Mit gondoltok a gyerekkel való együttfürdésről?
Én sokszor fürödtem együtt a szüleimmel, Apukámmal is, pedig egyáltalán nem modern felfogásúak. Én szerettem velük fürdeni, szóval ezzel szerintem semmi baj.
#11 Szerintem, ha nem komoly fizikai munkát végez az ember vagy kint a kertben rohad egész nap, nem termelődik rajta annyi kosz, hogy egészségtelen lenne álló vízben fürdeni. Egy kisbaba normálisan ugyanúgy nem retkes tetőtől talpig. A túlzásba vitt higiénia ugyanúgy nem jó és sokkal több negatív hatása van hosszútávon.
Egyébként sok esetben a közös fürdés csak javíthat a gyerek és a szülő kapcsolatán, én pl. ritkán láttam Apukámat, ezért különösen jó volt, ha legalább együtt pancsoltunk.
Ugyanazt szerettem volna írni, mint a 21-es. Az én szüleim elváltak. Amikor apukámnál voltam, a nap fénypontja volt az együtt fürdés. Játszottunk, bolondoztunk, beszélgettünk. Talán 5 éves koromig aludtam vele, nem tudom pontosan. amikor iskolás voltam, akkor már biztos nem - és ez így is van rendben :-))
Most van egy 5 hónapos lányom, őszintén szólva nagyon várom, hogy eljöjjön ez a korszaka :-)
meg a gyerekek belepisilnek a vízbe :-S emiatt nem :)
30N
Amikor pici voltam, fürödtem együtt a szüleimmel, de már nem emlékszem rá, és az biztos, hogy nem hagyott bennem mély nyomot. Arra viszont emlékszem, hogy amikor a kishúgom baba volt, ő is fürdött velük - szerintem ebben semmi kivetnivaló nincs, legalábbis én nem találok.
Ha lesz gyerekem, én is szívesen fürdenék vele együtt, szerintem mókás, és van benne valami báj. Persze egy korhatárt szerintem meg kell húzni, 5-6 éves kor után már nemigen tartom jónak; egyszer hallottam, hogy 11 éves kisfiú az anyjával fürdik. Szerintem azért egy gyereknek, aki hamarosan kamaszkorba lép, már nem valami jó.
Én nem tudom meddig kb 4 éves koromig simán fürödtem anyummal ,vagy a lánytesómmal. Apukámra nem emlékszem.
Viszont a keresztlányommal 3 és fél éves. kb 2-3 havonta ha ott aludtam mindig együtt pancsiztunk.Persze az egész játékról szólt.Legutóbb már alig fértünk el így már nem lesz több ilyen. Ő anyukájával is fürdik engem meg imád és nekem ő a mindenem.Kiskorában még be is hintőporozott (nem ott!) ahogy őt szokta az anyukája. Annak nem igazán örültem, de hát játék.
Nemsokára lesz nekem is babám, szerintem nála is ez lesz kb 3 éves koráig.Persze nem minden nap, de ha akarja a gyerek akkor miért ne? Akár apával is ,persze valami alsógatyában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!