Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mindig én egyem meg az...

Miért mindig én egyem meg az unokaöcsém maradékát?

Figyelt kérdés
A tesóm sokszor jön át a pici 1,5 éves gyerekével.Ilyenkor itt is esznek. A pici maradékát mindig nekem kell megennem. Pedig olyan gusztustalannak tartom. Mert hát abba belenyáladzik,meg visszaköpi sokszor az ételt. De anyám nem enged semmit kiborítani. És ha én vacsizni akarok akkor edd meg a maradékot. Ő meg mindig elhuzza az evést úgy hogy ő már ujat meríthet neki.
2012. márc. 5. 12:45
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
98%
Jaj fúj :S Ne haragudj de.... Miért kéne neked megenni az unokaöcséd maradékát? Kérdezd meg anyukádat hogy miért nem ő eszi meg?
2012. márc. 5. 12:50
 2/40 anonim ***** válasza:
99%
Ne hagyd magad! Mondd meg nyíltan anyukádnak, hogy nincs gusztusod ahhoz az ételhez, mert belenyáladzott és köpködött a kicsi. Ha annyira nem akarja kidobni, egye meg ő maga! Vagy szedjen kevesebbet a gyereknek, annyit, hogy ne legyen maradék. Inkább kétszer adjon neki, mint hogy otthagyja.
 3/40 anonim ***** válasza:
98%

Gondolom anyádnak sincs hozzá gusztusa.

Én nem enném meg az tuti.

4/40 A kérdező kommentje:

Mert anyám nem engedi meg kidobni a maradékot. Mert az pazarlás.

De megfigyeltem h mindig elhuzza az evést,megvárja amig én éhezek meg ilyenkor elöbb vagy nem tudom. De tuti neki sincs gusztusa. Volt olyan h már jó késön ettem,és lebaszott h ott volt a maradék,most azzal m lesz? Mert észrevette h ujat mertem.

Most is nemrég jöttem meg suliból,nem hiszem elh ő nem éhezett megeddig. De a maradék vasárnapról még meg van. nem akarom megenni,de már kezdek éhes lenni.

2012. márc. 5. 12:55
 5/40 anonim ***** válasza:
95%

Mintha húgomat olvasnám :) Nekem is van egy másfél éves kisfiam, és mi is nagyon sokat eszünk anyuéknál, és a tesóm mindig fintorog, ha a kisfiam belemaszatol a kajájába :)

De szó sincs róla hogy meg akarnánk etetni vele, max ha a kicsi meghagy valami finomat, akkor végigkérdezzük, hogy kéri-e valaki vagy mehet a kukába. Ha nagyon szét tutymákolja, meg belebúvározik, akkor én magam sem eszem meg a saját fiam után, a tesómmal mindig röhögünk hogy milyen malac módon eszik néha a gyerek :)))

Szerintem mondd meg nekik nyugodtan, hogy te nem kéred, ennyi, aki nem akarja kidobni, az egye meg.

2012. márc. 5. 12:55
 6/40 A kérdező kommentje:
De már mondtam h gusztustalan és nekem nem kell. Mégis mindig nekem kell megennem ha éhes vagyok. mér nem is nagyon szeretek enni ha vki láthatja,mert szólnak h a maradékot kell elöször!
2012. márc. 5. 13:01
 7/40 anonim ***** válasza:
88%

Mondd neki, h : Így jártál.

és áll fel az asztaltól

Vagy mondd meg,h elmondod az oszifődnek,h maradékot ehetsz otthon,nem merhetsz frisset,hangsúlyozd,h éhezel.Ez anyádnak baziciki lesz.

2012. márc. 5. 13:02
 8/40 anonim ***** válasza:
97%
Dugd anyád orra alá, hogy egye meg ő.... Mégis milyen hozzáállás ez a részéről, oké, hogy pazarlás, de hogy lehet rákényszeríteni valakire, hogy megegye azt, amibe más beleevett? És ha visszarókázod a tányérra akkor mit mondana.
2012. márc. 5. 13:05
 9/40 anonim ***** válasza:
98%
Én kiadnám a kutyának a maradékot, már ha van. Aztán lehet azt mondani, hogy megetted. Vagy ha ennyire oda meg vissza van anyud, akkor egye meg ő!!! Nem vagy te disznó, hogy más maradékát kelljen enned.
2012. márc. 5. 13:06
 10/40 anonim ***** válasza:
97%

Hát érdekes anyukád van, hallod. :s Ha annyira meg kell enni a maradékot szerinte, semmi gond, egye meg ő.

Másra ilyet ne kényszerítsen!

Szedjetek kevesebbet, amit megeszik a gyerek, vagy adjátok kutyának/macskának a maradékot, és akkor nem kell kidobni semmit.

Te pedig szedj magadnak nyugodtan, mert hát nehogy már csak nyálas, összetúrt ételt ehess! Megértem, én is undorodnék... És nem azért, mert a gyerektől magától undorodom, vagy ilyesmi, de az ételre (sajnos?) finnyás vagyok.

Ezt tuti a helyedben nem hagynám.

Ha nincs más megoldás, főzz magadra, vagy rendelj pizzát, vagy valami, majd akkor észreveszi magát. Már csak azért is kipróbálnám, hogy ő megeszi-e, ha egyszer bármi miatt nem tudja megvárni, hogy te előbb egyél.

(Ha kell, egyél egy este nyolc almát, a lényeg, hogy bírd ki, és figyeld meg, mit csinál. Lehet, ha egyszer neki kell megenni azt, téged sem piszkál utána többet vele.)

2012. márc. 5. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!