Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes a mai...

Alexandrabellahorvat kérdése:

Szerintetek érdemes a mai világban gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

2012. márc. 15. 12:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

ha azt nézzük hogy szinte minden házasságnak, együttélésnek vége szakad és utána csak maradoknak az elhelyezésen meg a gyerektartáson a szülők és a kicsi szendev tőle hogy egyszer itt van egyszer ott, a szülei folyton a másikat szidják, mostohatesók mindenhol stb., akkor azt mondom: Nem.

ha azt nézzük hogy nincs jövőképe a korosztályomnak mert hiába tanulunk akár egyetemen, akár szakmát úgyse kapunk itt állást vagy ha igen, köze nincs az évekig tanult végzettséghez és nem lehetünk biztosak benne hogy a következő hónapban is megkapjuk a minimálbérünket akkor azt mondom: Nem.

Ha szintén a mai generációnál maradunk és erkölcsi értékeket keresünk és látjuk hogy a 90% "hobbija" az ivás, drogozás, orgiák, csúnya beszéd , ha az a fontos milyen márkát hordasz, lúzer vagy ha becsületesen állsz hozzá a dolgokhoz, ha úgy kéne életre nevelnem a gyerekem hogy "zsarolj, zsigerelj ki másokat, legyél szemét mert a világban farkastörvények uralkodnak" azt mondom: Nem.

Mikor csak sétálunk az utcán és az orrunk előtt omlik össze lelkileg egy ember aki őrjöng amiért kirúgták és a többiek kinevetik, a kórháztól pár méterre esik össze egy papi de senki oda nem menne neki segíteni mert nincs senkiben könyörület azt mondom: Nem.

Ha csak magamba nézek és látom hogy nem bírom a gyerekhisztit még 5 percig sem a gyógyszertárban ácsorogva a sorban és az állandó stressztől már amiatt idegbajos lennék ha összefirkálná a sajátom a falat, vagyis nem lennék alkalmas az anyaszerepre azt mondom: Nem.

de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

21/L

2012. márc. 15. 15:10
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Én azt mondom igen! Kárpótol mindenért a gyönyörű kislányom minden egyes mosolya, maga a létezése. :) Imádom, ahogy hozzám bújik, és csak nézhetem Őt, vagy mikor hallgathatom a szuszogását, ahogy nyúl értem a két kis kezével... Nekünk érdemes volt, Ő ad értelmet az életnek! A többit meg lesz@rom, nem érdekel, a lényeg, hogy a Lányomnak mindent meg tudjak adni.
2012. márc. 15. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
Igen érdemes,én bevállaltam és nem bántam meg. Lehet hogy nem kap majd meg minden luxust, és keményen kell küzdenie hogy előrébb jusson az életben, de ott leszek mellette segítem amiben tudom, és hiszek benne hogy még sokra viszi. Drága luxus holmik nélkül is fel lehet nevelni egy gyereket.
2012. márc. 15. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:

Természetesen nem. Ebben a mai országban, mai gazdasági helyzetben :NEM! Én nem is tudnám hova vinni, eltartani.

30N

2012. márc. 16. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:
32/L Nem
2012. márc. 18. 20:00
 16/17 anonim ***** válasza:

IGEN!!!! Ez a mai vilag nem is olyan szornyu. Mi lenne ha haboru dulna, aram, gaz, viz nelkul hogy boldogulnank? Vagy ha jarvany tizedelne minket? Hallottatok a Kelet-Afrikai krizisrol, ott valoban rossz az embereknek. Azt hiszem a mai modern ember nagyon el van kenyelmesedve. Nem egy ismerosom van, aki autot tart, havi 20-30 ezret kolt ra de gyerekre nincs penze.

En olyan vagyok, aki kepes lemondani a jobbletrol a gyerekeiert.

2012. márc. 18. 21:43
 17/17 Sidel válasza:

A gyerekvállalást jól meg kell fontolni. Nem elég akarni a gyereket. Kell hozzá:

- pénz

- türelem

- szeretet

- család

és még sok minden más.

Az én szüleim elváltak. Miattam házasodtak össze, mert útban voltam. Mikor rá három évre öcsémmel volt terhes anyám (még csak 3hónapos), akkor apám ott hagyott minket egy másik nőért. Ezzel a nővel még most is együtt él, de nem vette el. Tehát kb. 15éve. Egy évvel ezelőttig gyűlöltem a nőt, mikor kicsi voltam pszichológushoz jártam hosszú ideig. Mostanra megbékéltem vele, de a szüleim mostanra jutottak el addig a pontig, hogy féltékenyek egymásra, hogy dühösen veszekednek, ha az egyik egy kicsivel is több időt tölt velünk, mint a másik. Ezt egyre nehezebben bírom, annak ellenére, hogy már 18éves vagyok. Nem egyszer elszöktem a nagyszüleimhez emiatt.

Gyereket tehát csak akkor érdemes vállalni, ha biztosan mind a két fél akarja, ha biztosak vagytok benne, hogy egyikőtök se lép le utána egy harmadik személy miatt. Nem árt, ha előtte ismerősökkel és azok gyerekeivel töltötök pár napot, hogy megnézzétek mennyire visel meg titeket a dolog. Persze ez nem ugyanaz, mintha napi szinten kéne a saját gyerekeddel lenned, de egy kis betekintést nyersz a gyerekek világába, nevelésébe.

Válás:

- gyerektartás

- két hetente hétvégi láthatás

- síró gyerek

- magányos szülő

Ami még hátrány, az a barátkozás. Apámat két hetente hétvégén látom. Barátaim hívogattak meg ide-oda, de én sose mentem, ha apás hétvége volt, mert apám mérges lett volna, ha pont az ő hétvégéjén megyek el. Ezért elvesztettem a barátaim.

Tehát jól meggondolni a dolgot!

2012. jún. 12. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!