Kérhetem akár peres úton is hogy a fiam eltartson?
A feleségemmel elváltunk a fiamat annyira ellenem nevelte h nem is találkoztunk. Gyerektartást mindig tisztességesen fizettem. Lebetegedtem,elvesztettem a munkám,tólószékbe vagyok,nem tudom ellátni magam egyedül. 58.000Ftos rokkant nyugdíjat kapok. Ebből nem tudom ellátni magam. Csak a gyógyszereim 30.000Ft körül mozog.Pár héten belül kijöhetek a rehabilitációs kórházból de nem tudok hova menni sem,nincs hol laknom.
Kértem a fiam h adok neki a nyugdíjamból pénzt csak segítsen h lakhassak vhol,meg tudjak vmit enni. De elküldött h semmirekellő vagyok soha egy ft gyerektartást nem adtam neki,mit képzelek magamról és nem kerestem soha.
Én mindig kerestem őt,akartam vele tartani a kapcsolatot de az anyja ha mentem akkor azt mondta h nincs itthon,vagy h nem akar velem találkozni. Ő mondta azt is h nem fizettem soha semmit.
MIkor meg elég nagy volt a fiam h tudjak vele beszélni akkor ő küldött el folyamatosan mert h régen se kerestem.
Az anyja meghalt neki 2 éve rákban. Nem tudja már bebizonyítani h nem olyan vagyok mint hisz. Nekem nincs testvérem,a szüleim sem élnek. nem tudom hova tovább.
A nővérektől kérdezösködtem h mit tudok tenni ebben a helyzetben,ők a helyi hajléktalan szállót mondták. Nem igen világosítanak fel h még milyen lehetőségeim lennének.
Én mindent megtettem hogy kapcsolatba lépjek a fiammal. Írtam is,volt hogy az iskola elött vártam,de amint ő meglátott csak kigúnyolt a barátaival,leköpött.
Fordított esetben én megtenném a fiamért amit tudok.
Van fogalmad milyen egy válás után uj életet kezdeni? 0-ról índítani mindent? Nem is igazán kerestem magamnak párt a válás után,csak 4-5 hónapos kapcsolataim voltak. Mikor lebetegedtem,akkor meg tudatosan nem kerestem. kinek kellene egy beteg ember? Nem valószínú hogy valaha lábra fogok tudni állni.
42.
Lehet nem tudunk semmit, de ha ilyen ellenszenv volt a volt feleségben és a fiában, az se lehet véletlen.A fia lehet nem tudja ellátni, mert nincs rá lehetőse. És teljesen más megszórni valakit apróval, mint odavenni egy embert, akit szívből utál, eltartani és gondozni. Te is gondolkodj el ezen, de ha szerinted ez kötelesség, ne csak aprópénzt adjál, hanem költöztess be egy hajléktalant, mert segíteni 200 Ft-tal úgyse tudsz.
Azt javaslom,hogy menjen be az önkormányzat szociális osztályára.Ott felvilágosítást kap arról,hogy az ön városában milyen lehetőségek vannak szociális téren.Nálunk (Pécsen)van szociális otthon,hajléktalanok szociális otthona,átmeneti szociális otthon..(ezeken a helyeken a nyugdíj 75%-át kell befizetni(a többit az állam fizeti)az ellátásért. benne van az orvosi,nővéri ellátás,élelem,rezsi,gyógyszer,a 25% a lakónál marad,un.cukorkapénz)
Remélem tudtam valamennyit segíteni....:)
Ja hát végül is a világon SENKIJE sincs, aki segitene rajta. Azért, ha valakinek tényleg SENKIJE sincs, az elég érdekes, nem azt gondolja az ember, hogy olyan rendes, kedves, szeretni való emberről van szó.
Ahelyett, hogy sok más lehetőséget számba venne, már rögtön ezzel indit, hogy perelheti-e a fiát, hogy eltartsa.
Tényleg olyan szimpatikus érzelmeket ébreszt az emberben.
Érdekes, bennem semmiféle negatív érzelmet nem ébresztett a kérdező. Bizony vannak olyan emberek, akiknek nincs senkijük, mert így hozta az élet. Nem tudom, de bennem ez is inkább együttérzést, vagy inkább empátiát ébreszt, nem azt, hogy biztos egy szemétládáról van szó.
Szóval én nem tudom milyen lelkivilágotok van, de nagyon örülök, hogy én nem tartozom közétek.
szociális munkás végzős hallgató vagyok. hol élsz? talán tudnék segíteni!
egyébként én sem értem ezt az ellenszenvet. Olyan eseteket hallok, hogy a nők mit művelnek a volt férjjel, hogy ne láthassa a gyereket... Volt, aki közölte, hogy a kislányát az apja molesztálta, még meg is szorongatták szegény lányt (kb. 4-5éves volt), hogy legyenek "nyomai"... Persze a gyerekpszichológusnál rögtön kiderült, mi is történt valójában. És akkor ez még egy gyengébbik eset... nem adják oda a gyereket mert beteg, tanul, nem jött haza az iskolából, táborban van... Volt, aki közölte a 11 éves gyerekére, hogy elszökött és nem tudja hol van, az apa ne is keresse nála...apuka be a rendőrségre, rendőrség ki anyukához, gyerek otthon. És? Nem csinálnak semmit! Nem rángathatják el a gyereket, hogy márpedig most elengedi.
Én megértem a kérdezőt. Helyedben megkeresnék egy közös ismerőst, akinek elmondanám a problémám, és megkérném, mondja el a fiamnak.
Nincs esetleg felesége? Őt is megkereshetnéd egy levéllel. Ne írj rá feladót, csak annyit írj bele, hogy ki vagy, meséld el, mik is történtek valójában, és kérj segítséget, hogy vegye rá a fiad, hogy egyetlen egyszer legalább üljön le veled, s hallgasson meg. Nincs olyan, aki tanúja volt, hogy ott álltál a ház előtt? Nincsenek meg a feljelentések? Ezeket mind megmutathatnád neki, hogy te igenis kerested, te fizettél, te szereted... DE! Az anyát ne szidd, azzal nem teszel jót...
Írd meg mindenképp, mi lett!
VÁLASZADÓK!!!! Ha lusták vagytok végigolvasni az oldalakat, akkor ne írogassatok olyat, hogy "bezzeg most perelne, mikor nem adták oda neki, akkor nem perelt" mert a Kérdező leírta, hogy igenis perelt, csak épp derogált végigolvasni nektek azt a kemény 5 oldalt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!