Kisfiús anyukák! Ha majd ti is anyósok lesztek, mit csináltok majd másképp mint a jelenlegi anyósotok, hogy jó viszonyban legyetek a menyetekkel?
Mióta kisfiam született, sokat gondolkodom azon, milyen anyós leszek egyszer és hogyan tudnám elkerülni azokat a konfliktusokat, amelyekkel személyesen is találkozok ill. itt a fórumon olvasok. Érdekelne a véleményetek!
Ui: szándékosan a babák topic-ba írom a kérdést, mert ez egy különösen kritikus időszaknak tűnik ill. magam is hasonló cipőben járok.
Ezen en is sokat szoktam gondolkozni. Valoszinu, legalabbis nagyon remelem, hogy nem fogok beleszolni a fiatalok eletebe. Elvegre ok kulon emberek. Az, hogy nekem mi a jo, mi a szep...stb. csak egy dolog. Nekik mas velemenyuk lehet, mindig, mindenben. A normalis dolgaikat majd probalom tamogatni, viszont ami nekem furcsa lesz, hagyom, had csinaljak.
Elmondom a velemenyem, de a fontos dolgokban csak. Apro, mindennapos dolgokban en ugyan nem fogom beleutni az orromat, de olyanokban se, ami ugy erzem nem az en dolgom. Pl. itt olvastam most egy gyurus temat, ahol az anyos veszi meg a gyuruket. De minek? Ez nem normalis dolog. Mi koze az anyosnak a fiatalok gyurujehez. Szornyu!
Mondjuk megmondom oszinten, ennyire, mint a magyaroknal szokas, hogy a szulok beleszolnak a fiatalok eletebe, nem szokas am mas orszagokba! Kulfoldon tenyleg nem szolnak igy bele a szulok a mindennapokba. A magyar szulok keptelenek elengedni, felfogni, hogy a gyerekuk felno, es van onallo velemenyuk az eletrol.
Probalok ugy elni, hogy elni, es elni hagyni!
Szia!ezt nehéz így megmondani,törekedni kell az arany középútra.Nekem csak 4 hónapos múlt a fiam,de már most 2 nevelési elvem dőlt meg!!!És mostanában sokszor kérek véleményt,tapasztalatot az anyósomtól-és van,amit meg is fogadok.De,mióta megvan a baba,ő is valahogy normálisabb-nem henceg és dirigál bele mindenbe.Valahogy megpróbálja kivárni,míg én kérek tőle segítséget.(5 gyereke van)
Anyukám már kicsit más tészta....ő nem a baba dolgokba szól bele,hanem minden másba!Pl.nyáron költöztünk bele a házunkba,és még mindig nincs függöny az ablakokon,minket ez egy cseppet se zavar(hiszen nem az utca fronton lakunk,nem látnak be),de ő minden egyes alkalommal szóvá teszi...szeretné berendezni nekünk a házat,de nem veszi figyelembe,hogy nekünk más a kívánságunk.Annak ellenére hogy 3at nevelt,teljesen másképp gondolkodik,viselkedik a babával.
Szóval,remélem ha oda kerül a sor,hogy már csajozni,fog a fiam,félre fogom tudni tenni az önzőségem.De ez még messze van :-)
Szia!
Húúú, igazán jó a kérdés. Igazság szerint, nekem nincs konfliktusom az anyósommal, ugyanis ahhoz találkoznni kellene...ami egy évben kb 4-5* szokott előfordulni max, valamilyen eseménykor (szülinap, karácsony stb).
Egyébként ezen már én is gondolkoztam, és szerintem én borzasztó anyós leszek! el a kezekkel a kisfiamtól!!!
Azt gondolom, mivel tisztában vagyok a saját hülyeségeimmel, majd azt kell elérnem, hogy azokat a lehető legminimálisabbra csökkentsem, remélem sikerülni fog! Nem szeretnék mindentjobbantudó, mindenbebeleszóló, azénkicsifiamatnebátsasenki anyós lenni. Remélem sikerülni fog... Majd 20-25 év múlva kicseréljük a tapasztalatainkat oké?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!