Mit lehet tenni, ha gyereked öngilkossággal fenyegetőzik?
A lányom 22 éves, nem jár suliba, nem dolgozik.
Általában 11 körül kell, be megy a belvárosba, beül ide-oda vagy vesz ezt-azt, és hazajön. Természetesen én állom, hiszen semmi bevétele nincsen.
Ha arra kerül a sor, hogy megemlítem, hogy esetleg dolgozni kéne menni (vagy tanulni valamit) rögtön veri magát a földhöz, hisztérikusan kiabál, üvöltözik és öngyilkossággal fenyegetőzik..
Közben pedig állandóan lehangolt, nem beszél, sose mosolyog stb..
El van kényesztetve.
Régen baj már az, hogyha 22 évesen öngyilkossággal fenyegetőzik.
Nekem valahogy 14 évesen nem jutna eszemben, ha öngyilkos akarok lenni, nem mondom senkinek.
Fenyegetőzik, hisztizik mint egy óvodás, mert olyanra lett nevelve, hogy a gyerek szabályoz, nem a gyereknek kell ordítani, hogy 'Akkor is az lesz amit én akarok' hanem pont fordítva, kicsit ellett rontva.14L
Ha korábban nem voltak ilyen lehangolt periodusai, akkor valami sikertelenség nagyon mély nyomot hagyott.
Beszéld meg vele, hogy milyen álmokat szeretne elérni. Ha életútbeli megakadás, azon lehet segíteni. Írja le, mit szeretne elérni az életben, milyen sulik, milyen munka, és aztán dolgozzátok ki a lépéseket.
Ha szerelmi dolog, akkor adj neki időt, majd feldolgozza. Jó lenne erősen megszervezni a napját, minél több tevékenységet adni neki. De nem csak a lakás körül, hanem közösségi helyzetekben is (pl valami egyesület stb). Vigyázz, ne magányosodjon el, legyen sokat emberek között.
Érdemes elmenni pszichológushoz is, mert ha hosszútávon csinálja, az nagyon rossz viselkedésmintákat rögzíthet.
Hát el lett kényeztetve a kisasszony!!!
Nem értem minek adsz neki pénzt? és mikor fenyegetőzik, mégis mit mond? miért?
Határozottan el kell neki mondani, hogy ez nem normális h se suli se meló, és ezt nem tűröd.
Ész érvekkel magyarázd el neki, ne kiabálva, higgadtan! Beszélgess vele!minden öngyilkosság előtt mély depresszió alakul ki, amit ha kicsit is figyel az ember, észre lehet venni. Adnak jeleket, csak sajnos ezeket nem szokták észre venni(mert a mai világban nem foglalkozunk egymással), ezért történik a baj!Ha odafigyelsz rá, törődsz vele, és kialakult köztetek a nyílt kommunikáció, nem lesz gond szerintem!
20/L
Én láttam már erre a tökéletes megoldást:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!