Vannak olyan felesgek, akik nem dolgoznak, mert gyermekeiket nevelik, s a frjük egy fillrt sem ad nekik? Hogy viselik? Ötletek hogy javits a helyzeten?
Mi az, hogy nem ad pénzt? Közösen vállaltátok a gyereket? Akkor kötelessége gondoskodnia rólatok. (AZ már egy más kérdés, hogy egy ilyen férfitól miért vállal valaki gyereket, de ez már késő bánat)
Állj a sarkadra és mondd meg neki!! Ha elválnátok, akkor is fizetnie kellene a gyerektartást, szóval valamennyi pénzt mindenképp kell, hogy adjon. Ne légy már ilyen életképtelen egyed, mert az ilyenek meg is érdemlik, hogy eltiporják, ha ennyire nem tudsz kiállni magadért.
Kétdiplomás, talpraesett nő vagyok, egy kicsi gyerekkel. Az én párom sem ad igazán pénzt, csak ha már többször szólok, mert "nem megy most valami jól a munka". Kedves Utolsó, akkor én most nem vagyok egy életrevaló egyed, mert én tartom el a családot a gyesből, családi pótlékból és a szülés előtti megtakarításomból?
Amikor együtt vállaltuk a gyereket, sokkal többet keresett, most kevesebbet. Nem rakhatom ki csak azért a gyerekem apját, mert nincs pénze. Nem örülök neki és emiatt sok a súrlódás is köztünk, de ettől még a gyerek apja és imádják egymást.
Utolsó! Nem értetted meg a válaszadók mondandóját. Nem úgy gondolták, hogy neked gyed-ből kellene kihoznod a háztartást. Hanem ha már értelmes felnőtt nő vagy, miért nem tudtatok már az együttéléskor megegyezni az ilyen dolgokban, mint a családi kassza? Miért kell a férjetektől kérnetek és miért nem fértek ti is hozzá? Nekünk nincs gyerekünk a párommal és nem is vagyunk egy számlán, de tök természetes, hogy párom elmegy pénzt felvenni az én számlámról vagy én az övéről, vagy a másik kártyáját használjuk bevásárláskor. Később pedig biztosan megoldjuk, hogy egy kassza legyen két kártyatulajdonossal az egyszerűség kedvéért.
Ha ezt nem tudjátok megoldani, minek kellett ilyen férfinak szülni?
Én írtam, hogy akivel meg lehet tenni, az meg is érdemli. És igen, akinek a mindenható ura és parancsolója nem ad pénzt, az nem életrevaló.
Képzeld, anya vagyok, van 2 gyerekem. A kicsivel Gyeden vagyok. A férjem van annyira intelligens (különben nem mentem volna hozzá), hogy tudja, hogy a család fenntartása pénzbe kerül. Rezsi, kaja. A gyedemet a saját bankszámlámra kapom, ahogy anno a fizetésemet is. A rezsit a férjem fizeti, a kaját én. Ami fenn marad, azt mindenki arra költi, amire akarja. Férjem félreteszi, én ruhákat, egyéb dolgokat veszek. Ha elfogy a pénzem, akkor szólok neki, hogy tankolni, stb. kellene.
A mondandóm lényege az, hogy a férfi nem mindig volt ilyen, különben a nő nem ment volna hozzá. (ha igen, akkor ne panaszkodjon). Valami valahol elromlott. Ki volt a férfi mellett? Ki asszisztált a dologhoz? A felesége. És tudod, akivel ilyeneket meg lehet tenni, azzal akinek olyan a beállítottsága, meg is teszi.
Miért nem ad? Mert tudja, hogy a nő úgysem csinál semmit. Vagyis mert MEGTEHETI. Érzi, hogy ő van erőfölényben. Na, ahhoz ki járult hozzá, hogy a pasi a kapcsolatban így érezhessen? Őszintén! A szomszéd?
Hol a nő pénze? Gyes, gyed, családi?
Miért nem lehet elé állni, hogy válassz: vagy adsz (de ez olyan hülyén hangzik, hogy adsz), vagy holnaptól nem eszel. Ezt miért nem lehet megtenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!