Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarom, hogy találkozzanak...

Nem akarom, hogy találkozzanak a szüleink! Mikor szokott erre sor kerülni? Mit tennétek a helyemben? (Lent)

Figyelt kérdés
1 éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon szeretjük egymást, annak ellenére, hogy kicsit eltérő a családi hátterünk. Ők nagyon szegények, sokan laknak kis helyen egy panel lakásban, és ráadásul elég igénytelenek is. Nagyon meglepődtem, mikor először voltam náluk, és mit ne mondjak, a hányinger kerülget még most is. Igaz, hogy se pénzük, se idejük, se erejük, de egy kicsit normalizálhatnák a helyzetet. Mi sem vagyunk gazdagok, de a szüleim precízek, igényesek, és itthon mindig tisztaság és rend van. Annyit tudnak, hogy a pároméknál "néha kupi van", de biztos vagyok benne, hogy abszolút nem számítanak olyan körülményekre, és hogy elítélnék őket, a párommal együtt. Nagyon el akarom kerülni a helyzetet, de egyre mélyebb a kapcsolatunk, és félek, hogy erre a látogatásra sor fog kerülni. Nem tudom mit tegyek, mert elég hülyén érezném magam, ha szólnom kéne nekik, hogy ugyan tegyenek már rendet, hogy ne ájuljanak el a szüleim. Anyáék előtt pedig még én is szégyellném magam, hogy 1 évig nem is mondtam, hogy valójában nem puszta kupiról van szó. Mit tennétek a helyemben? 21L
2012. márc. 4. 19:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Annyit mondott poénkodva, hogy akkor az derüljön ki legalább egy hónappal korábban, ha jönnek, mert látja ő is, hogy ezt nem lehet egy egyszerű takarítással lerendezni.
2012. márc. 4. 20:07
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Akkor most mondd neki te is viccesen, hogy: "No akkor nagyon gyorsan fogjanak hozzá a takarításhoz, mert csak szűk egy hónapjuk van rá!"
2012. márc. 4. 20:17
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

miért kötelező a szülőknek találkozni???

Egyik barátommal 3 évig voltunk együtt a szüleink mégse mentek egymáshoz látogatóba, ismerték egymást az utcán, boltba ha összefutottak beszélgettek, de nem spanoltak egymás lakásán.

A jelenlegi párom szüleivel is itt nálunk találkoztak, ismerték meg egymást a szülinapomon.

2012. márc. 4. 20:19
 14/18 ronai válasza:

Meghatáozó,hogy ki miben nő fel!!!!

Nálunk is ez volt és most 15 év elmultával ha szétnézek asaját garázsunkban a pincében az udvaron...nekem is hánynom kell.

Amit nem hozott otthonról mert nem tanulta meg hogyan kell rendet rakni az nem tudja megtanulni már.

Azt hittem semmiség majd én rendet rakok ha ez nekem fontos, de nem birok egyedül ezzel .Most nem csak arrról beszélek hogy retkes zonijait kell szedegetnem a kertben akár kút mellől is.. stb meg levetett gatyáját is a legelképesztőbb helyekről, én komolyan mondom hogy még soha sehol nem láttam olyan borzalmas pincét mint a miénk!

Ezt mérelgelted már?

mert elmúlik a rózsaszinű szerelem egyszer.

2012. márc. 4. 20:20
 15/18 A kérdező kommentje:

A szülők még egyáltalán nem ismerik egymást, nem is találkoztak, mert messze lakunk egymástól.

(Tudom, tudom, hogy én fogom meginni a levét, de ezzel együtt kell szeretnem. A bátyjának, aki még trehányabb volt, van már felesége, és babájuk is van, és a felesége vigasztalt, hogy 1-2 rossz szokástól eltekintve egészen tűrhető (mert amúgy szorgosak, úgyhogy mindig segít, csak magától nem vesz észre dolgokat).)

2012. márc. 4. 20:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért nem mondod el a szüleidnek kerek-perec a dolgot? Ez most neked miért kínos? Az én párom szülei sem élnek túl jó körülmények közt, de sosem rejtettem véka alá, már legelőször beszámoltam róla, mikor ott jártam, milyen volt stb.

Ti együtt éltek pároddal? Mert mondjuk szeparálódni kéne, párodat is kiszakítani abból. Mennyiben tehetnek maguk róla, hogy úgy élnek? Mondjuk hülye kérdés, mert a szegénység egy dolog, attól még tisztaság lehetne... Remélem, párod nem ilyen típus. :S Mert megfontolnám a dolgokat akkor a helyedbe...

2012. márc. 4. 21:07
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem nem kéne sürgetni a találkozást. 1 éve vagytok együtt csak... A mi szüleink is csak akkor találkoztak véletlen, mikor egyik albiból a másikba költöztünk és egyszerre jöttek segíteni. Jobban mondva tőlem csak apu, anyu még abszolút nem találkozott velük, ilyen vacsorázzunk együtt dologra még nem került sor. Egyébként is az a hivatalos álláspont, bár lehet, hogy elavult, hogy a szülőket akkor illik bemutatni, ha ott házasság lesz.
2012. márc. 4. 21:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Jó ötlet: először nálatok találkozzatok, aztán csak észbe kapnak a srác szülei, hogy úristen, akkor most ők jönnek hozzánk, talán el kellene pakolni. Meg a barátod "húzza ki" belőlük a nagytakarítást, legyen igai kullancs, amíg nem elfogadható a lakás.
2012. márc. 5. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!