Hogy szerelhető le egy mindent mindenkinél jobban tudó
anyós?
Kommunikáció. Megmondani neki hogy meghallgatod a véleményét ha az nem kioktató és közlöd vele, hogy nem feltétlen fogadod meg. Ez nem vita, ha nem tanul belőle akkor nem kell figyelembe venni és vagy észhez tér vagy nem. ha nem akkor nem kerülheted el a vitát hacsak nem akarsz örök életedben megfelelni és idegeskedni.
2012. márc. 13. 09:34
2/16 A kérdező kommentje:
Nem akarok megfelelni neki. Közel 6 éve ismerem. Van kettő gyermekünk ezért hetente találkozunk. Eddig hallgattam de a fiúk miatt egyre több a kioktatás és ha róluk van szó azt nehezen viselem. Okos, szépen viselkedő gyerekek.
Nekem is volt ilyen gondom az anyósommal, annyival fűszerezve, hogy saját magát felhúzta, és kiabálni is kezdett. Csodával határos módon azzal sikerült leállitanom, hogy néztem rá (ne vegye tiszteletlenségnek, hogy nem figyelek rá) aztán nem szóltam semmit, akkor se ha bármit mondott, nem grimaszoltam, arcvonásaimra is figyeltem bármit mondott rezzenéstelenül néztem rá. Kikiabálta magát és odébb állt.
Aztán külön költöztünk a nejemmel és a gyerekekkel, rögtön én lettem neki a legjobb veje, abból az egy darab vejéből aki voltam. Ezután már csak kérni jött, ugyanis a saját házamban simán ajtót nyithattam neki távozáshoz....és ezt tudta, mert megsúgtam a nejemnek, hogy ezt fogom tenni. (utólag elárulom, nem tettem volna meg).
2012. márc. 13. 09:42
4/16 A kérdező kommentje:
És nem CSAK a gyerekek miatt is. Ha én zöldet mondok ő biztos kéket. Minden egyes vélemény nyilvánítás során falba ütközök. (bármiről legyen szó) Mindennek ellent mond.
5/16 A kérdező kommentje:
Nálunk nincsenek veszekedések, ordibálások. Én vagyok mérhetetlenül szomorú,hogy nem tudok vele beszélgetni. Ha kérdezek hallgat, nem mesél régi dolgokról semmit. Ő nem fedi fel magát, igazából véleményt ritkán alkot. Ha én bármilyen témához hozzá fűzök valamit akkor ő annak ellent mond.
A kérdező kommentje:
És nem CSAK a gyerekek miatt is. Ha én zöldet mondok ő biztos kéket. Minden egyes vélemény nyilvánítás során falba ütközök. (bármiről legyen szó) Mindennek ellent mond.
Nem lehet, hogy irigy a lányára? Nem lehet, hogy Te kellenél neki? Volt erre példa... Annak idején amikor én is panaszkodtam a kollégáimnak, hogy anyósom kikészít idegileg.... volt aki azt mondta (bocsánat!)>">- mert nem dugtad még meg..." -lehet gusztustalan, de volt erre is példa a történelemben. (én se tettem meg)
2012. márc. 13. 09:49
7/16 A kérdező kommentje:
Ehh bocs, akkor meg az van,hogy a férjednek kell lerendeznie, mert a férjed választása vagy, és nem az anyjának talált párt. Tudd: soha nem fogsz megfeleni mert azt a szintet amit Ő tud nyújtani a fiának nem tudod überelni. Ha meg hasonlitani akarnál hozzá, lehet az meg pont a férjednek nem fog tetszeni, ugyanis kilépett az anyai hatáskörből, vagy ki szeretett volna lépni.
2012. márc. 13. 09:54
A nejem az összes barátnőt akit a fiunk hazahozott, megszólta, senki nem felelt meg neki... senki nem volt eddig jó a fiunknak szerinte.
2012. márc. 13. 09:56
10/16 A kérdező kommentje:
A férjem nem áll az anyja pártján. Megértem őt. Nem kell választania közöttünk. Amikor elvett akkor megmondta neki hogy boldogtalan lesz velem. Ez 4 éve volt. Nagyon jól kijövünk és szeretjük egymást. Mégis bánt hogy nem lettem családtag. Az én nagymamám azt mondja a férjemnek fiam, míg én nem vagyok több mint egy nő akit elvisel és szült a fiának két szép gyereket.
Kapcsolódó kérdések: