A párom sóher? Vagy bennem van a hiba?
Több mint fél éve vagyunk együtt. A párom külföldön él, ismerősök által ismertem meg. Nagyon szeretem őt, úgy érzem ő is engem. Viszont sok minden zavar a kapcsolatban, amit már nehezen viselek. A párom gyakran megkér engem, hogy utazzam ki hozzá, viszont nekem ebben anyagilag nem segit.
Jelenleg nincs munkám, nem találok. Félretett pénzem volt, ami az utazások miatt elfogyott. Párszor már voltam nála, általában 1hónapot töltöttem kint, ismerősöknél éltünk. Nem kellett fizetnünk semmire.. Ez ment pár alkalommal, és végül úgy éreztem és éreztették velem, hogy ha a szállásért nem is kell fizetnünk. Az ételt vegyük meg magunknak.. A párom ezzel nem törödött, és az én félretett pénzemből vásároltam mindig és hagyta. :(
Ez nekem nagyon rosszul esett. Nem ehhez vagyok szokva, hogy egy férfi aki jól keres van megtakaritott pénze hagyja hogy én fizessek bármit is amikor tudja, hogy nekem nincs. Sokszor megtetszettek nekem filléres dolgok, de inkább nem költöttem rá, hogy maradjon ha valamire kell fizetni. Sokszor kifizetette velem a felét sok mindennek. Anyagias lennék? Én 20éves vagyok, ő pár évvel idősebb nálam. Amikor jöttem haza, tudta hogy nem maradt pénzem.. nem kérdezte meg mi lesz velem, vagy hogy szükségem van-e valamire. :( De persze sok mindent felsorolt neki mire lenne szüksége..De nem gondol bele, hogy miből vegyem meg neki. Én meg szégyenlem, hogy nem tudom megvenni.. :( Mióta vele vagyok, nem tudok magamra költeni. Azt mondja nem is szükséges, van elég ruhám meg mindenem... Szerintem ez nem igy van.. Mit tegyek? Az ilyen férfi szerethet engem? Vagy miért ilyen? :(
A 8:13-as rátapintott a lényegre! Vedd már észre magadat! Ez a pasi nem szeret, csak Te őt! A végtelenségig kihasznál!!Nem is tudom, hogy a szüleid hogy tűrik ezt, hogy ők otthon eltartanak, éjjel-nappal güriznek, te meg szórod a pénzt a pasidra. Tudják egyáltalán, hogy mennyi pénzed ment el rá?
A másik meg, hogy azért nem vállalsz munkát, hogy ha füttyent, akkor szaladhass ki hozzá? Te nem vagy normális, már ne is haragudj...Így akarsz élni? És ha elfogy a pénzed? Próbáld ki, hogy közlöd vele, hogy nincs pénzed kiutazni, meg semmire, mert elfogyott, és nem dolgozol. Vesd fel neki, hogy mivel a kiutazgatások miatt nem tudsz dolgozni, adjon havi apanázst, amiből kijárhatsz, vagy kiköltözöl hozzá, hogy mindig együtt lehessetek, hiszen itthon úgyse tudsz dolgozni. Hidd el, olyan gyorsan le fog építeni, hogy csak na. Eddig ez így nagyon kényelmes volt neki, ha kellett a női társaság füttyentett, pénzébe se került, sőt... Ne csinálj már magadból teljesen hülyét...
Nem irtam le világosan..sem neki sem nekem nem kellett fizetnünk az utazásra..mert ismerösök mindig mentek ki, jöttek haza..hazahoztak mások.. Elmondok egy másik fontos szempontot is.. ő egy katona.. az ezredben él.. nincs neki más kint amikor én nem vagyok.. szeret a maga módján..csak magára nem sajnálja a pénzt... :( Tőlem sokat kér...és keveset ad..ez a legnagyobb baj.. nem fejmosást kértem..
Csak segitséget, hogy mondjam el neki a problémám úgy hogy nekem ne legyen kellemetlen!!??
Te még mindig nem látod a fától a erdőt! Te magad írtad, hogy már mondtad neki ezeket a dolgokat, de nem akarja megérteni. Mi nem világos ezen? Bármit csinál, bármennyit fizettet veled, te úgyis pattansz, és rohansz hozzá, ha hív, továbbá ugyanúgy fizetsz. Akkor ezen mi a francért változtasson, ha nyilvánvaló, hogy ez neki így nagyon jó. Te magad írtál össze minden negatívumot, hogy neked mennyibe van a kiutazgatás (ha nem is konkrétan maga az útiköltség), most meg véded, hogy hát nem is úgy van az, meg csak te vagy neki...
De ha annyira tovább akarod rágni ezt a gittet, akkor szépen szedd össze a számlákat, meg amiket ide leírtál, és írj neki egy levelet, add a kezébe, hogy olvassa el, és gondolkodjon el a dolgokon, és beszéljétek meg. Írásban könnyebb, mert rendesen össze tudod szedni a gondolataidat, és nem is zavar meg, hogy cikinek érzed szóban elmondani. Aztán nézd meg a dolgokat, hogy hogy reagál, miket mond, és miként cselekszik.
A 41. válaszoló pontosan leírta a dolgot, hozzáfűzni nem is tudok.
De tipikus a viselkedésed: oszlik a rózsaszín köd. Néha látod a problémákat igazi valójában, utána pedig egy gombolyag köd a szemed elé száll és önmagadat hazudtolod meg.
Leírod mi a gondod és mekkorának látod. Utána szinte azt írod, hogy nincs is akkora baj. Van egy olyan érzésem hogy pár év múlva a fejedet fogod, mikor visszagondolsz erre a pasira.
kb az összes válaszoló tanácsát érdemes lenne megfogadnod, tudom mit érezhetsz én is rák vagyok,( utálom magamban, hogy ilyen érzékeny vagyok és ragaszkodó) de nem szabadott volna hagyni, hogy idáig elfajuljon ez a dolog. A barátod kihasznál vedd észre, fél év után szerintem már meg kellene tudnotok beszélni ilyen dolgokat. És még a kapcsolat elején jártok mi lenne később a közös nyaralást is kifizetettné veled vagy mi? merj lépni, mert ez nem normális, hogy te nem dolgozol és a szüleid nyakán élsz és egy ilyenre költöd a szüleid pénzét amiért ők keményen megdolgoznak.. csak gondolj bele, ha neked lenne egy gyereked és ugyanezt csinálná mint te, és te dolgoznál meg azért a pénzért...
N/23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!