Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Már megőrülök.

Mit csináljak? Már megőrülök.

Figyelt kérdés

Férjemmel már 8 éve együtt vagyunk, vannak gyerekeink is. 3 évig éltünk anyósoméknál. Anyósom jó asszony volt, bár kissé kötekedő is, így nem volt könnyű együtt élni vele. 3 év után vettünk egy házat a férjemmel. Férjem egyedüli gyerek, anyósom meg súlyos beteg volt, így olyat vettünk, hogy ők is tudjanak jönni, mégis külön lakása van mindenkinek, mert anyósomnak állandó felügyelet kell, és így apósom nem bírná egyedül őt is ellátni, és dolgozni is. Ezzel a megoldással mindenkinek jó, mert megvan a saját élettér is, de segíteni is tudunk egymásnak bármikor. A házvételbe, bár felajánlották, a gyerekvigyázáson kívül más segítséget nem fogadtunk el, mert a saját házunkat akartuk megvenni, önállóan. A részleteket is mi fizetjük, a rezsit már persze mindenki magának fizeti. Ezzel nincs is semmi baj. Amitől megbolondulok, az az, hogy mindenki azzal jön nekem, és a férjemnek is, hogy milyen rendes anyósoméktól, hogy vettek egy nagyobb házat csak azért, hogy nekünk is legyen külön lakásunk. Sírva könyörgöm: azt a házat mi vettük, a saját spórolt pénzünkből, és hitelünkből, a hitelt is mi nyögjük,mi újítottuk fel, apósom "csak" a munkáskezeit adta bele, mikor a férjemmel karöltve dolgoztak rajta. De az anyagot is mi vettük a férjemmel, apósom meg hazahozta kocsival. Úgy érzem jogosan vagyok/vagyunk büszkék a férjemmel a munkánk gyümölcsére, erre így bele van rondítva. De ez még nem minden. Mikor anyósom meghalt, apósom összejött egy nővel.Persze nem egyből, bizonyos idő elteltével. Nos, ez a nő is azt hitte, hogy most már egyedül apósomé a ház, és majd lehidaltam, mikor közölte velem, hogy ideje a saját lábunkra állni, és elköltözni apósom nyakáról. Különben is neki is van egy 20 éves lánya, akinek nagyon jól jönne, a mi helyünk.

Na most mit csináljak? Legszívesebben repíteném a nőt, a porontyaival együtt, mert van neki 3 is. A 2 kisebbet hozta, a legnagyobbnak kellene a mi helyünk. Apósomat viszont nem szeretném megbántani. De ha így folytatja a nőci, nem tudom mit teszek. Ti mit tennétek?

2012. márc. 6. 17:49
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát a nőt helyreraknám az biztos. Nyugodj meg, mondd el neki, hogy ez a ti házatok és inkább örüljön, hogy albérleti díjat nem kértek tőle.
2012. márc. 6. 17:53
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérném a férjemet, hogy tisztázza ezt a dolgot az új nőcivel. De ezen felül basszus lehidalok a pofátlanságán. Még ha az is lenne a helyzet, hogy mindent apósodék vettek, meg csináltak, akkor sem mondhatna ilyet, hogy menjetek el, mert az ő kölkének jól jönne a lakrész. Hát a pofám leszakad komolyan! :O :O
2012. márc. 6. 17:54
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezt megbeszélted apósoddal?Mármint hogy mit mondott a nő!

És a nőnek elmondtad hogy a ház a tiétek?

Én is fel lennék háborodva sőt tuti ki is b@sztam volna azt a nőt a házból!

2012. márc. 6. 17:55
 4/32 A kérdező kommentje:
Nem mondtam a nőnek semmit. Egyszerüen lefagytam a döbbenettől, hogy valaha ez megfordult a borsónyi agyában. A döbbenetem mértékét mutathatja az is, hogy nem szoktam semmit sem válasz nélkül hagyni. De most se köpni, se nyelni nem tudtam. Mikor kissé felocsúdtam csak arrébb mentem, mert ha nem megfojtom. Ő meg gondolom azt hiszi, hogy nyert ügye van. Komolyan, ha nem lenne ennyire abszúrd a helyzet, jót nevetnék rajta.
2012. márc. 6. 17:59
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Itt elõször a férjednek és az apósodnak kell rendet teremteni a nõ körül. Ennek aztán van bõr a pofáján!
2012. márc. 6. 18:01
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Mondd, hogy persze elmentek, csak előbb x millió forintot tegyen le az asztalra és szívesen megírjátok a szerződést.
2012. márc. 6. 18:02
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
No, az első döbbeneted elmúltával neki lehet kezdeni felvilágosítani az új anyóst, meg a régi apóst a dolgok tényleges állásáról olyan hangnemben ami ellentmondást nem tűrően érezteti mindenkivel, hogy ti vagytok a birtokon belül. Apósodnak is megmondhatod, hogy te maximálisan eleget tettél a család iránti kötelességednek, míg élt anyósod, Isten nyugosztalja. Ha őneki családalapítási szándékai vannak, a kapu nyitva van lehet menni Isten hírével, de te nem fogod kerülgetni a saját házadban az új asszonyt pereputtyostól. Alászolgája!(Bocsánat! Kiakadtam.)
2012. márc. 6. 18:08
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem semmi... Nekem már az is sok, hogy a két kisebb gyereke ott lakik....

Én elbeszélgetnék a nővel. Ha az após szerelmes, akkor hiába beszélsz vele akár te, akár a férjed, nem fog eljutni hozzá az információ. Meg kell neki mondani kerek-perec: a lakás a tiétek, jogilag és erkölcsileg egyaránt.

Amúgy anyósodék házával mi lett?

2012. márc. 6. 18:12
 9/32 A kérdező kommentje:
Kissé én is kiakadtam, de közeleg a hétvége, amikor általában mindenki itthon van, akkor megejtem a beszélgetést. Apósom nem tud a nőci valódi természetéről, mert előtte csupa bűbáj a csaj, csak a háta mögött akar minket kifurkálni. Eddig a benyögéséig még jókat mosolyogtam rajta, tudván, hogy úgysem tud mit csinálni. Ha esetleg be is duruzsolná apósomnak, hogy rakja ki a saját fiát, akkor sem tehet semmit, szóval ezért is volt vicces a helyzet. De ezzel felhúzott rendesen.
2012. márc. 6. 18:13
 10/32 A kérdező kommentje:
Anyósomék háza megvan. Apósom egy időben nagyon el akarta adni, de anyósom már nem tudott irni sem, így nem ment neki. Bár, szerintem, ha annyira akarta volna, meg tudta volna oldani, de jobb is így. Most az unokahúga lakik benne. Azt nem tudom, hogy szívességből, vagy fizet-e érte, úgy voltam vele, nem az én dolgom. Oda vissza tudnának költözni, de apósomat nincs szívem megbántani. Vele nincs semmi gondunk, a gyerekek is nagyon szeretik, és ő is oda van az unokáiért. Szeretik azt is hogy csak át kell menni a szomszédba a Papához, amúgy meg 1 faluban lakna a kisvárosunk mellett.
2012. márc. 6. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!