Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtaláltam a testvéremet!...

Megtaláltam a testvéremet! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Apukámnak született egy fia, házasságon kívül egy másik nőtöl. Erről viszont soha sem beszéltünk a családban, mintha meg sem történt volna. Még nagyon kicsi voltam 8 éves, de tisztán emlékszem a történtekre és arra, ahogy a szüleim veszekedtek. Azóta apukám meghalt, én viszont rátaláltam. A kisfiú születési ideje stimmel, és a keresztneve is, hiszen apukám után kapta. A vezetékneve viszont nem, gondolom azt sem tudja, hogy ki az apja. A képeken az arcvonásai olyanok mint az enyémek, nagyon hasonlítunk szerintem mintha apát látnám. Segítsetek, mit csináljak? Nem szeretném felbolygatni a múltat, azt meg semmiképpen, hogy ez a fiú sérüljön, mégis nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen ember? 21/L
2012. jan. 31. 22:55
 1/8 anonim válasza:
100%
Ismerkedj meg vele de ne mond el ki vagy. Kipuhatolhatod mit tud az apjáról, ha tisztában van a helyzettel akkor esetleg bevallhatod, hogy a féltestvére vagy. Ha nincs akkor szetintem ne fedd fel magad.
2012. jan. 31. 23:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha 8 év van köztetek, akkor még a tesód nagyon kicsi erre. Az szép dolog, hogy testvéri érzelemmel vagy iránta, de helyesen teszed, ha nem kavarod fel az életét. Próbáld messziről "kísérni", várj úgy 8 -10 évet, vagy esetleg egy olyan helyzetet, amikor szüksége lehet rád. És akkor is, csak óvatosan.
2012. jan. 31. 23:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is ismerte az apját akkor szerintem örülne ha megismerné a nővérét és nem lenne neki annyira homáyos az apaága:) mondjuk ha van nevelőapja az más.
2012. jan. 31. 23:31
 4/8 A kérdező kommentje:
vannak neki testvérei, egy bátyja és egy nővére, rájuk emlékszem is. viszont semmi mást nem tudok róla.
2012. jan. 31. 23:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

attól függ,hogy ő tudja e,hogy ki az igazi apja. ezt meg ugye elég nehéz így kideríteni. Ha nem tudja,akkor nem mondanám el neki,mert nem lenne szerencsés ennyi év után belerondítani a családi életükbe, ha tudja,akkor nyugodtan,még örülni is fog.

Azért írom ezt,mert ugyan ebben a cipőben vagyok,mint te. Nekem is van egy öcsém apámról, ő nem tudja ki az igazi apja és jobbnak láttam ezt a megoldást. Persze nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet,ki lehet,mi lehet, de jobb így. Főleg neki.

2012. jan. 31. 23:55
 6/8 A kérdező kommentje:
csak attól félek, hogy mi van ha utálja az apját, mert nem törődött vele és nem is kíváncsi rá, hogy él-e vagy mi van vele, vannak-e testvérei?
2012. febr. 1. 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

5.vagyok

Nyilván ember függő,de nekem biztos szarul esne,ha nem ismertem volna az apámat,erre beállít a mostohatesóm. Én irígy/féltékeny volnék,mert ugye már esélyem sem lenne megismerni, téged meg felnevelt. Ezt neked kell eldönteni! Megéri e a kockázat,hogy lehet szarul jössz ki a dolgokból? Lehet baromira fog neked örülni!

Mi lenne,ha előbb az édesanyját keresnéd fel,és elmondanád neki a szándékaidat? Így elkerülheted az esetleges kellemetlen szituációt.

2012. febr. 1. 00:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a fiú anyjával kéne felvenni a kapcsolatot...

Amig nem beszélsz az anyjával ne környékezd meg őt, ne próbálj neki semmit bevallani, mert gyerek még, nem tudod, hogyan fog ez hatni rá.

Ha a fiú anyukája úgy gondolja, tarthatjátok a kapcsolatot, és részt vehetsz az életében, akkor közösen leülhettek ezt megbeszélni a sráccal, aztán rá kell bízni, egyáltalán akar e programokat csinálni.

8 évvel fiatalabb nálad, tehát most 13 éves, ez nagyon sérülékeny kor, semmikép se zavard össze...

2012. febr. 1. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!