Mit csináljak, min változtassak az életemen, ha egyszerűen nem tudok semmiről sem beszélni az emberekkel?

Olvass sokat! Akár regényeket,de akár a napi híreket,majdnem bármit amivel az ismereteidet naprakészem tartod,szókincsedet bővíteni tudod.
Kérdezés nélkül leírom ,hogy nem túl idős vagy ,inkább 15-19 között ,mint 30 felett.Rövid életedben többet nézted a monitort és mobilod mint akár a családod bármelyik tagját.
Ha néha élő emberrel kerülsz kapcsolatba ,nincs benne gyakorlatod,nincs önbizalmad.Félsz hátha butaságokat beszélsz ,inkább nem szólsz semmit.
Ha hozzá kell szólni valamihez,akkor szembesülsz ,hogy nehézségeid vannak a téma ismeretében.

Ha nem tudsz beszélgetni,akkor legalább hallgasd öket értelmesen.Kérdezz csak annyit-Mesélj,mi van veled?-
hidd el,az emberek többsége imád magáról beszélni,neked csak hallgatni kell,az meg megy nem?
Idősektöl meg kérd,hogy meséljenek a fiatalságukról,meg látod,hamar meg tanulsz majd beszélgetni is.

És mitől nem tudsz beszélni? Mi miatt nem jönnek a szavak?
Próbáld meg nekem elmagyarázni légyszíves, mert hátha te segítesz nekem azzal, hogy ezt elmondom, miért nem tudsz beszélni másokkal.
A párom miatt küzdök ezzel a problémával, ő az aki képtelen beszélgetni. De nála súlyosbodik azzal, hogy nem csak hétköznapi beszélgetésre képtelen, de nem osztja meg a próblémáit senkivel, nem tud válaszolni kérdésekre amiket felteszek neki, mert mindig csak azt ismételgeti, hogy nem tudom, nem értek semmit, nem tudok semmit...
Nálad is hasonló a helyzet vagy egyszerűen csak csevegni nem tudsz?
Előre is köszi a válaszod!!

"5-ös a párod milyen nemű?"
És te 5.-ös milyen nemű vagy?

00:36-os, nekem hasonló problémám volt. Ez a könyv sokat segített (a kérdezőnek is erősen ajánlott):
Remek példák és magyarázatok vannak benne. Az is, hogy bírta szóra a háziasszony a férjét, aki semmiről nem akart beszélni, leginkább az unalmas sablontémákról, pl. mi volt munkában. Ott az volt a megoldás, hogy előfizetett egy napilapra. Ha hazajött a férje, hagyott neki fél-egy óra pihenőt, amíg átöltözött, evett, zuhanyozott és megpihent, majd úgy ment oda, hogy elmesélt neki egy hírt, és úgy kanyarította, hogy a férje hozzászólhasson. És szép lassan így jutottak el a komolyabb témákig, de tényleg ajánlom a könyv megvételét, hasznos! A másik része, a Test-beszéd szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!