Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha apukám...

Mit csináljak ha apukám nagyon agresszív és mindenért megver most pedig az év végi bizonyítványomba lesz 5db 2-esem?

Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 16:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmit nem tudsz tenni. mármint az 5 kettessel kapcsolatban. Sajnos, ha ilyen, akkor ezt nem tudod megkerülni. őszintén sajnállak emiatt a helyzet miatt,de sajnos attól félek így kell felnőnöd mellette.A legegyszerűbb amit tehetsz kerülni őt, s az okokat amiért bánthat. persze tudom, okot mindig találhat. Én azt ajánlom, hogy keress olyan társaságot akikbe belekapaszkodhatsz. Nem kell a családi helyzetedről feltétlenül beszélned bárkinek. Ha az embereknek túl hamar elmondod elijednek mellőled. ez nagyon undorító dolog, de sajnos így van. a tanárokkal az a gond, hogy sokan rögtön kötelességüknek érzik, hogy segítsenek és mindenféle hatóságokhoz fordulnak, akiknek a hatékonysága minimális, tehát semmi más nem történik csak apud még dühösebb lesz. A legfontosabb teendőid szerintem, hogy eljárj valamilyen szakkörre, sportolni, valahova, ha megírod külön levélbe merrre laksz szívesyen keresek neked olyasmit amire gondoltál s ahol jó és biztos, bíztató társaság várhat rád. ez elég ha valamilyen hobbi klub, csak néha kikapcsold az otthoni dolgokat, illetve a tanulmányaidat is elősegítheti ami nagyon nem ártana. tudod, ha ilyen rossz helyzetből indulsz, nincs más kitörési lehetőséged, mint a tanulás, ezt ne feledd!! persze egyedül eleinte nehézkes, keress hozzá társaságot!!a másik: a testvéreiddel próbálj a lehető legjobb kapcsolatban maradni, ha Ti nagyon összetartotok talán tudtok valamit tenni apud ellen. Ha talán amikor bántani akar valamelyikőtöket mind odaállnátok, hogy ne se megpróbálnátok visszatartani.... de az is elég, ha egyszerűen tartjátok egymásban a lelket, más úgysem érthet meg jobban mint a testvéreid. Kapásból ennyi, remélem tudtam segíteni. ha valami kusza lett, kérdezz vissza nyugodtan.
2009. jún. 9. 22:31
 12/12 anonim ***** válasza:
43%
Tudod, ha az én gyerekemnek 12 évesen, amikor nincs más dolga, mint a tanulás, év végén volna 5 kettese, bizony nem verném meg, hanem bezárnám a szobába és egész nyáron újra tanulná az egész éves tananyagot és naponta kikérdezném. Amúgy nem apukádra kell panaszkodni,mert a dühe még érthető is, hanem a saját szégyenteljes lustaságodra. Bár az is igaz, hogy az én gyerekemről nem ilyenkor derülne ki, hogy bukdácsol a hatodikban, hanem már az első rossz osztályzatnál elkapnám a frakkját és szigorúan ellenőrizném - ha kell naponta, minden tantárgyból - a felkészültségét. Most csak annyit tehetsz, hogy mélyen elgondolkozol, mit is csináltál rosszul és még ha édesapád rettentően mérges is lesz, becsülettel odaállsz elé és vállalod a büntetést. Ha anyukád meg tud védeni, vagy fel tudja készíteni apukádat, az kicsit enyhíti a helyzetet. S mivel nem vagyok a gyerekek verésének híve, attól bizony-bizony másfajta büntetést azért még megérdemelsz.
2009. jún. 9. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!