Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukámék élete szinte csak...

Apukámék élete szinte csak önsajnálatból áll. Sok az ilyen család?

Figyelt kérdés
2009. jún. 8. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A saját magukat sajnáló emberek élete mindig csak egyre rosszabb lesz, mert elmerülnek a problémáikban, kétségeikben és ezáltal nem veszik észre a szép dolgokat az életben, pl. egy egyszerű példa, sokan sikitanak, ha esik az eső, de eszükbe nem jutna kitárni az összes ablakát a lakásnak, hogy beengedjék azt a fantasztikus levegőt, ami eső nélkül nem is lenne, vagy nem tudom, miért kell siránkozni, hogy ha valakinek 1000 Ft van a pénztárcájában, pedig még mindig nem halt éhen. Ezeknek az embereknek én mindig el szoktam mondani, hogy ha rosszat akar saját magának, akkor sirjon csak, de ha azért sajnálja magát,mert azt szeretné, hogy jobb legyen, akkor sürgősen hagyja abba, mert a panaszkodással csak még több galibát okoz magának. Minden agyban dől el. Hány ember gyógyult már meg komoly betegségekből úgy, hogy tudta és eldöntötte, meg fog gyógyulni. Vagy miért beteg valóban a hipohonder? Ezek érdekes dolgok. Ha valakit nem sikerül arról meggyőzni, hogy minennek van pozitiv oldala, akkor nálam egy utolsó próbálkozás egy jó kis könyv, ami erről szól, vagy egyszerűen meg sem hallom a panaszkodását, legyen az ekár szerető édesanyám, aki egyébként tényleg rettentően panaszos, de legalább példát mutat arról, hogy milyen ne legyek. Továbbá nagyon igaz az a mondás, hogy mindenki a saját sorsának kovácsa, éppen ezért, ekinek rossz, az oldja meg maga a problémáit, mert ő csinálta saját magának. A rossz gondolatokkal pedig nem lehet az életünkbe jót bevonzani...
2009. jún. 15. 15:48
 12/16 anonim válasza:

Az én családomban is gyakorolják a szüleim az önsajnálatot, amit én is nagyon szépen eltamultam. Anyámnál az önsajnálat inkább belül van, kifelé iszik. Fater pedig azt próbálja bizonyítani mindnekinek, hogy milyen fasza gyerek. Valamint együtt élnek már vagy 30 éve, de már szerintem 5 után jobban tették volna hogyha elvállank. Mindkettő a másikat okolja mindenért, vagy a külső tényezőket. De eggyütt vannak dacára ezekenek is, hiszen hogyan sajnáltathatnák magukat, ha nem lenne mivel.... Az önsajnálatot én egyébként egy szenvedélybetegségnek tartom, olyan mint a pia, csak nem kell berúgni hogy jó érezd magad. Én is megtanultam tőlük az önsajnálatot kiskoromban, olyan jól, hogy észre se vettem, csak azt hogy semmi se sikerül. Tényleg olyan egyébként mint az alkoholozmus, nem lehet leszokni, csak abbahagyni, de ha megint elkezdni véletlenül az ember, akkor könnyű visszaesni.

Szóval nem vagy egyedül. Néha már egyébként azt hiszen hogy ez a normális, mert annyian sajnálják magukat, és én vagyok a defektes, hogy ezzel nem értek egyet. :-)

2009. jún. 15. 21:36
 13/16 anonim ***** válasza:
Épp a napokban jöttem rá, hogy rengeteg önsajnálkozó ember van, egy fórumra írogattam kb 2 hétig, ahol kiderült a dolgokhoz való pozitív hozzáállásom és a sok savanyú képű meg mind kiröhögött, lehülyézett, kiközösített, hogy ez nem létezik és gondolom nem kell mondanom, hogy mindegyik a havi gázszámla kifizetésén agyal állandóan és romokban hever a családi élete, ellenben velem... :) Egy örök igazság: csak akkor lesz jó az életed a jövőben, ha a jelen pozitív dolgait értékelni tudod.
2009. aug. 10. 23:41
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezen vagyok! :)
2009. aug. 11. 10:21
 15/16 anonim ***** válasza:
nehéz pozítívnak lennem főleg miután 8 általános évem alatt minden nap kigúnyoltak, megvertek, megaláztak, megvicceltek. Sajnos pesszimista lettem, nem úgy állok hozzá pl. a dolgozathoz, hogy nem sikerül, hanem hogy nem biztos, hogy sikerül, de megpróbálom.
2010. aug. 10. 15:50
 16/16 anonim ***** válasza:

2009. 08. 10 vagyok.

Velem is így bántak, óvodában, iskolában. Aztán (én hülye csak) 8.-ban rájöttem, hogy sz.rok az egészre és hirtelen csak jó történt velem és elkezdett mindenki kedvelni és sikeres lettem. Nem mondom, hogy nem voltak mélypontok az életemben, de mindből sikeresen kijöttem. Kb. fél éve beleestem én is az önsajnálatba (na tessék) és sajnos pár hónapig gyakoroltam is, na azt a sok sz.rt, amit ezzel csináltam magamnak, még mindig takarítom. De legalább elmondhatom, hogy rájöttem magamtól és megtapasztaltam a magam bőrén is az önsajnálatot meg a depit és méginkább rájöttem, hogy a legrosszabb dolog, ami történhet velünk, az a panaszkodás és önsajnálat és soha nem szabad ezt tennünk, mert magunknak ártunk a legjobban, meg a környezetünknek is.

2010. aug. 10. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!