Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a gyerekkel...

Mit gondoltok a gyerekkel való együttfürdésről?

Figyelt kérdés
Nemrég volt egy kérdés, ami elég nagy vitát váltott ki. Tulajdonképpen azt a témát is érintette, hogy helyes-e, ha apu együtt fürdik a lányával, vagy anyu a fiával? (Tehát ellenkező nemű szülő az ellenkező nemű gyerekével.) Én egy bizonyos kor után mindenképp helytelennek tartom (kb. 2,5 éves kortól.) Az is felmerült, hogy mi az egészségesebb: az, ha a gyerek látja meztelenül a szüleit, vagy az, ha nem? Várom a véleményeket!
2012. márc. 5. 19:05
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
65%

hát én fürödtem ovódás koromban is apuval....igaz viccből ugrott be mellénk a kádba...rövidgatyában...viszont ha ugy adodott láttam a fütykösét....szoval...nálunk ez természetes....nincs az, h jajj apu meglátott meztelenül vagy akármi...vagy én őt...lehet, hogy ez még a bizonyos határokon belül van, de normális vagyok és ép gondolkodású:D hát nem tudom....az biztos, hogy simán átöltözök előtte és ő is elöttünk ha úgy adódik....

23L

2012. márc. 6. 10:43
 32/42 anonim ***** válasza:
56%

Én anyukámmal 7-8 éves koromig fürödtem max. Őt bármikor láthattam meztelenül. Apukámat szerencsére soha sem láttam úgy, max 1-2 alkalommal véletlenül mikor rányitottam, de ezt próbálom kiverni a fejemből.

Én kb 10 évesen kezdtem el szégyenlős lenni. Meztelenkedni egyikőjük előtt sem szoktam, apum előtt max csak a nadrágom veszem át, anyum előtt azért bugyi, melltartóra is levetkőzöm, de meztelenre is ha arról lenne szó, csak nem szívesen.

Szerintem az azonos nemű szülőt meglátni nem olyan gond, de az ellenkezőt már valahogy furának tartom.

2012. márc. 6. 11:43
 33/42 anonim ***** válasza:
86%

kérdező 26. kommentjére reagálva

igen, valóban ez tűnik ki a válaszokból, de ez nem feltétlenül mérvadó. egy ellenpélda: az én anyumat úgy nevelték, h soha, semelyik szülőt nem láthatta meztelenül. 19 évesen ismerte meg a későbbi édesapámat, és nem kevés újdonságot tartogatott számára az első alkalom :). ő akkor annyira zavarban volt ettől, h akkor megfogadta, ha valaha gyereke lesz, a meztelenség nem lesz tabu. ö tehát épp nem azt tartja jónak, ahogy őt nevelték.

35/N

2012. márc. 6. 13:44
 34/42 anonim ***** válasza:
83%

Én kiskoromban nagyon sokat fürödtem apuval is és anyuval is (sőt, volt amikor 3-an együtt :). Aztán később (olyan 3 éves koromtól) már csak anyuval.

Na meg az öcsémmel.

Milyen mókás volt együtt játszani a kádban a habbal, meg buborékot fújni és hasonlók :).

Nekem teljesen természetes, sőt meghitt volt ez a dolog.

Emellett természetes volt számomra a meztelen emberi test látványa, láttam a különbséget fiú és lány test között.

Egyáltalán nem tartom bajnak, sőt, ha egy kisgyerek látja a szüleit meztelenül.

Persze egy bizonyos kor után már fura, de mondjuk 6 éves korig teljesen oké.

Én például, sok kortársammal ellentétben, soha nem voltam szégyenlős, nem jelentett gondolt mások előtt átöltöznöm (torna óra előtt, táborban stb., szerintem ez is ennek köszönhető.

Na meg ugye a párkapcsolatról nem is beszélve.

Soha eszembe sem jutott, hogy a párom előtt takargassam magam, vagy esetleg sötétben szeretkezzünk és hasonlók, mig nagyon sokaknak ez gondolt jelent mert vagy szégyenlik a testüket, vagy nem azt tanulták meg gyerekként, hogy ez természetes dolog, hanem valami "bűnként" élik meg, ha meztelenkednek még akár a párjuk előtt is.

Na szerintem meg ez nem normális.

De ez csak az én véleményem.

L/25

2012. márc. 6. 15:36
 35/42 A kérdező kommentje:
Abban igazad van, (meg mindenki másnak is) hogy a meztelenség teljesen természetes dolog, és az a jó, ha így éli meg valaki. :)
2012. márc. 6. 18:36
 36/42 anonim ***** válasza:
77%

21-es vagyok.

Aki a higiéniára hivatkozik: fürdés után még le lehet tusolni. :P

Off: Szerintem sokkal gázabb, ha egy iskolás gyerek anyja az "undi" szót használja, mint az, ha az ember a saját gyerekével együtt fürdik.

Szerintem teljesen normális, ha a gyerek látja a szülei meztelenül. Óvodás könyvekben is benne van az emberi test. Ha természetes neki a meztelenség (persze észszerű kereteken belül), akkor talán később sem lesz belőle gátlásos, szégyenlős kamasz és felnőtt.

2012. márc. 6. 19:05
 37/42 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen normális a meztelenség.Csak az emberek elfelejtették.
2012. márc. 7. 20:46
 38/42 anonim ***** válasza:
22%
Nem normális a meztelenség. Csak nudista strandon. Egyébként bevisz a rendőr..
2012. márc. 8. 16:04
 39/42 mus musculus ***** válasza:
78%
Szerintem nem kell direktbe rendszert csinálni a pucérkodásból, de ha egy-kétszer úgy alakul, abban nincs gáz. 5-6 éves korig nem találok különösebb kivetnivalót a közös fürdésben sem, sőt én alkalomadtán 8-9 éves fejjel (és testtel) is képes voltam beülni a kádba anyám mellé.:D Az ellenkező szellemiségben nevelkedett gyerekeknek hátrányára válik a dolog a későbbiekben. Nincs mit szégyellni néhány testrészben.
2012. márc. 28. 19:49
 40/42 anonim válasza:
54%

Én nem fürödnék együtt a gyerekemmel, de nem morális okokból. Inkább azért, mert egy felnőtt nőnek/férfinak már lehetnek olyan rejtett ( vagy Nem ) gondjai, fertőzései gombái, amit ily módon simán atadhat a gyereknek.

26/L

2012. márc. 29. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!