjjel 1-ig tart banzájt nem aznap délben jelentik be... Anyukád jó előre tudta, hogy későig kell maradnia. Kicsit törődhetne többet az anyjával is meg veled is.
Ennyi.
Nem tudta elore, hogy bent kell maradni.
Amugy meg talan tul sokat is torodik mamaval anyu, mert meg az utolso forintjat is inkabb ra kolti, es minden kivansagat azonnal teljesiti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!