Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan sajnáljam a testvéremet...

Hogyan sajnáljam a testvéremet? Megpróbálta megölni magát.

Figyelt kérdés

A nővérem 16 éves. A suliból vitték be a kórházba mert beszedett egy csomó gyógyszert és az öltöző szekrény lánccal fojtogatta magát.

Most pszichológushoz jár,és nekünk is el kellett párszor menni.

Hát én semmi sajnálatot nem érzek iránta. Olyan ideges vagyok rá hogy az nem igaz!!

Kiderült,hogy azért akart meghalni mert a pasija otthagyta,meg mert otthon sincs minden rendben. Jó nem élünk nagy lábon,de megélünk. Nem kapunk minden héten új ruhát meg ilyenek,általában csak akkor ha nagy szükség van rá.

Tesóm azt is mondta ott a pszichológusnál h engem jobban szeretnek a szüleink mint őt,és hogy mindig csak én kapok dolgokat,őt nem is szeretik stb... Arra volt kiélezve az egész h mindig csak nekem vesznek dolgokat,ő meg szegény soha nem kap semmit.

Erre lettem igazán ideges. Én kapok mindig mindent? Hiszen mindig az ő levetett ruháit öröklöm meg. Iskolatáskát is meg iskolai dolgokat mindig tőle öröklöm. idén kaptam először sulitáskát, mert a régi elszakadt. Persze azt is elakarta tőlem kérni,mert az övé már 1 éves és az olyan tré. De én nem adtam neki oda,mert örültem h végre van vmi amit én kaptam először. Olyan nagy baj ez? Engem ha 3asnál rosszabb jegyet hozok haza mindig bünteti,szobafogsággal meg ilyenekkel. Neki elnézik. Őt soha nem büntették meg ilyenért. Nem vagyok olyan hű de jó tanuló,keményen küzdök a 3as,4esért. Tesóm a kisujjából kirázza a jó jegyet,csak lusta.

Képtelen vagyok sajnálni őt. A szüleink meg mindenki most körbeugrálja őt,pedig szerintem nem érdemli meg. Amit csinált az önzőség volt részéről. Nem gondolt senkire megint csak magára.

2012. márc. 11. 10:33
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
88%

Azért csak halkan megjegyzem, az elég komoly dolog, ha már valaki ott tart, hogy gyógyszert vesz be, fojtogatja magát. Nagyon nem elégedett az életével, lehet, hogy csak ilyen gyenge indokokat tudott felhozni a pszichológusnál, hogy te kaptál táskát stb. de valami nagyobb problémája lehet. (minimum alacsony önértékelés, főleg, hogy a pasija is szakított vele) Majdnem meghalt, szóval most biztos nincs a toppon.

Nem mondom, hogy sajnáld, mert a sajnálat sem segít, viselkedj úgy, ahogy te érzed, nem kell kiszolgálni. Sztem nem javítana a helyzeten az semmit. Talán a pszichológus segíteni fog.

2012. márc. 11. 12:43
 22/40 anonim ***** válasza:
72%
igen, testvéred lépése valóban önző dolog volt. viszont a mostani viselkedéssel te is pontosan ugyanolyan önző vagy........
2012. márc. 11. 12:44
 23/40 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, neked legalább olyan szükséged van arra, hogy kimondhasd az érzéseidet ott a pszichológusnál, mint a nővérednek. Kérj erre lehetőséget.

Tudod, az ember nem egy elszigetelt valami, hanem a családi rendszer része. Nyilván ezért hívott be mindenkit a pszichológus. De nem elég, hogy tesód beszélhet, benned rengeteg sérelem van, rengeteg düh, nem várhatják azt, hogy lenyeld.

Igen, az öngyilkosság nagyon komoly dolog, de ahogy te is érzed, alkalmas eszköz arra, hogy lelkileg zsarolja vele valaki a környezetét: az őt elhagyó pasinak legyen bűntudata és jöjjön vissza, a szülők vegyenek több cuccot, a húg szolgálja ki.

A fiú jól teszi, hogy nem jön, nem szabad belemenni ilyen játszmába.

A pszichológus az, aki most segíteni tud az egész családi viszonylataitokon, beszélj vele külön is! Mondj el mindent, ami a lelkedet nyomja, add ki a dühöd, beszélj, beszélj, beszélj... Ő mint kívülálló, és mint akinek ez a foglalkozása, fog tudni segíteni.

2012. márc. 12. 23:56
 24/40 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy depressziós. Arról nem tehet az ember, de nem is segít rajta, hogy körbeugrálják.
2012. márc. 13. 00:50
 25/40 anonim ***** válasza:
21%
Elég szomorú, hogy nem látod, hogy a testvérednek mi a baja és miért is ragaszkodik egy hülye táskához, meg egy hülye pasihoz, és az is szomorú, hogy ennyi ember van, aki képtelen a táska meg az "önző" címke mögé nézni.
2012. márc. 13. 01:03
 26/40 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges rajta görcsölni, mert a problémátok csak idei-óráig megoldott-. Ez a különös kettős önzés örök életetekben meg fog maradni és leginkább akkor fog előjönni, ha valamelyikőtök érdeke megint sérül. Szerintem az életbe kerüljetek egymástól jó messze. A feleségem és nővére közötti kapcsolat is hasonló és pillanatok alatt kerekedik olyan veszekedés egy régmult dolgon vagy egy félreértett mondaton ,hogy kő kövön nem marad. Telefonon elbájolognak egymással, de szemtől szembe rettenetes.
2012. márc. 13. 05:35
 27/40 anonim ***** válasza:
34%
Pedig nagyom is szüksége lenne rá, hogy a szeretetet és támogatást érezze most mindenkitől, különben újra megpróbálkozhat az öngyilkossággal és akkor már valószínűleg nem fogja elhibázni.Nem önző, csak mások az igényei és máshogy fejezi ki magát, mint te, kérdező.Őt nyilván jobban megviselik a családi problémák.
2012. márc. 13. 09:02
 28/40 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem sem lesz csak úgy valaki öngyilkos..

Ha ez csak szimplán a gyerekes hisztijeiről szólna, akkor nem vette volna be a gyógyszereket és nem fojtogatja magát.

Van más módja is a figyelemfelkelésnek. Sokkal komolyabb dologról van szó! Itt előttem néhány kommentező nagyon jó leírta! Nem a táska a lényeg... meg a ruhák.. meg csak szimplán az, hogy a pasija elhagyta! Nagy problémája van a nővérednek,ami sokkal mélyebbre nyúlik vissza.

2012. márc. 13. 09:24
 29/40 anonim ***** válasza:
26%
Mennyi értelmes hozzászólás, te jó ég, ha ti pchiologusok lennétek már minden második páciensetek egy idegroncs lenne(vagy halott).
2012. márc. 13. 11:33
 30/40 anonim ***** válasza:
79%
Oké, akkor most kegyetlenül őszinte leszek, le lehet pontozni! Öngyilkos akart lenni? Akkor miért nem biztos módszert választott? Miért nem vonult el? Mert egy drámakirálynő! Amúgy ez egy nagyon buta, primitív trükk ám. Konfliktusa van valakivel, gyorsan eljátssza a királydrámát, hogy ő most öngyi lesz, ez miatt pedig mindenki automatikusan a másikat tartja gonosznak. Ráadásul ez be is válik!!! Nézzétek meg, itt is majdnem mindenki a kérdezőre mutogat, hogy jujj, micsoda szemét.
2012. márc. 13. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!