Ti mit csináltok, ha az anyósotok ilyen?
Mindenről van véleménye és megsértődik, ha én másként csinálom. Beleszól és beszól abba pld. h mivel etetem a gyereket (reggelire kapott müzlit is), miért nem rakom etetőszékbe, eszik-e főzeléket a gyerekem.
Ráadásul mindezt úgy, hogy előtte én ezen dolgokat (még) megbeszéltem vele (anno) pld. müzlinél, hogy alig eszik husit és védőnői javaslatra kap "magokat", azt miket főzök neki (csupa zöldséges és egszséges dolgot) stb.
Múltkor már közöltem, h én fogom eldönteni (választható oltások), mert én vagyok az anyja és passz!
Sajna túl gyakori az a fajta anyós, mint a tied. Együtt laktok? Mert úgy persze még idegölőbb hallgatni, mintha csak gyakori vendég a házadban. Nehezebb is letorkollni...
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, amit teszel is: leállítod, nem hagyod magad.
Ezekbe a dolgokba tényleg nem kéne beleszólnia.
Főleg úgy, hogy nem kérdezted a véleményét.
A védőnő gondolom jobban tudja, mire van szüksége a gyereknek.
Meg lehet hallgatni a véleményét, ha az érdekel téged, megfogadni viszont nem vagy köteles.
Párom anyja is hasonló nő, még nincs gyerekünk, de tanácsért az anyukámhoz fordulnék....
28/n
Az anyós felnevelte a fiát.
A kérdező meg fel fogja tudni nevelni a sajátját.
:/
Tudom, hogy kényes téma, de ma mérges lettem rá kicsit megint. :)
Egyszerűen nem figyel oda arra, amit mondok neki. Pld. az egyik fajta öblítőre, amire allergiás a gyerekem kimosta a ruháit. Nem írom, hogy hányszor mondtam neki, hogy mire allergiás. Akkor is sértődés.
Megkérdezi azt is mindig, hogy miért nem napozom... napallergiám van. Szerintetek hányszor mondtam már neki? igen, nagyom sokszor. :-(
Sok-sok ilyen anyós van. Lehet, hogy radikális, amit mondok, de én addig nem cuccolnék össze a párommal, amig nem sikerül közös lakást szerezni valahogy. Ha 10 év, akkor 10 év. Még úgy is sok mindenben irányítani akarnak, nemhogy együttlakás esetén! És sajnos megvan az esély rá, hogy ez így a kis férjecskének tökéletes, és soha nem akar majd ezen változtatni...
Mond meg neki, hogy a te dolgod. Meg fog sértődni, de majd lenyugszik. Ha mindenáron meg akar utálni, akkor azt nem fogod tudni kivédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!