Miért mindig én egyem meg az unokaöcsém maradékát?
Gondolom anyádnak sincs hozzá gusztusa.
Én nem enném meg az tuti.
Mert anyám nem engedi meg kidobni a maradékot. Mert az pazarlás.
De megfigyeltem h mindig elhuzza az evést,megvárja amig én éhezek meg ilyenkor elöbb vagy nem tudom. De tuti neki sincs gusztusa. Volt olyan h már jó késön ettem,és lebaszott h ott volt a maradék,most azzal m lesz? Mert észrevette h ujat mertem.
Most is nemrég jöttem meg suliból,nem hiszem elh ő nem éhezett megeddig. De a maradék vasárnapról még meg van. nem akarom megenni,de már kezdek éhes lenni.
Mintha húgomat olvasnám :) Nekem is van egy másfél éves kisfiam, és mi is nagyon sokat eszünk anyuéknál, és a tesóm mindig fintorog, ha a kisfiam belemaszatol a kajájába :)
De szó sincs róla hogy meg akarnánk etetni vele, max ha a kicsi meghagy valami finomat, akkor végigkérdezzük, hogy kéri-e valaki vagy mehet a kukába. Ha nagyon szét tutymákolja, meg belebúvározik, akkor én magam sem eszem meg a saját fiam után, a tesómmal mindig röhögünk hogy milyen malac módon eszik néha a gyerek :)))
Szerintem mondd meg nekik nyugodtan, hogy te nem kéred, ennyi, aki nem akarja kidobni, az egye meg.
Mondd neki, h : Így jártál.
és áll fel az asztaltól
Vagy mondd meg,h elmondod az oszifődnek,h maradékot ehetsz otthon,nem merhetsz frisset,hangsúlyozd,h éhezel.Ez anyádnak baziciki lesz.
Hát érdekes anyukád van, hallod. :s Ha annyira meg kell enni a maradékot szerinte, semmi gond, egye meg ő.
Másra ilyet ne kényszerítsen!
Szedjetek kevesebbet, amit megeszik a gyerek, vagy adjátok kutyának/macskának a maradékot, és akkor nem kell kidobni semmit.
Te pedig szedj magadnak nyugodtan, mert hát nehogy már csak nyálas, összetúrt ételt ehess! Megértem, én is undorodnék... És nem azért, mert a gyerektől magától undorodom, vagy ilyesmi, de az ételre (sajnos?) finnyás vagyok.
Ezt tuti a helyedben nem hagynám.
Ha nincs más megoldás, főzz magadra, vagy rendelj pizzát, vagy valami, majd akkor észreveszi magát. Már csak azért is kipróbálnám, hogy ő megeszi-e, ha egyszer bármi miatt nem tudja megvárni, hogy te előbb egyél.
(Ha kell, egyél egy este nyolc almát, a lényeg, hogy bírd ki, és figyeld meg, mit csinál. Lehet, ha egyszer neki kell megenni azt, téged sem piszkál utána többet vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!