Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukámék élete szinte csak...

Apukámék élete szinte csak önsajnálatból áll. Sok az ilyen család?

Figyelt kérdés
2009. jún. 8. 20:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Biztos van több is, de mi a konkrét probléma?
2009. jún. 8. 21:17
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos van ilyen család. A legborzasztóbb ,hogy a szülők önsajnálkozása a gyerekekben bűntudattá válik.
2009. jún. 8. 21:36
 3/16 anonim válasza:
100%
Sajnos anyám ilyen. Megállás nélkül csak azt lehet hallani hogy mennyi és milyen baja van és olyan "aranyosan" tudja sajnáltatni magát már akkor is egy begyulladt pattanása van hogy az valami borzalmas. Ebbe az egészbe az a legborzalmasabb hogy más bajára meg nem reagál
2009. jún. 8. 21:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is ilyen volt. Végül annyira belemerült az önsajnálatba, hogy alkoholista lett. Nekem pedig minden héten elmondta, hogy én tettem tönkre az életét. Mert ha nem születek meg (amiért mindent meg is tett, mivel cigizett és alkoholizált a terhesség alatt is), akkor most is boldog lenne apámmal. Hála istennek édesapám normális, úgyhogy vele nagy szerencsém volt.
2009. jún. 8. 22:04
 5/16 anonim válasza:
100%
nekünk is egész nap mondják hogy milyen kevés pénzünk van meg minden meg egyszer megijesztettek minket hogy a házunkat is el kell adni és egy csöves panelbe kell költöznünk
2009. jún. 8. 22:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok. A magyaroknál amúgyis divat panaszkodni, ahelyett hogy tennénk valamit az ügy érdekében.

Nekem nagy szerencsém volt a szüleimmel, mert komoly eü. problémáik voltak (ami miatt már nem élnek), de elég keveset panaszkodtak. Anyut minden éjszaka gyötörte az asztma, de ha 1-2 nap véletlen kimaradt, visszatért a vidám életkedve.

Aza veszélye annak, amit írsz, hogy könnyen depresszióba fordul. Meg rontja az otthoni légkört.

2009. jún. 8. 22:55
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy több válaszoló az anyukáját írta önsajnálónak.

Ez nálunk is így van: neki fáj a legjobban a feje, őt bántja mindenki, ő a cselédje az egész családnak, őneki nem telik magára egy fillér sem pedig mennyit dolgozik...másé meg le van...

mikor babát vártam és cukros lettem, közölte, nem kell annyit zabálni. Befektettek cukortesztre, be sem jött. Mikor szültem, azt mondta lusta voltam simán szülni azért lett császár. Mikor hazajöttünk és szóltam neki, azt mondta nem tud jönni, beteg...

de szidja a szívbeteg, cukros, mellrákból felépül sógornőjét, hogy hipohonder.

Szóval nevetséges, de ez van. Kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni, ha tényleg baja lesz.

(Amúgy mindent megtesz az egészségéért: napi két doboz cigit szív el, nyugtatót szed a munkahelyén látványosan ("istenem, de beteg vagyok" felkiáltással), otthon meg körtepáleszt iszogat rá).

Remélem megéri azt a kort, mikor ráms szorul, majd én segítek neki egészségesen élni:-))))))))))))

2009. jún. 9. 03:45
 8/16 A kérdező kommentje:
Az én szüleim elváltak, apu 18 éve együtt él valakivel és van egy 12 éves lányuk, teljesen normális összeget keresnek (nem túl sok, de ki lehet jönni belőle), nyaralójuk van, autójuk van, túlontúl igényes kajákat esznek (mert finnyásak), de állandóan panaszkodnak az anyagiak miatt, meg hogy mi lesz ha nyugdíjasok lesznek, viszont két szalmaszálat sem képes keresztbe tenni az ügy érdekében (úgy értem a legminimálisabb pénzt se gyűjtik vagy teszik félre idős korukra, azzal a felszólalással, hogy épphogy kijönnek - na ez az ami szerintem hihetetlen, mi félre tudunk tenni ugyanannyi pénzből, és bár a rezsink kevesebb, de a hitelünk jóval több), totál kifacsarodott értékrendjük van. És sajnáltatják magukat.
2009. jún. 9. 08:04
 9/16 anonim ***** válasza:
áá ne is mondd:) mást se hallok, csak, hogy mi rossz itthon. semmi pozitív, semmi öröm afölött ami van, csak önsanyargatás. párom szülei is ezt csinálják. barátnőm anyukája is. Pedig egyiküknek sincs oka panaszra sőt! szóval szerintem van jó bőven ilyen család.
2009. jún. 9. 23:31
 10/16 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem ritka. Nálunk anyósomék ilyenek. Minden szar, mindig fáj valamijük, állandóan csak a siránkozás, a panaszkodás megy. Na igen, nem kéne elinni, meg elcigarettázni a pénzt és máris jobb lenne minden! És az a legszomorúbb az egészben, hogy ezt az önsajnáló hajlamot sajnos a párom sem tudta levetkőzni, pedig lassan 4 éve elkerült abból a hullaházból :-(
2009. jún. 10. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!