Ha 16,5 éves korunk óta együtt vagyunk, és igenis komolyan gondoljuk stb. akkor mennyi idő után számíthatok arra h eljegyez?
kb 23-25 évesen végzünk majd a fősulival,egyetem,vagy ami lesz.akkor kéne még szakma. aztán majd állás,ház,kocsi stb.
nem akarok öregen szülni ,én olyan 25-26-ra gondoltam,legkésőbb 27 . 2 babát szeretnénk majd :)
nemrég írta itt a fórumon 1 lány, h 7 éve együtt vannak,de még nem kérték meg a kezét.
vajon velem is ez lesz?
jár/járt vki hasonló cipőben?
egy ismerősöm 12 éves korában jött össze a barátjával
most 19 , a fiú pedig 20
és még nem gondolkodnak ilyesmin
szerintem is teljesen ráértek nem kell sietni sehova
tudom tudom :)
nem akarom siettetni ,meg semmi :)
meg persze előtte fel kell nőnünk,jópár dolgon átmenni stb .
értem én.
és épp ezen aggódok,vagyis a saját keresetünkből kell majd eltartani magunkat,ez nyilvánvaló,csak gondolj bele picit, kb 24 évesen végeznénk sulival (-;+ 1-2 év) akkor mire állást találnánk , akkor utána sprórolni saját házra,kocsira , aztán majd eljegyzés,aztán esküvő,aztán baba.
szerinted hány évesek leszünk?!
mert szerintem eléggé "öregek"
ez a szar a mai világgal. több évig tanulsz,rámegy a féléleted,aztán kapsz 1 szar melót(jóesetben jót) és utána megint gürizhetsz azért h megtudj élni.
nemtudom,de engem ez 17 évesen elkeserít,hogy milesz a jövőnkkel?!
persze,van aki mázlista és kb 22 évesen férjhez megy (tartanak 1 kis esküvőt) és ennyi.
utána meg lehet spórolni a házra,kocsira stb.
csak sztem a házasságot nem kéne ennyire háttérbe szorítani,vagy nem is tudom...
Nem igazán értem hogy miért ez a kérdés. Mindenre tudod a választ, mégse tetszik a dolog. Akkor mit szeretnél? Nem értem.
Egyébként meg teljesen felesleges ilyeneken rágódni, mi lesz ha.. és az mikor lesz. Egyáltalán a kapcsolat élje túl az egy hónapos nyaralást... Távkapcsolat alapján nem is ismeritek igazán egymást.
30/N
Spórolni? Hitel is lehet!Máshogy sajnos nem tudsz előrébb menni! De szerintem még nagyon korai ilyen dolgokon gondolkoznod! Majd ha 23-24 évesen is így gondolod, elég lesz akkor ezekkel foglalkoznod! Tanulj, szerezz jó szakmát, aztán egy jól fizető állást, mert minimálbérrel kitörölheted! (Sajnos most nekem is csak annyi van)
Mi 5 éve vagyunk együtt én 26 vagyok, a párom 33 és már több mint 1 éve együtt élünk, de nem tervezünk esküvőt, eljegyzés sem volt! Én valahogy nem tartom semmire, egy papír nem változtat meg semmit! Meg aztán pénzünk sem lenne rá én meg hitelből nem csinálok lagzit! A babatéma pedig hamarosan napirendre kerül, ugyanis olyan drága lett a fogamzásgátló amit szedek (8000 Ft), hogy inkább abbahagyom! Inkább fizetem a gyerekkel járó költségeket!
Szia!
Én 17 éves korom óta vagyok együtt a barátommal, most leszek 22. Mi is nagyon komolyan gondoljuk, de nem sietjük el. Mindennek eljön az ideje.
De te még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy már ezen törd a fejed. Nekem ez 1 év után meg sem fordult a fejemben!
Hogy most mit éreztek, az nem biztos, hogy később is meglesz. Szerintem hagyd a dolgokat, hogy alakuljon, és ne kérdezz rá a barátodnál, hogy mikor kéri meg már a kezed, mert lehet, hogy megijeszted.
Egyébként sem lehet ezt megsaccolni, mert mindenki másként gondolkozik. Nincs erre egy általános idő, hogy mennyi után történik meg a lánykérés.
köszönöm a válaszokat :)
és igazatok van :)
nem töröm ilyeneken a fejem ,ráér.
most első a tanulás , és a szerelem :P :)
nekem legalább vannak terveim, és figyelek,alakítom a jövőmet.
nem úgy mint a mostani fiatalak,kb annyit tudnak tervezni,h mikor basznak be legközelebb.
szerintem ezzel nincs semmi baj,ha néha elgondolkodok azon,hogy milesz majd ...
amúgy meg a kérdésemre nem nagyon válaszoltak.
egyébként nem kell lehurrogni,a gondolkodásmódomért.egyszer még hasznomra válik..
Egyetértek azzal, aki azt írja, hogy éljétek túl először a nyarat. Főleg, hogy eddig is távkapcs volt. Azért ne aggódj, szerintem tök jó lesz a nyár, és dolgozzatok együtt, lakjatok együtt, jó buli lesz.
De egyrészt még nagyon fiatalok, tapasztalatlanok is vagytok az élet dolgaiban, másrészt még a kapcsolatotok sem túl régi még, hogy nagyon előre tervezz! Az eddigiek jó alap arra, hogy folytassátok. De legtöbb kapcsolatban 2-3 év eltelte, 1-2 év együttélés után jelentkeznek azok a tünetek, amiknek nem kellene, ha boldog házasságot szeretne az ember.
Hát nehéz világot élünk, az tény. Fiataloknak nem sok lehetősége van korai családalapításra. Régen is ugyanaddig tartott az egyetem, főiskola, de azért sokan már megházasodtak előtte. Volt olcsó OTP hitel, és sokan munka mellett végezték a sulikat, nem végigdorbézoltak 5-6 évet a szülők költségén, munka mellet még tanultak is.
Most kész csoda ha valaki önerőből egy kis lakást össze tud hozni fiatalon/kezdőn.
Amúgy nem rossz az elképzelésed, nyugi, szerintem megvalósítható, amit kitűztél.
Most viszont élvezzétek az életet, legyetek együtt, amennyit lehet, ismerjétek meg valóban egymást, és tökéletesítsétek egymást, tanuljatok, fejlődjetek,
de házasságot ne sürgesd, attól nem lesz meg semmi sem hamarabb!
Hogy kérdésedre is válaszoljak:
Ha még mindig nagy lenne a boldogság és a szerelem, én 20 éves korodban eljegyeznélek, kb 3,5 év után. (F)
A lagzit meg megtartanám a diplomaosztó után.
/De én már idősebb pasi vagyok, ha fiatal és éretlenke a fiú, akkor még húzhatja tovább is, de akkor úgysem járnál még jól a házassággal korábban./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!